Bursa, čestitke i od mene za sat, zaista je zanimljiv i lep primerak. Za sledeće kafenisanje ga obavezno ponesi :tee:
Printable View
Bursa, čestitke i od mene za sat, zaista je zanimljiv i lep primerak. Za sledeće kafenisanje ga obavezno ponesi :tee:
dogovoreno
Raketa prelep....rekog ceri iz sale ovo je tebi tata kupio a inace ima 3.4 godine place kad ga stavim oce ona da ga nosi...sta ti je Raketa..lozi se i staro i mlado....
evo mog lepotana po ne znam koji put:Raketa sss.r,mehanizam el prima:))
Prilog 8246Prilog 8248Prilog 8249Prilog 8247http://www.svetsatova.com/forum/images/misc/pencil.png
Milane,prelepa Raketa :man_in_love: Mojoj nazalost treba ciscenje,stane na svakih 5-6 h. Ne forsiram je vise,a nemam ni ovakvu muzevnu narukvicu :lol:
Odlicna je...
z muzenog muzevna :))))
hahaha prelepa je...e nisam se nadao ali uz odelooo prelepo
pa nego sta nego je lepa raketa...! :D vidis samo taj prefinjeni, sofisticirani dizajn i vanvremensku, takoreci arhetipsku lepotu...!
jaoooo
Sima Homer....stojeci filozof :))))
Doletela jedna raketica :D
Prilog 8457
svaka cas NESO gde ih nalazis samo?????
Ovaj je bilo lako naći. Prodavao se nekoliko meseci na oglasima, ali je prodavac tražio 40€. Posle nekog vremena je spustio cenu, a ispostavilo se da živi blizu mene, pa sam otišao i kupio.
Kolika je bila konačna cena?
Bila je 20€. Tako je bilo oglašeno, a bilo me je sramota da se cenjkam, jer je sat zaista očuvan, a čovek nije preprodavac, već ljubitelj satova. Video sam takve u lošijem stanju na oglasima i na pijaci, a uglavnom su tražili tridesetak evra. Za ovaj mislim da sam imao sreće, jer je prva takva raketa po ovoj ceni koliko znam iz oglasa i iz razgovora sa više forumaša.
Ova Raketica nazalost nije u mojoj kolekciji,ali rado bih je pridruzio mojim modelima. Rec je o novom modelu,Raketa Polar Watch
http://i1198.photobucket.com/albums/..._4488019_n.jpg
http://i1198.photobucket.com/albums/..._1738727_n.jpg
http://i1198.photobucket.com/albums/..._5235894_n.jpg
http://i1198.photobucket.com/albums/..._4205167_n.jpg
http://i1198.photobucket.com/albums/..._2043190_n.jpg
http://i1198.photobucket.com/albums/..._4506985_n.jpg
Stvarno dobar sat.
Znali se koja je cena?
Ko moze ove Ruse pohvatati... Ako se udostoje i odgovore na mail kopiracu vam
Evo i ja da se pohvalim:)
Prilog 8966Prilog 8967Prilog 8968Prilog 8969Prilog 8970
Koje su mu dimenzije i dnevno odstupanje? I ja sam se zagledao u jedan Poljot international sa 3133 mehanizmom... Za sad samo san ali jednog dana...:-D
Nisam 100% siguran za odstupanje zato sto ga nosim samo ponekad... Takav je sat:)
Moj sajdzija mi je rekao da ga je namjestio na + 4, 5 sekundi, ako se dobro sjecam...
Kada je navijen i nije ukljucena stoperica, radi bas, bas dugo! Nisam mjerio, ali mislim
solidno duze od dva dana...
Uglavnom, prezadovoljan sam satom!!!
Precnik samo stakla je 30mm, a sata sa krunicom 43
Nije bas kao nov, ali u solidnom stanju.
Prilog 9103Prilog 9104
Uvek poseban pozdrav za Vostok.;)
Zanimljiv model za kolekciju.
Ima potencijala za lepo sređivanje.
Ево слике совјетског аутоматика којег радо и носим.
Prilog 9110
1 МЧЗ, автоподзавод.
Серијски број 743.
Автоматик, механизам са 24 рубина, дакле звер! Ради савршено, има бар 30 година, никад није чишћен.
Једнина мана - није водоотпоран.
Врхунац естетике СССР!
Хромирано кућиште, датумар са мењачем датума и показивачем дана у недељи. Цифер од карбонпластике, рано холограмско обрађивање цифера, оригинална Слава наруквица, тежак као локот, прецизан. Одмах се види чемује служила индустрија прецизне механике СССР. Правили сат а на крају испадне тенк. И што је најчудније, у тој својој тежини и масивности, он је елегантан. На сунцу се цифер пресијава у бљесковима црне и зат га носим само по јаком сунцу. Саки пут кад га ставим на руку, неко старији од 50 година ме заустави на улици да пита колико је сати.
Prilog 9111
Ово је тенк Т36 међу сатовима!
http://www.youtube.com/watch?v=lYqV8...eature=related
^ mislim da je tenkic, posle 30 godina verne sluzbe, zasluzio jedno malo ciscenje, da bi trajao jos toliko :)
Апсолутно си у праву. И планирам да га очистим. Да не жалим после.
Наиме, користим га неколико година. До тада је био у колекцији.
Чим сам га видео, одлучио сам да га купим, али и да скупљам совјетске сатове, кад сам схватио колико су јефтини.
То је дакле била љубав на први поглед.
Babaideda
Dakle,imaš kolekciju rusa!?
Ajmo slike ;)
Вот Владан!
Овај товаришч се одавно нашло у породици. Донео неко из СССР осамдесетих.
Prilog 9114
Наравно, очишћен је и ради одлично.
Сајџије су ми рекле да је механизам оригиналан, у одличном стању и врло занимљив. Рекоше, део механизма хронографа, кад се кључ извуче, зауставља секундару, тако да може у секунд да се наштелује. Позлата итд.
Наравно. ово су серије "Командирские" МО заказ СССР, што значи да је намењен издавању војних лица по требовању.
У центру цифера наслов "Чистопољ", где је фабрика ВАсток. Кажу да је то у ствари 1МЧЗ који је из Москве пред Хитлеровом офанзивом пребачен у татарску АССР и после тамо остао, а Стаљин је у Москви после победе у рату подигао нови, бољи и старији 1МЧЗ.
Пазим га, мазим га и зовем га Ђорђе! :sarcastic:
Zanimljivo.Voleo bih da vidim jasnije slike.Da li znaš koji je mehanizam u pitanju?Ovi komandirskie koje ja imam nemaju tu opciju sa zaustavljanjem sekundare.
Волео бих да знам више о механици и ја. Наћи ћу. и јавићу ти.
А сад идем да водим приватни живот.
...али ћу се вратити! :ciao:
...а сада нешто стварно добро!
Prilog 9128
Паљот хронограф са штоперицом и скалом тахиметра. секудара на поредној осовини. Из ограничене серије од 10000 комада.
Навијач, механизхам са 23 рубина, легендарни, "једини могући" калибар 3133.
Дакле, не бих се постидео друга Гагарина, који је "штурмански" с истим механизмом однео и вратио у свемир без квара. Навијач 3133 је први успешно летео у свемир на људској руци. Кућиште је "водонепромицаемо" до 3 атм.
Наравно, очишћен одмах приликом куповине. Ово је сат којег најчешће носим на руци.
По њему ћете ме познати на улици.
Једном кад седнете у тенк, не можете се више удобно осећати у "жигулију". Али кад једном путујете у свемир, вожња тенком вам чини задовољство тек повремено...
Мада, ово ипак није совјетска продукција. :sad:
Babaideda
Vezano za tvoj Komandirskie iz par postova ranije
U pitanju je sat iz 70-tih godina,a mehanizam koji ga pokreće je 2234.Oni imaju tu opciju da kada izvučeš krunicu-sekundara se zaustavi.
Prilog 9130
Може Нешо, кањешна!
Ево још нечег занимљивога.
Prilog 9131
Васток СССР. Механизам - навијач са 17 рубина, антимагнетни материјал. Централна осовина секундаре, без датумара. "Водонепромицаеми" до 50 м. Цифер рађен техником ласером печене фарбе. "Сделано в СССР."
На полеђини печат са знаком квалитета СССР. Ово се веома ретко виђа!
Prilog 9132
Ради перфектно. Нисам га чистио, пошто је из колекције, а не касни, значи редовно је навијан или одржаван.
Хвала Владане на Помоћи, Управо сам тражио пре сат времена по интернету и нисам успео да нађем који је то механизам.
Још један занимљиви, овог пута јубиларни Васток" типа командирски, "Сделано в СССР"
Prilog 9133
Механички навијач (иначе, по правилу не волим аутоматике) издат поводом 70 година флоте СССР. Дакле, пред крај постојања СССР! Из колекције, ради исправно, Механизам са 17 рубина и показивачем датума, централна секундна казаљка, све класика оваквих Вастокових машина совјетске продукције.
Естетика ванредно занимљива. на циферу је совјетски брод у наступању, а у позадини је сцена слављеничког ватромета која личи на букет цвећа. Тек кад се загледате, видећете да је тај "букет" у ствари ватромет и да се састоји од петокрака. И све у тоновима мрке боје у сјају холограмског печења емајла на циферу. Ово дизајнерско решење је врхунско, а ненаметљиво. Падом СССР су се бацили укомерцијалу, и сви знате на шта је то после личило. Али ово је за гледање и уживање. Да морнар совјетског савеза буде сам собом поносит што је то што јесте.
"Једини магући Совјетски сојуз!"
Nema na čemu ;)
Što se Poljot hronografa tiče-znaš li kada je napravljen?
Rekao bih da je u pitanju ''novija'' proizvodnja u Rusiji.
Представљам вам краља руске морнаричке пропаганде међу сатовима осамдесетих година 20 века!
Prilog 9134
Водоотпоран, механизам од 17 рубина, навијач. "Сделан у СССР", али не и "ЗАКАЗ МО СССР". Како то?
Овакви сатови су се тада, акда су прављени, издавали на реверс за употребу бојних лица. Легенда каже да обруч на којем је баждарено 15 минута (за разлику од осталих којима је баждарено 20 минута) у ствари време потребно за припрему од почетка нуклеарне узбуне. Пошто је морнарица била ближе непријатељу, удар на њу су очекивали 5 мин. раније. Хладни рат је оставио вечити траг на совјетским сатовима! Али, тоје легенда.
Међутим, овај сат је посебно занимљив. Осамдесетих се СССР захваљујући индустријској шпијунажи докопао напредне технологије савремених пропоелера подморница и оне су изненада совјетску пподводну флоту учиниле знатно тишом и самим тим тежом за праћење сонарима. то је изазвалопанику у САД, пошто су се нуклеарне подморнице ССР кретале пратролијарући близу територијалних вода САД по Атлантском и Тихом океану. Убрзо је нађен виновник оваквог стања - Јапанске фирме, које су продале совјетима технологију. Све се дешавало осамдесетих година.
Модел којег видите, продаван је туристима у СССР. Да их купе и однесу кући поруку: Наше подморнице су сигурно укотвљене овде. Близу су обале (зато је на слици галеб близу подморнице). Холограмски емајл цифера дискретно подсећа на бездан дубине океана. Дизајн не да је перфектан, већ много више од тога, а једноставношћу фасцинира.
Prilog 9135
"Аљбатрос" сатови су Вастокова продукција за потребе речне флоте СССР. Овај "водонепромицаеми" навијач са механизмом 17 рубина има кућиште "от нержавшего стала" и наравно, ради се о производу који је "сделан в СССР". Био је у мојој колекцији док га нисам покоонио једном члану овог форума који је одмах постао велики љубитељ руских сатова и сад носи модерни хронограф "Беркут" са титанијумским кућиштем у коме је механизам 3133.
Код нас у Србији, могу се лако начи "Аљбатроси". Вероватно отуд што су "краснофлотци" долазили путујући Дунавом у доба Хладног рата, када је СССР у потпуности контролисао режим речне пловидбе Дунавом, а нису издавани "по заказу МО ССР".
Prilog 9136
"Спортививие" и "пиљноводонепромицаемие" часовник 1МЧЗ.
Тешко ћете овако нешто видети на овим просторима. Очишћен, баланс ради. Наводно је ово једна од раних серија са балансом, намењена спортистима. Мислим да су у питању шездесете године 20. века. На циферу спортиста у прескоку. Наравно, "сделано в СССР". Секундара на централној осовини је тада била врх напетка у механици ручних часовника.
Владане, имаш ли ти неки коментар на ово. Наравно, о механизму сата?
Prilog 9137
Још једно "спортско издање", са датумом.
Такође 1МЧЗ, дакле "сделано в СССР". Издат поводом олимпијаде у Москви 1980. године. "Јајасто", позлаћено кућиште, холограмски печени емајл бордо боје која се прелива на љубичасто.
Очишћен, данас краси руку једног пријатеља, великог љубитеља руског спорта.