Re: Ruski satovi na Baselworld-u 2010!
Mišković je to super uradio, zaposlio časovničare, ujedno i prodajno mesto i nema nikakav problem!
Sa ovim Zoranom s kojim sam pričao kaže da kod Makedonaca nije nikakav problem popraviti sat, čak su se i takmičili ko će dobiti serisiranje njihovih satova, kao i da delova uvek ima.
Kome je potreban časovničar koji nažalost nije ovde, kontakt dobija p. porukom.
Citat:
sima hrabri kaže:
lepe vesti (ako izuzmemo te rusko-japanske kombinacije) i interesantni modeli, oni poljoti i aviatori stvarno izgledaju fantasticno, dok me maktime razocarao tim kicerajskim fazonom, mada ne sumnjam da je kvalitet na visokom nivou... verovatno su im ondasnji novopeceni narodski bizmismeni ciljna grupa... ;)
i da, i ja se upisujem u klub razocaranih sto kod nas nema zastupnika ruskih proizvodjaca, verujem da bi bilo dosta poklonika iako je trziste relativno malo...
Imaju veoma čudan ukus u svemu, mene je prosto nekada stramota kada mi dođu. Hahaha, a da vidite poklone koje dobijam, ahh Igor, u nas svje tak! :embarassed:
(samo naravno nikada sat, a tražio sam ga!)
Часы, что не хватает нам, поздравления ...
u vezi s ovim majstorima, ako neko ima problem da nadje nekoga ko radi ruske satove, ja mogu da preporucim ovog svog iz zemuna, iza doma vazduhoplovstva, kome je to blizu/usput... vec ga je neko pominjao na forumu, ne secam se ko bese, da mu je odlicno uradio TAG-a, a meni je bez problema pre neki dan primio Wostok, i prilicno je povoljan. nadam se da post nece biti shvacen kao reklama, samo kao preporuka. :)
poz!
Svaka preporuka za dobrog časovničara je dobrodošla! :)
Pozdrav
Hvala na dobrodoslici!
Ja se dugo bavim raznim sportovima-hobijima(mada imam vec 42 godine :)),a najvise lovom koji mi je opsesija.Uglavnom imam satove koji mogu da prezive prevrtanje kanua,pad nizbrdo,trzaj oruzja prilikom upucavanja(Kanada je "divlja zemlja:)" itd.Bilo koji mehanicki hronograf ne ispunjava te uslove,zbog kompleksnosti mehanizma.Nemam TRENUTNO nijedan mehanicki hronograf,mada razmisljam o kupovini jednog 3133.Medjutim imam jedan Aviator od 45mm sa mehanizmom 3105(sa datumom ,sekundarom sa strane i pokazivacem dana i noci) koji je uprosceni 3133,i sa kojim sam izuzetno zadovoljan.Sat se komotno moze naviti jednom u 3 dana zbog izuzetne rezerve snage.Osim njega imam i Sturmanskie sa danom i datumom (2628),Poljot -alarm,Poljot Admiral(klasicni Poljot sa datumom i ruskim carskim grbom ),narucio sam i Poljot automatic sa ETA mehanizmom,imam i Vostok K43 automatic.Imam i dvije dzepne Molnie,koje sam ostavio kod roditelja u Istocnoj Herc(R.Srpska).
Mozda neko ima drugacije misljenje o mehanickim hronografima,kao i o Vostok-automatiku,ali mislim da se ne varam ,jer moje misljenje pociva na licnom iskustvu ili iskustvu prijatelja.
Jednostavnost mehanizma je uslov za dugotrajnost i kod automobila i kod vatrenog oruzja ,a mislim da je slicno i kod satova .
Da li se moze znati puna adresa tog "Rusa" -sajdzije u Zemunu?
Zaboravih da kazem da sam imao (poklonio) ili jos imam dosta "Japanaca", Seiko,Orient ili Citizen automatike,kao i nekoliko Eco drive -quartz satova.Znate kako to ide kod nas u Hercegovini,mnogo rodbine,a dobrom satu se raduje svako- od mlada momka do stare babe:).
Citat:
brada kaže:
Da li se moze znati puna adresa tog "Rusa" -sajdzije u Zemunu?
naravno, evo nasao sam ga i ovde na sajtu, na spisku servisera, pa evo c/p:
Ranka Rodin, Szr Časovničarska Radnja
Akademska 2
11080 Beograd
Tel: +381 11 2612 002
poz!
Simo-hvala na informaciji.Pozdrav iz Kanade.Hristos Voskrese(ako si hriscanin naravno)!!!
Vaistinu vaskrse, Brado!
Pozdrav i svako dobro!