Oris Big Crown Date pilotski sat-oris-big-crown-date-2.jpg

Švajcarski proizvođač satova Oris nam svojim novim modelom predstavlja sivu boju u krupnom planu. Oris Big Crown Date sat je još jedan model iz Oris Big Crown kolekcije, koji je predstavljen na ovogodišnjem Baselwold-u. Tačan referentni broj ovog pilotskog modela je 01 733 7629 4263-07 5 22 79.

Sat ima kućište izrađeno od nerđajućeg čelika presvučeno sivim PVD premazom, što mu svakako daje urbani izgled. Na kućištu je upadljiva velika krunica koja je dodatno ukrašena ORIS logom. Prečnik kućišta iznosi tačno 44 mm i njegova deklarisana vodootpornost je do 100 m.

U kućištu je smešten automatski mehanizam Oris 733, zasnovan na SW 200-1. Frekvencija njegovog rada je 28800 vibracija/h (4 Hz) i ima 26 ugrađenih rubina koje “nosi u sebi”. Dodatno se ističe bidirekcionim crvenim rotorom i rezervom snage od 38 h. Funkcionalnosti ovog sata su prikaz sati i minuta, centralna sekundara, 24-časovni prikaz vremena, kao i prikaz datuma.

Oris Big Crown Date pilotski sat-oris-big-crown-date-1.jpg

Brojčanik Oris Big Crown Date sata je u sivoj boji zaštićen safirnim staklom, koje je dodatno premazano antirefleksnim slojem. Na njemu su satnim markeri zajedno sa kazaljkama presvučeni luminescentnim premazom. Oznake vremena na 3, 6, 9 i 12 su prikazane arapskim brojevima, dok su ostali markeri obeleženi crticama. U centralnom delu brojčanika je naznačen i 24-časovni prikaz vremena. Prikaz datuma se nalazi na poziciji “3 sata”, označen upadljivim belim brojevima na crnoj pozadini.

Sat dolazi sa braon nožnim kaišem, prošivenim koncem po rubovima. Ona na sebi nosi kopču takođe presvučenu sivim PVD premazom, te je u istom tonu kao i samo kućište sata.

Oris Big Crown Date pilotski sat je svakako još jedan zanimljiv model ovog poznatog švajcarskog proizvođača. Svojim izgledom privlači pažnju i predstavlja jedan atraktivan model koji će zadovoljiti skoro svačiji ukus.

ORIS