7 Priloženi(h) fajl(ova)
Vostok Kronograf - Neznani Sovjet
Dolaskom Mihaila Gorbačova na mjesto predsjednika SSSR-a njegova "Perestrojka"se odražava i na izvoz sovjetskih satova a novo ciljano tržište postaje Italija koja je krajem osamdesetih godina jedno od većih svjetskih tržišta po prodaji ručnih satova. Ekskluzivni uvoznici za Italiju postaju tvrtke TimeTrend i Mirabilia. U to vrijeme "Soviet style" satovi postaju vrlo popularni.
Prilog 146767
Ipak ono što je osvojilo srca talijanskih ljubitelja satova su bili Vostok Komandirskie kronograf modeli. Proizvedeni za izvoz ali prilično nepoznati u npr. istočnoj Europi ovi Vostoci su dolazili s Pilotskim i Mornaričkim brojčanikom u prelijepim drvenim kutijama.
Prilog 146768
Prilog 146769
Prilog 146770
Prilog 146771
Prilog 146772
Ovi modeli su zanimljivi i po tome što su vjerojatno jedini kronografi Sovjetskog Saveza s Poljot 3133 mehanizmom iz Prve moskovske tvornice (1MČZ) a prodavani pod brendom Vostok iz Čistopolja.
Prilog 146773
Postoje neke informacije da su ovi satovi u Italiju stizali "u rinfuzi" pa sklapani od strane talijanskog uvoznika međutim ovo nije pouzdano utvrđeno. Ovaj danas jako zanimljiv kolekcionarski primjerak je godine 1988/89 u Italiji bio u prodaji po cijeni od 210 $ i po riječima tadašnjih trgovaca "doslovno razgrabljen"
Re: Vostok Kronograf - Neznani Sovjet
Hvala za podsećanje na ovaj zanimljiv sat.:thumbup:
Ja već zamišljam neku Amfibiju sa 3133 :drool:
Ako bi se to kojim slučajem ostvarilo, mislim da bih rado udomio jedan takav satić. Jeste da je mašta samo mašta, ali nikad se ne zna ;)
Kada bi jos bilo staro "ministry" kuciste. :rolleyes:
Citat:
skydrummer kaže:
Kada bi jos bilo staro "ministry" kuciste. :rolleyes:
Daragoj skydrummer, mnje ocenj nravitsa eto casi,no ja prosto nje panjimaju sto eto znacit "ministry"?:no::D
Dušane prva asocijacija mi je bila ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=IYDBB2BjLqM
:D
Google preveo meni,ja preveo google...nista lakse:lol: