Hvala ljudi, sledeća će biti jedna modifikacija ala "Pripjat", ako skupim sve potrebne delove.
Ganjam titanijumsko kućište, pa ćemo videti da li će mi poći za rukom. ;)
Printable View
Hvala ljudi, sledeća će biti jedna modifikacija ala "Pripjat", ako skupim sve potrebne delove.
Ganjam titanijumsko kućište, pa ćemo videti da li će mi poći za rukom. ;)
Pre nekih dve godine pokrenut je projekat na jednom španskim forumu da se limitiranom serijom satova oda pošta likvidatorima Černobilske katastrofe.
U tom trenutku nisam bio načisto da li da učestvujem u projektu, a pratio sam preko WUS i watch.ru, pa sam na kraju rešio da se povučem i pare odvojim za nešto drugo jer mi se dizajn koji su izabrali nije dopao. Nisam ljubitelj kućišta tipa 160, jer u kombinaciji sa narukvicom od 22mm izgleda jako nezgrapno na mom malom zglobu, takođe skazaljke u obliku mačeva meni lično pašu samo na "ušastu" amfibiju, nikako ne na ovo što sad Meranom redovno izbacuje u svojim "posebnim" serijama.
Tako da sticajem okolnosti, maja ove godine, dolazimo do situacije da Meranom po nekima sasvim nekoreknto postupa i pušta u prodaju deo delova za ove satove koji su iz ostataka inicijalne partije, cifere, lunete i zadnje poklopce.
Rezultat moje kupovine cifera "Pripjat" je i sat koji sam može se reći "sklepao" po sopstevnom ukusu.
Prilog 155945
Mehanizam 2409 sam lično i uspešno servisirao, a izbor kućišta je pao ne najpribližnije titanijumskom koje nikako ne uspevam da nađem, a bilo mi je idealno za prvobitnu zamisao. Skazaljke su uzete opet po ukusu od Favinova, pod komandirca, sa sekundarom pune dužine i okruglim markerom.
Prilog 155946
Nazad sam postavio obični, čisti poklopac, a unutra preko mehanizma sovjetski antimagnetni ekran koji sam isčačkao iz sata pokupljenog sa buvljaka.
Prilog 155947
Krunica je novog obrazca i dodaje još oštrine već istaknutim ivicama kućišta. Luneta je nabavljena od jednog od ljudi koji ih ovde u Moskvi radi po narudžbini za slučajeve poput mene.
Prilog 155949
Za kraj foto kako izgleda ovaj prelepi cifer u mraku i još jednom neka mi oproste svi koji ne vole ovakve da ne kažem "kradene" modifikacije.
:congrats:
Vrhunska prica
Sent from my iPhone using Tapatalk