Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 23
Like Tree54Likes

tema: J.Springs BEB054

  1. #1
    Stariji član Avatar korisnika araphel
    Član od
    1.8.2012.
    Poruke
    1.747
    Lajkovi
    12298
    Reputacioni uticaj
    120

    Određen forumom J.Springs BEB054

    Proteklo je par dana kako se družim svakodnevno sa ovim satom, pa da probam da ga predstavim

    O pakovanju u kome J.Springs satovi stižu, nema šta mnogo da se kaže, a da to drugi članovi nisu već pomenuli u svojim predstavljanjima. Jednostavno kartonsko pakovanje, urađeno (po meni) sa dosta ukusa, bez ikakvog preterivanja, ali opet sa par detalja koji ga čine nekako modernijim i upadljivijim. Tu mislim na blago zakošene donje strane poklopca, koje dozvoljavaju da se sa tri strane kutije vidi ona upadljiva plava linija. Jdnostavni J.Springs logo je srebrnom bojom utisnut na gornjoj strani.



    Sat je udobno smešten na crnom jastučetu od imitacije kože, i nakon što sam razmotao ukrasni papir i otvorio kutiju, prvi utisak je bio da mu pakovanje tako dobro pristaje da mi je skoro žao da ga izvadim i stavim na ruku. Naravno, taj utisak nije dugo trajao



    Prečnik kućišta bez krunice je 43mm, što je po meni malčice nedovoljno, ali lepo leži na ruci, a zbog dosta izbačene druge krunice, u kombinaciji sa štitnicima glavne krunice, ostavlja utisak da je veći nego što zaista jeste. Koliko sam uspeo da pronađem među podacima na netu, staklo je Hardlex, blago izbočeno.



    Ono što mi se najviše dopalo na satu, i zbog čega sam ga baš dosta gledao i razmatrao kupovinu pre nego što me je supruga iznenadila, je to kako su ukomponovane crna i bela boja. Oblik podeoka za sate mi se izuzetno dopao, nekako je agresivan sa tim špicevima u beloj boji, oivičenim hromom. Znam da oblik nije baš identičan, ali podsećaju me na podeljke sa novih Monstera. Masivna kazaljka za sate, i minutara sa vrhom u obliku strele po meni samo dodaju još šmeka tom "agresivnom" izgledu. Dan i datum na beloj podlozi se možda ne uklapaju baš najbolje (ova izjava zvuči čudno, budući da na samom satu ne nedostaje bele boje, ali jednostavno to mi je utisak), ali spreman sam to da oprostim, jer je u pitanju minorna zamerka. Brojevi na unutrašnjoj rotirajućoj koroni su puni, lepo čitljivi, i dopada mi se odabrani font.

    Ispod pozicije 12 je standardni J.Springs logo, reljefni, izrađen u srebrnoj boji. Imajući u vidu da su i podeoci i kazaljke uokvireni srebrnom, ovo ne odskače mnogo, ali bih voleo, čisto zbog radoznalosti, da vidim da li bi bolje izgledao da je i logo bele boje. Iznad pozicije 6 je oznaka Automatic, kao i deklarisana vodootpornost od 10ATM, u beloj boji. Centralni deo cifera je podeljen linijama nalik na globus, sa meridijanima i paralelama, i polja koja ove linije kreiraju imaju metalik sjaj. Ovo je jedan od detalja koji mi se na satu najviše dopadaju. Nekako me najviše podsećaju na šaru karbona.



    Kućište sata je crne boje (nisam uspeo da saznam da li je Ion Plating ili PVD), u kombinaciji poliranih i blago brušenih finiša. Druga krunica, koja rotira unutrašnju koronu, obeležena je belom bojom. Poklopac je ušrafljujući, čelični, sa otvorom kroz koji se vidi mehanizam. O samom mehanizmu je već bilo reči, u pitanju je Seikov 7s26 (ili klon istog, mada nikako da utvrdim konačno šta je tačno), 21 rubin, bez hakovanja i bez ručnog navijanja. Nije ukrašen, ali svejedno, zadovoljstvo ga je gledati s vremena na vreme....barem meni



    Mehanizam radi lepo, i bez bilo kakvih problema. Tanka sekundara, nalik crnoj igli, koja je samo pri vrhu srebrna, lepo šeta u krug, a njeni pokreti mi nekako deluju tečnije nego na Monsteru, koji bi trebalo da ima isti mehanizam.



    Sat dolazi na crnom silikonskom, matiranom kaišu. Ovo je po meni jedini ozbiljan minus koji sat ima. Sam kaiš nije uopšte loš, ali nijansa mi se nekako ne slaže uz boju kućišta. Doduše, otkako sam prvi put video sat i razmatrao kupovinu, ideja mi je bila da kaiš zamenim i stavim nešto drugo, što bi se po meni više slagalo uz izgled samog sata. To ću uskoro i uraditi, a po svoj prilici ć e u pitanju biti opet crni silikonski kaiš, ali sa deployment kopčom u crnoj boji. Kad smo već kod kopče, tu se sa dizajnom kaiša za ovaj sat desilo nešto što nikako ne razumem. Naime, kopča je čelična, brušena, bez ikakvog logoa brenda. Na stranu nedostatak logoa, ali nije mi jasno šta je proizvođač imao na pameti kad je na srno kućište sata stavio čeličnu kopču? Ovo možda nekome ne smeta, ali ja ne podnosim da mi kućište sata i kopča budu u različitim bojama. Nenako dobijem osećaj da je celina narušena. Kao što rekoh, doduše, ovo nije tako strašno, jer je ionako ideja da se kaiš promeni.







    Sve u svemu, u pitanju je više nego sladak sat, moglo bi se reći sportskog i "agresivnog" izgleda, ali kome opet taj relativno standardan okrugli oblik i skromne dimenzije omogućavaju da izgleda dobro i uz crnu košulju. Naravno, ovo bi trebalo uzeti sa rezervom, imajući u vidu ličnost i afinitete autora teksta, kome su pojmovi "smirenog" i "neupadljivog" očigledno malo žešće iščašeni. Meni se svakako dopada to što sat leži lepo i kad sam u skroz opuštenoj varijanti crnih majica i kad (povremeno) navučem crnu košulju za posao. Jedno je sigurno, ovo je od sada moj sat za "all black" dane



    Merkao sam ovaj sat negde od septembra meseca, u želji da imam jedan potpuno crn model, kome bi lepo legla silikonska narukvica, i mislim da je za cenu od 10990 dinara u pitanju pun pogodak, kome se za te novce može oprostiti ovaj minus sa kopčom kaiša, i samim kaišem, koji se baš ne uklapa savršeno (opet da naglasim, samo po mom mišljenju).

    Pronaći ovaj sat ispod jelke bilo je pravo zadovoljstvo, i jednostavno moram da napomenem kako obožavam svoju suprugu i slatko se od radosti nasmejem svaki put kad u tandemu nosimo J.Springs satove.

    I za kraj, još par slika sata u društvu





    Pozdrav svima!
    Shmizla, edin13, RUS and 18 others like this.

  2. #2
    Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lokacija
    Novi Beograd
    Poruke
    6.329
    Lajkovi
    13235
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

    Određen forumom Re: J.Springs BEB054

    Dobrodošao u klub vlasnika ovog brenda i sve pohvale za opis
    Serb and araphel like this.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

  3. #3
    RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lokacija
    PA
    Poruke
    12.495
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    576

    Određen forumom Re: J.Springs BEB054

    Stvarno lep opis, a i sat je odlican
    Serb likes this.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

  4. #4
    Stariji član Avatar korisnika araphel
    Član od
    1.8.2012.
    Poruke
    1.747
    Lajkovi
    12298
    Reputacioni uticaj
    120

    Određen forumom Re: J.Springs BEB054

    Hvala Nešo! Da, iako sam još ranije kupovao jedan, tek sad sam ustvari i ja vlasnik jednog J.Springs. Mada, to me ne čini ništa manje ljubomornim na model koji je supruga izabrala
    VLADAN P, Neša and Serb like this.

  5. #5
    Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.460
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    189

    Određen forumom Re: J.Springs BEB054

    U zdravlju da ga nosis
    araphel likes this.

  6. #6
    Moderator Avatar korisnika Zagor
    Član od
    9.2.2012.
    Lokacija
    Markovac
    Poruke
    6.988
    Lajkovi
    58292
    Reputacioni uticaj
    217

    Određen forumom Re: J.Springs BEB054

    Citiracu brata SERBA
    Serb and araphel like this.

  7. #7
    VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Poruke
    7.052
    Lajkovi
    30924
    Reputacioni uticaj
    983

    Određen forumom Re: J.Springs BEB054

    Lep sat i iskren opis. U zdravlju ga nosio!
    araphel likes this.

  8. #8
    Stariji član Avatar korisnika vlajo
    Član od
    15.6.2011.
    Lokacija
    Čačak
    Poruke
    1.973
    Lajkovi
    4899
    Reputacioni uticaj
    50

    Određen forumom Re: J.Springs BEB054

    Lep sat, meni se baš sviđa
    "Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life


  9. #9
    Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lokacija
    Doboj,R.SRPSKA
    Poruke
    4.981
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    139

    Određen forumom Re: J.Springs BEB054

    U njemu je 7s26, samo kod njih sada 1 mehanizam može da ima više imena! Nije nikakav klon -ne brini.
    Opis je odlličan i kao što se već napisa,iskren.
    Sat mi se stvarno sviđa samo što bih razmislio o kupovini zbog pvd premaza.
    Da ne zaboravim: dooobra kutija(satovi takođe)!
    Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (6.1.2013. u 19:59)
    vladas likes this.

  10. #10
    Stariji član Avatar korisnika vlajo
    Član od
    15.6.2011.
    Lokacija
    Čačak
    Poruke
    1.973
    Lajkovi
    4899
    Reputacioni uticaj
    50

    Određen forumom Re: J.Springs BEB054

    Odličan opis, čak ima i autobiografske elemente Oni komentari za crne majice i košulju su mi baš bili lajtmotiv (čoveče, čime se ti baviš ) ...Inače što se sata tiče veličina često zavisi od stakla i cifera, nekad i više nego od kućišta, 42mm je univerzalna varijanta. Slažem se sa tim da su mogli da stave crnu šnalu, to baš i ne kapiram.
    Poslednja ispravka: vlajo (6.1.2013. u 20:21) Razlog: pravopisne greške
    vladas, sima hrabri and araphel like this.
    "Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life


Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •