-
Sumnjiva, ili neverovatna ponuda?!
Ljubitelji Seiko satova, a i svi Vi ostali koji volite i cenite kvalitet pogledajte ovu ponudu. Pronašao sam je na sledećem engleskom sajtu:
Seiko Ananta Spring Drive Chronograph SPS007J1(Cal.5R86)Watches
Kao što vidite u pitanju model Seika iz serije "Ananta chronogrpah", svi vrlo dobro znate da je uz "Grand Seiko" Ananta nešto najbolje i najpreciznije od Seika...
U pitanju je model "SPS007J1" kao što možete videti, mehanizam automatic "5R86"! "Spring Drive" (tačnost +/- 1 s. na dan samo da vas podsetim)!!!
A cena svega 375 Eura?!?!?!?! Na bilo kom sajtu u svetu ovaj sat ne može se naći ispod 4000 - 4500 Eura! Tako da se čak isplati i uz povratnu avionsku kartu i posetu, recimo Londonu?
Dakle???
http://www.youtube.com/watch?v=bwSR4HL-VK0
-
Re: Sumnjiva, ili neverovatna ponuda?!
-
Prevaranti 100%, preskoči ih.
Pogledaj inforamcije o domenu:
Citat:
Domain name:
seikouk.co.uk Registrant: hu shaotang Registrant type: Unknown Registrant's address: fujianshengquanzhoushijinjiangshijinzhouruiyuan quanzhou Antrim A99 9AA United Kingdom Registrar: PDR Ltd. d/b/a PublicDomainRegistry.com [Tag = PDR-IN] URL:
Public Domain Registry | Home Relevant dates: Registered on: 02-Jul-2012 Expiry date: 02-Jul-2014 Last updated: 02-Jul-2012 Registration status: Registered until expiry date. Name servers: f1g1ns1.dnspod.net f1g1ns2.dnspod.net
WHOIS lookup made at 22:44:47 18-Sep-2012
Domen je registrovan pre dva meseca, a pritom pogledaj na koje ime i koju adresu. :D
Verovatno su to isti prevaranti koji su imali sajt na adresi seikouk.com, a iskustva sa njima procitaj ovde > Anyone had dealings with seikouk.com?
Staro dobro pravilo: Ako je nešto previše dobro da bi bilo istinito, onda verovatno i nije.
-
-
Ma i ja sam bio siguran da je nemoguće, ali eto, neka vide ljudi šta sve ima... Daleko od toga da sam nešto planirao. Hvala Vam! Možda su ovo neki prodavci kao Del Boy i Rodney, ha, hahah. Poz.
P.S. Ali ovaj model je Uuuhhhhhh........no comment!!!
-
Prevarantni svakako, ali sajtovi su sve bolji. Da ne kazem bolji nego kod vecine zvanicnih distributera Seika. I mogu samo da zamislim koliko ljudi koji ne poznaju dobro satove nasedne na ovakve prevare. Ima sve vise ovakvih sajtova pa treba paziti i obavezno se raspitati pre narucivanja.
-
Citat:
tolarbo kaže:
Prevarantni svakako, ali sajtovi su sve bolji.
eeee, naleteo sam ja na jedan bas bas profi odradjen sajt de prodaju tissot satove i lampica mi se upalila tek (!) kad sam video veoma niske cene, prevare na primer 10 ljudi x 200 $ = 2000$, izgase sajt, prebace se na novi domen sa istim sadrzajem i opet krenu ispocetka... :rolleyes:
Mada opet kad razmislim, Seiko Ananta za 300 evra, povoljno je to, sto da ne, odo da narucim :laugh:
-
Veruj me da ima danasnji dan replike od ovi 'jefiniji' satova koji haman
nemozes prepoznati kao repliku. Stvarno je strasljivo. Razlika je stvarno
nekad u minimalnim detaljima i ako neko nije bas u toku satova nece nikad
saznati da je replika. Pogotovo sto se niko nebi nadao da je naprimjer neki
obicni Seiko/Citizen/Casio/Tissot replika.
Prije koju godinu jedan kolega isao poslovno u indonesiju i donijo mi 2 tissot satova..
Moram reci da taj covek pojma nema o satova pa njemu i ne zamjeram, ali oba 2 sata
su bile replike. 1 je bio bas lose kwalitete ali drugi je stvarno bio solidno pravljen. Da nije
fabrikant te zadnje replike pogresio sa sekundaricom nebi saznao da je replika dok nebi
otvorio taj sat. Moram reci da sam onu bas losu repliku slupao sa cekicom (samo sam
sacuvao kais) a onu bolju dao jednom klincu na poklon. Mali (12 god) je bio presretan. :)
Meni se cini da imam negdje slike te replike, bas cu vidjeti da li mogu naci te slike na laptopu.
