Prikaz rezultata 1 do 3 od ukupno 3
Like Tree4Likes
  • 4 Post By Dragojlovic Darko

tema: Frédérique Constant Slimline Moonphase Manufacture Watches

  1. #1
    Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lokacija
    Kotor, Crna Gora
    Poruke
    3.190
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    247

    Određen forumom Frédérique Constant Slimline Moonphase Manufacture Watches

    Poznati Zenevski casovnicarski brend Frédérique Constant je predstavio svoj najnoviji sat iz slimline porodice pod nazivom Slimline Moonphase. Sat je predstavljen na ovogodisnjem sajmu u Bazelu.
    Sat pokrece in-house mehanizam caliber FC-705 koji ukljucuje i savrseno uklopljenu indikaciju mjesecevih mijena. Sat ce biti dostupan u 5 razlicitih varijanti sa razlicitim bojama cifera i materijala kucista. Dvije verzije su od nerdjajuceg celika, jedna verzija je pozlacena, dok postoji i verzija od rozog zlata.
    Frédérique Constant Slimline Moonphase Manufacture Watches-frederique-constant-slimline-moonphase-manufacture-watches.jpg
    Kuciste je precnika 42mm izuzetno je tanko, ali podatak o debljini proizvodjac jos uvijek nije objavio. Tanak profil sata upotpunjuje safirno staklo kao i poklopac od safirnog stakla. Deklarisana vodootpornost je 30m.
    Frédérique Constant Slimline Moonphase Manufacture Watches-frederique-constant-slimline-moonphase-manufacture-navy-blue-dial-watch.jpg
    Zahvaljujuci pazljivom planiranju i izradi Slimline Moonphase Manufacture ima samo jednu krunicu kojom se upravlja svim komplikacijama. Krunica se moze podesiti u jednom od tri moguca polozaja.
    Prvi polozaj sluzi za navijanje sata, drugi za podesavanje datuma i prikaza mjesecevih mijena dok poslednji treci polozaj sluzi za podesavanje vremena.
    U korak sa danasnjim trendovima i ovaj sat ima detaljan i veoma realistican prikaz mjeseca koji se postize uz upotrebu nove tehonlogije pod nazivom "laser ablation". Srce ovog modela cini automatic-winding in-house caliber FC-705, koji radi na frekvenciji od 28.800 vibracija po satu, i ima rezervu snage od 42 sata. Poklopac od safirnog stakla pruza pogleda na predivno ukrasen FC mehanizam. Svaki model dolazi sa kaisem od aligatorove koze u boji koja odgovara materijalu kucista ili boji cifera.
    Frédérique Constant Slimline Moonphase Manufacture Watches-frederique-constant-slimline-moonphase-manufacture-watch-detail.jpg
    Kao sto smo vec i rekli Frédérique Constant Slimline Moonphase Manufacture dolazi u 5 razlicitih varijanti. Prva je sa FC-705S4S6 sa poliranim SS kucistem, srebrnim ciferom i crnim kaisem. Drugi SS model je FC-705N4S6 sa plavim ciferom. Suprotno prva sva modela, model FC-705V4S4 ima SS kuciste pozlaceno sa rozim zlatom sa srebrnastim ciferom i tamno braon kaisem. Dalje slijede dvije naj luksuznije varijante sa kucistem izradjenim od 18-to karatnog zlata, oba sa tamno braon detaljima. Dok FC-705V4S9 ima srebeni cifer, FC-705C4S9 ima cifer boje cokolade. Svaki model dolazi u luksuznoj drvenoj kutiji.
    Maloprodajna cijena je oko 3500$ u zavisnosti od varijate i materijala. Jos uvijek nije poznato kada ce biti dostupni za prodaju.
    Frédérique Constant Slimline Moonphase Manufacture Watches-frederique-constant-slimline-moonphase-manufacture-silver-dial-watch.jpgFrédérique Constant Slimline Moonphase Manufacture Watches-frederique-constant-slimline-moonphase-manufacture-watch.jpg

    Izvor
    Watch News and Magazine - Reviews - Watchalyzer.com
    RUS, vlajo, umbra and 1 others like this.

  2. #2
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    576

    Određen forumom Re: Frédérique Constant Slimline Moonphase Manufacture Watches

    Zanimljivo.
    Da li bi kupio, verovatno ne, ali iskreno ne izgledaju lose.
    Hvala na predstavljanju.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  3. #3
    Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lokacija
    Kotor, Crna Gora
    Poruke
    3.190
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    247

    Određen forumom Re: Frédérique Constant Slimline Moonphase Manufacture Watches

    Meni se jedino svidja ova varijanta sa predzadnje slike, inace volim ovaj jednostavan dizajn, malo je suvisna ova komplikacija sa mjesecevim mijenama, bolje da je obicna sekundara recimo plave boje to bi bio pun pogodak ali i ovako je lijep rado bih ga nosio

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •