Ne'am pojma, ali cim se ne secam, nije ni vazno. I da je bio - ko da nije.
Printable View
Ne'am pojma, ali cim se ne secam, nije ni vazno. I da je bio - ko da nije.
Nisam siguran da li je bio, ali mi se mnogo svidja :D
Prilog 48934Prilog 48935Prilog 48936Prilog 48937Prilog 48938Prilog 48939
Bio! Zanimljiv....
Zanimljiv, narocito crveni.
Jednostavan, a opet ima nesto
Ja ovaj stealth model ne vidoh... skroooz zanimljiv !
Ako se pitate sta je na ovom satu prelepo...osim izgleda ...to je cena
http://i1198.photobucket.com/albums/...UNE1003B1a.jpg
Jeste kvarc, ali za 49$ mu je oprošteno :D
The Orient UNE1003B Watch has 42mm stainless steel case, a date window, white hour markers, white tipped semi-skeleton hands, a red tipped seconds hand, a solid screw-in case back, and quartz movement.
Odlicna ponuda:thumbup:
Mozda da ga dodas u ovu temu:
http://www.svetsatova.com/forum/f117...va-6476-4.html
Ili da ga crveni prebace, da ne dupliramo postove :dontknow:
^ Duplirao sam taj post ovde, kako bi i dalje ostala i ova lepa slika ;).
ORIENT "SUBARU BRZ GT300" Collaboration Limited Model WV0331TT
http://sushi-kitchen.ocnk.net/data/s...024_caa6df.jpg
ORIENT Star Chronograph WZ0011DY
http://sushi-kitchen.ocnk.net/data/s...023_998ac6.jpg
Auuuu, kakav je ovaj OS chrono:adore:
Zna li se cena?
Zvjerko,ona slika dole lijevo slikana sa zadnje strane me zbunila totalno dok ne skontah da nema pušere,da je drugi model u pitanju! Već sam rovio po netu da vidim koji je to Orient hrono ,a da u njemu nije Seiko!
Rus,cijena oko 3000$!
Oko sokolovo :) Ja samo pljesnuo ceo kolaz, takav kakav sam nasao :) Mada, videh da ovaj mehanizam nije ukrasen a na drugim mestima sam video Tokio stripes na rotoru. Na pusere nisam ni obratio paznju
I, sta si utvrdio o tom mehanizmu? Novi Orient mehanizam? Koliko ja znam do sada nisu imali meha-hrono u ponudi.
2 oka sokolova! Ono je obični Orient sa jednim od njihovih standardnih mehanizama.
Ovaj hrono je Seiko 6s28, 34 rubina,28800vph. Isti ide u nove Anante.
Ima Orient Star modele sa 6s37(Seiko Flightmaster).
I ja jos gledam i ne mogu da verujem kakav je mahanizam.
Evo slike tog mehanizma.
Prilog 49943Prilog 49944
Sto ne mozes da verujes? Dobro ili lose?
Lose, isti rotor kao i na maku i ostalima.(mislio sam na onaj sto si prvo postavio)
Kako su ljudi optereceni imenom brenda i marketingom. Citam temu na WUS o onom hrono Orijentu gore, i uglavnom argumentacija ide: Hej, tolike pare za Orient, pa za njih mozes da uzmes Tag Heuer ili tamo neku Bulovu sa ETA 7750. Nijedan drugi argument. Seiko i Orient se smatraju inferiornim po definiciji... Niko nije pomenuo da je zavrsna obrada mozda losija, da je mehanizam tehnicki inferiorniji (da li je?!), dekoracija nije na nivou.. nista od toga - samo: Za te pare imas Svajcarca iako nije jasno koje su prednosti. :)
Ne kazem ja da je Orient bolji ili bilo sta, nisam nikada video nijedan Orient Star, ali nije mi jasna ta zaslepljenost...
I kod nas ti je ista prica.
Objasni ti nekome da je GS ili OS jednak, ako ne i bolji od Svajcaraca u toj klasi.
Mlaćenje prazne slame! Jedina prednost 7750 je to što je servis svagdje dostupan. 6s je bolji i moderniji mehanizam....još da ima servisa negdje osim u Japanu(ne zbog popravke nego zbog dijelova)!
Ma,da... Smesno mi je to... Razumem da neko kaze: Ej, ja volim Svajcarce jer su mi vizuelno lepsi - tu nema rasprave jer se radi o cisto subjektivnoj stvari, razumem da kazu: Ej, za Svajcarca svi znaju, znaju koliko kosta, prija mi kad mi hvale sat - opet subjektivna stvar, ali ono, bez argumenata: Skupo je to, da je 1500 pa da razmislim, ovako mogu da uzmem Svajcarca :D
Sad razmisljam, stvarno bi bila muka za delove ako bi se uzeo nki JDM.... I dalje razmisljam o nekim Orient Starovima, reda velicine 400 jura, ali ne daj boze da nesto zatreba :D
Pa porucis iz Japana, valjda hoce da posalju, pod uslovom da moze da se nadje.
Zvijer,
Tačno tako! Mada bi se za 1500€ ili blizu dao naći i Nijemac.
O. Star je problematičan za dijelove ali vjerovatno bi se moglo nešto smisliti. Međutim,šta misliš tek o Royal Orient! Kako doći do njihovih dijelova!? Vjerujem da je teže nego za GS. Ako ni zbog čega drugog,onda što su gola egzotika!
E, zato me taj kraljevski zanima :D
Ma porucis, Rus, ali sta mislis koliko bi to izaslo,a? Naravno ovo pricam iz perspektive nekoga ko bi prilicno natego tih 400-500 jura :) Da mogu da razmisljam o Royal Orientu ili GS, bas bi me bilo briga. Otis'o bi u Japan po delove :D
Izaslo bi dosta, ja sam mislio na delove za Kraljevski Orient.
Nece tu nista da se pokvari. Verovatno;)
Egzotika se placa.
Edit: Ima li neki sajt, gde bi mogli da se pogledaju delovi i cene?
Beast,đavola bi otišao u Japan! Put bi te izašao ko i sat!
Rus,nema sajta sa dijelovima- barem ne na engleskom jeziku. Možda bi Rob Monster Watch mogao nešto nabaviti. Stekao sam utisak da on može naći ono što drugi ne mogu! Vjerovatno ima nekog u Japanu ko mu nabavlja dijelove.
Pa sta?! Lep je Japan, valja ga videti :) Da dam 6-7 iljada za sat, imao bih vala i za put u Japan :) Uostalom, masta moze svasta. S obzirom da vrlo verovatno nikada necu imati da dam za sat tolike pare - sta me kosta da kazem sta god? :D
Ja bih se zabrin'o da sam na tvom mjestu!:flapper:
Nekako mi ne zvučiš dobro!:wacko:
Iiihaaa, kad bih brinuo do sad bi fasov'o cir 100%...Blago onom ko mlad poludi, procice mu zivot u veselju :D
Jes vala........vidi se iz priloženog!:flapper:
I posle neko kaze mana sto nema stakleni poklopac :D Zatvoris ga čeličnim, i nema ko da maniše :flapper:
Orient FERAP005W "Masquerade"
Prilog 50435Prilog 50433Prilog 50434
Ehrrmm...recimo...neobicno :)
Blago rečeno!
Oooo, pa vas dvojca ste zivi.
Anbeast, preziveo si smak sveta
Hadzija, ti si vidim izasao iz matrixa
Malo neobicno za orient da tako eksperimentisu.
Ali zato je Orient Star GMT odlican.
Prilog 50440Prilog 50439Prilog 50441
Što kažu- proporcionalan primjerak!
Živi smo,jašta! Ne može se reći:"srećom", al et,još ćete nas trpit!
Orient Star WZ0011DS
Prilog 50451Prilog 50453Prilog 50450Prilog 50454Prilog 50449Prilog 50452