Re: Poljot - sa alarmom - moj prvi mehanički
Citat:
jagos kaže:
odlican sat.zanima me na koji sajam mislite gde ste ga kupili jer nisam iz beograda
da odgovorim umesto esdy-ja - sajam antikviteta u Bg, u hotelu Slavija, ulaz iz Mekenzijeve. Esdy kaze da se odrzava uglavnom svakog vikenda.
Mene jos zanima od koliko do koliko sati traje sajam, i da li postoji neki sajt sa azuriranim obavestenjima u vezi s tim? Nasao sam samo neke stare informacije.
@Jagos: Sima hrabri je lepo objasnio.. Ja sam zaboravio da napomenemo da jednom u tri nedelje bude organizovano i u Sava Centru (od skoro pa sam zaboravio), i nisam siguran ali mislim da će biti tamo ovaj vikend..
a sajam neki zovu sajam antikviteta, neki sajam kolekcionarstva i lepih predmeta.. Meni se više sviđa ovo drugo..
Sajam zvanično radi od 10-16 subotom i nedeljom kad je u Slaviji.. A od 11 do 17 kad je u Sava Centru.. Btw, bolje dođite bar sat sat i po pre karaj radnog vremena jer dosta izlagača odu ranije.. ;)
e hvala cim dodjem u beograd obicu i sajam mozda nadjem nesto za sebe
jeste, sutra je u SC, evo nasao sam info ovde. :)
samo kratko obavestenje, ako ima zainteresovanih - sledeci sajam antikviteta u SC bice 30. i 31. januara, u medjuvremenu u hotelu Slavija.
ja bio danas, ima zaista lep izbor satova, pocevsi od nekih poluraspadnutih krseva, pa do omega, iwc-ova i sl. cene - od 15 do 500 i vise eura. bilo je nekoliko poljota i sekondi, slicnih ovom esdyjevom, ali ne u tako dobrom stanju, tako da nisam nista pazario. nadam se da cu sledeci put naleteti na nesto dobro. :)
poz!
@Sima: Sledeći put ako navraćaš javi se.. Ja sam tamo, jer radim (ne sa satovima).. :) Kod krupnog plavog lika (koji radi sa ženom) ima još jedan veoma sličan Poljot sa alarmom kao moj, ali malo u lošijem stanju cifer (ili kako se već zove).. Verovatno si na tog čoveka mislio.. (on ima dosta ruskih)... A i ja sam kod njegao uzeo, i danas mi preporučio njegovog časovničara da mi našteluje sat (mislim i pozvaću se na njega).. Pa ću to da odradim od ponedeljka.. :D
Npr jedan stariji čiča koji prodaje sa sinom pored mene, prodaje i nakit i satove.. Ima par kvarcnih (sector, jedan swatch) i 3 dosta skuplja (npr Zenith od 700e, zlatni IWC od 1000e.. I jedan BaumeMercier za koji nisam pitao).. :)
da li je bio neki poljot chronograph i da li si video koliko kostaju?
@edsy - jeste, bas taj poljot sam merkao kod tog para! deluju ok ljudi, i cene su im razumne, pa cu doci opet krajem januara da vidim sta imaju.
vazi, javicu se sledeci put - gledao sam ne bih li te prepoznao po satu, ali nista. :D
@jagos - kod ovih ljudi koji imaju najveci izbor ruskih satova, i najkorektnije cene, bilo je 5-6 poljota, ali nijedan chronograph. bio je taj gorepomenuti "zvonar", sa alarmom, i jos dva sa datumom, a ostali ni datum nemaju. ko sto sam gore napisao, za ruske satove su cene od 20 eur za rakete, slave i sl., pa navise, pa kako se pogodite :). e, da, kod jednog drugog lika bila je poljotova 'strela', za 150 eur, u dobrom stanju, i to je jedini ruski hronograf koji sam video.
mail off topic. bio sam danas do sava centra. bilo je 3-4 "tezge" sa satovima. nazalost, kao sto sam i pretpostavljao, strela, zbog koje sam i otisao (ona od 150e :) ), je premala za moju ruku :(. doduse, video sam i hamiltona, onog vladanovog, samo sa koznom narukvicom - 600e.
^ da se nadovezem na offtopic :) - i ja sam se iznenadio velicinom sata, odnosno time koliko je mali. na slici sa sajta ka kome sam gore dao link, na zglobu deluje ogromno, a ono minijatura. :)