Kada je prvi put predstavljen model iz ove kolekcije, negde oko 2000. godine, predstavljao je jedan od najprepoznativljijih modela ovog proizvođača i uopšte jedan od najistaknutijih "world timer-a" na tržištu. Kao novitet u traveler kolekciji, novi ww.tc dolazi u četiri različite varijante brojčanika i kućišta.

Jedna od stvari koja se prvo uočava kod novog modela je nedostatak krunice sa leve strane kućišta i zađtita krunice na desnoj strani. Novi model dolazi u kućištu prečnika 44mm(1mm više u odnosu na prethodnika). Odsustvo jedne krunice je omogućio prerađeni in-house caliber GP03300 koji ima 476 delova i od funkcija ima prikaz standardnog vremena, malu sekundaru, svetsko vreme za dan/noć indikatorom, hronograf i datum. Prerada na mehanizmu je izvršena, tako da se sad funkcije za koje je bila korišćena druga krunica obavljaju preko zašrafljujuće krunice na poziciji "3". Na brojčaniku se nalazi takozvana "meridian" šara, koja može se i reći priliči ovom modelu.

Razlike između starog i novog modela se najbolje mogu videti na sledećoj slici:

Cena ovog novog modela će biti oko 15.000 CHF za verziju u čeličnom ili titanijumskom kućištu i oko 16.000 CHF za keramičko kućište.
Izvor