-
"60 Units in Stock" ...pa toliko ukupno nije izašlo van Japana :laugh:
-
Iz Japana nije, ali je iz Kine verovatno izašlo bar nekoliko hiljada :D
-
-
postoje toliko dobre kopije pardon replike , da ponekad ni sami vlasnici nisu svesni da je njihov originalni sat ustvari replika!
Poznajem sticajem okolnosti neke ljude koji imaju toliko para da im je svejedno dali ce na sat da potrose 5000 ili vise hiljada evra...
Bas jedan takav moj poznanik svojevremeno je u Kanu kupio Graham ovaj model
WatchNet: Trading Post: FS-NOS Graham Automatic Chronograph AeroFlyback Two Tone Dial.
i posle nekih par meseci nosenja sat je stao.
Posto zna za moj hobi on mi ga dade da vidim o cemu se radi.
Verujte nije mi bilo svejedno da uzmem taj sat jer pre toga nikada nisam otvarao taj model... ali ipak ga uzeh , on me je ubedio recima da mu je potpuno svejedno sta ce biti sa satom a ako uspem jos bolje...
Naravno sat je vrhunski uradjen ,debelo safirno staklo, kvalitetan tvrdi celik tezak ko olovo, toliko precizno uradjeni svi detalji da i pri gledanju sa lupom nemozete da vidite da je neki detalj uradjen lose.
Naravno sat je kupljen u originalnom pakovanju sa sertifikatom i placen par hiljada evra...
E onda uzeh da ga otvorim da vidim sta mu je.
...ODVRNUT JE POSLEDNJI SRAF SA POKLOPCA I UZBUDJENJE JE POSTALO SVE VECE... podizem poklopac kad , na moje iznenadjenje unutra najobicniji Eta mehanizam koji vredi ne vise od 50eura, podvlacim to jeste kvalitetan mehanizam koji je originalan ali nije ni blizu mehanizmu koji bi opravdao cenu od par hiljada evra!
a sad zasto sat nije radio.
Postoje na vecini satova dva srafa koji drze mehanizam zavrnut za kuciste ili adapter prsten koji ulazi u kuciste.Jedan od tih srafova se odvrnuo i zaglavio balans tako da nije bilo teorije da se sat i malo pomeri... naravno skinem balans izvadim sraf sve vratim i proverim ostale srafove, naravno sat je proradio bez problema savrseno, i dan danas radi ali ipak to je samo vrhunska replika.
Koliko samo vlasnika "skupocenih" satova i nesluti da nose vrhunsku repliku.
-
seikouk (com, co.uk itd.) su prevaranti: Anyone had dealings with seikouk.com?
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
....joooojjjj , kakav užas, majke mi Prilog 36293
-
@Iggy, gde je kupljeno to? radnja,hotel? Ja kapiram još uvek da u radnji drže samo satove ne i to(replike).
-
neznam gde ga je kupio, znam samo da je kupljen u Kanu, ali znam da nije covek koji bi kupio sat na sumnjivom mestu jer za njega pare nisu nikakav problem.
-
Ja sam samo čuo za takvu priču od jednog sajdžije, eta mehanizmi, kinesko, top urađeno kućište, navodno, kopiraju čak i ukras na mehanizmu, navodno najviše Omegu Seamaster, Tag jače modle, Rolex i Breitling....nisam siguran u istinitost priče, mislim da se preteruje, možda se neko malo pomuči da dotera nekakav China eta kopiju, ali mislim da još uvek ne postoji masovna proizvodnja.
-
Ljudi, iskljucili ste jos jednu opciju. Cini mi se da sam cak i vidjao, neke high-end firme bezobrazno stavljaju top grade ETA mehanizme, bez ikakvih sopstvenih dorada u svoje satove! Ne bih iskljucio da je i Graham to uradio :dontknow:...
-
Ima i toga, ali ako negledas mehanizam (kao sto negledaju sigurno 50% od kupaca)je danasnji dan tesko reci jel kopja ili orginal.
Primjer:
http://i.imgur.com/rWOUP.jpg
http://i.imgur.com/LJZeF.jpg
Sta vi mislite, orginal ili fake? (ako mislis da je fake, reci i zbog cega to mislis)
-
Cini mi se da je fake. Fali mu ono made, ima samo swiss:D
-
"Made" se mozda ne vidi zbog ugla. Ja bih rekao da je kopija posto kuciste (narocito lugovi) deluje drugacije nego na originalu.
-
-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ja bi rekao da je ovo dobro uradjena replika, ali mislim da je replika. Zasto? Zao sto brojievi 6 i 9 nisu dobro uradjeni ovako treba da budu.
Prilog 36299
Ostalo je poprilicno dobro odradjeno, helijumski ventil je na mestu po meni, a to se prvo gleda kad se uporedjuje da li je je.....raplika.
P.S A sad gledam mozda i gresim nisam pametan:lol: I ja se trpam de mi nije mesto:lol:
-
U buduće ćemo izgleda morati da sazovemo konzilijum da utvrdimo šta se kupuje, kad ljudi i na kopije stavljaju safirna stakla i skupocene Etine automatske mehanizme...
-
Citat:
iggy tee kaže:
postoje toliko dobre kopije pardon replike , da ponekad ni sami vlasnici nisu svesni da je njihov originalni sat ustvari replika!
Poznajem sticajem okolnosti neke ljude koji imaju toliko para da im je svejedno dali ce na sat da potrose 5000 ili vise hiljada evra...
Bas jedan takav moj poznanik svojevremeno je u Kanu kupio Graham ovaj model
WatchNet: Trading Post: FS-NOS Graham Automatic Chronograph AeroFlyback Two Tone Dial.
i posle nekih par meseci nosenja sat je stao.
Posto zna za moj hobi on mi ga dade da vidim o cemu se radi.
Verujte nije mi bilo svejedno da uzmem taj sat jer pre toga nikada nisam otvarao taj model... ali ipak ga uzeh , on me je ubedio recima da mu je potpuno svejedno sta ce biti sa satom a ako uspem jos bolje...
Naravno sat je vrhunski uradjen ,debelo safirno staklo, kvalitetan tvrdi celik tezak ko olovo, toliko precizno uradjeni svi detalji da i pri gledanju sa lupom nemozete da vidite da je neki detalj uradjen lose.
Naravno sat je kupljen u originalnom pakovanju sa sertifikatom i placen par hiljada evra...
E onda uzeh da ga otvorim da vidim sta mu je.
...ODVRNUT JE POSLEDNJI SRAF SA POKLOPCA I UZBUDJENJE JE POSTALO SVE VECE... podizem poklopac kad , na moje iznenadjenje unutra najobicniji Eta mehanizam koji vredi ne vise od 50eura, podvlacim to jeste kvalitetan mehanizam koji je originalan ali nije ni blizu mehanizmu koji bi opravdao cenu od par hiljada evra!
a sad zasto sat nije radio.
Postoje na vecini satova dva srafa koji drze mehanizam zavrnut za kuciste ili adapter prsten koji ulazi u kuciste.Jedan od tih srafova se odvrnuo i zaglavio balans tako da nije bilo teorije da se sat i malo pomeri... naravno skinem balans izvadim sraf sve vratim i proverim ostale srafove, naravno sat je proradio bez problema savrseno, i dan danas radi ali ipak to je samo vrhunska replika.
Koliko samo vlasnika "skupocenih" satova i nesluti da nose vrhunsku repliku.
Urar kod kojeg servisiram satove je imao slican Graham na servisu. Kuciste od cistog zlata, tezak ko cigla, na safiru dva buljava oka nad subdialovima. A unutra i je obicna ETA sa dodatkom DD modula na gornji dio.
Tako da mozda i ovaj od tvog poznanika nije replika ako je kupljen u ducanu s racunom, garancijom itd.
-
Bravo Tiha. :thumbup:
Sve na onom fake PO je orginal Omega osim kuciste i 2824-2 mehanizam (koji naravno nevidite). ;)
Citat:
Gen Dial - Gen Hands - Gen Datewheel - Gen Bezel - Gen Saphire -
Gen He Valve (sealed) - Gen Crown - Gen Tube - Gen Caseback - Gen Rubber Strap
Hocu sa ovim da pokazem da je vrlo tesko prepoznati *pravu* (>€1000) repliku,
jer ovi sto to pravu cesto upotrebljavaju i orginal djelove. (sat postaje "franken")
-
SRX003P1 - SEIKO PREMIER MOON PHASE GENTS WATCH $595
Ljudi, sta vi mislite o ovome, kod Vitanova je 122000din...
-
mislim da je to normalna cena nista posebno.Treba prvo pitati nekoga jer taj sajt uopste pouzdan.
-
Onda ja nisam upucen koliko stvarno vredi ovaj sat...