Merkam ga u plavoj varijanti.....ali me kao po običaju nervira prečnik. Morma priznati da na čeliku izgleda fenomenalno!
Printable View
^ isto meni. Da je veci, ne bi valjalo, bio bi vodomer.
Pa ok, ja volim vodomere. Najčešći razlog zbog koga sve radije biram ujutru kad ustanem Orienta ili Festinu, a ne Monster, je što mi izgleda mnooogo mali. Ja bih nešto mehaničko, sa barem 13-14mm debljine i jedno 50mm prečnika. To su mi idealne dimenzije. :lol:
^Baci pogled na ovaj sat, jeste skup, ali bi ti odgovarao(bar po dimenzijama):D
http://www.svetsatova.com/forum/f99/...20-a-6961.html
Simpatičan sat. Mane: marka, koža i cena
Nisam ljubitelj tih ultra fensi marki, ni u satovima ni u odeći ni u bilo čemu. To mi je po malo snobizam. Gledam po gradu iz gomile izloga kako mi se smju Omege, Zeniti, Patekčići i ostali, i zgražavam se.
Takođe, izbegavam nošenje kože u svakom obliku. Jedino kod cipela moram ponekad da napravim kompromis, jer je teško naći nešto da nema bar komad kože na sebi.
I cena, isto kao i sa markama. Ne dajem besmislene pare na sat samo zato što je švajcarski, kad iste funkcije dobijem sa daleko jeftinijim japancem.
Eto, malo se razblebetah....ali da je lep dizajn sata, to jeste. I te dimenzije.....mmmmmmmm,:yes4:
Seiko 5 je toliko popularan zbog svoje dimenzije koja godi svima.Tu su u proseku oko 36-40 mm.A Rolex Submariner koji je vec godinama unazad ubedljivo najpopularniji i najprodavaniji sat ima 40 mm,koji opet godi apsolutno svakoj ruci.Ako proizvodjac ima zelju da sat bude jako popularan mora da vodi racuna o dimenzijama i to mnogo i da nikako,ali nikako ne prelaze preko 42 mm.Upravo iz razloga da svima stoji lepo.
Zato smatram da je ovaj Bernhardt skoro pa savrsen za svoju cenu sa svojom divnom dimenzijom. :)
Kako mi se svidja ovaj sa zelenimi crvenim ciferom.
Balavim. :D
Samo da se nadovezem na tvoj post.
Kad bi znali da nasi carinici nece nista da naplate, taj sat bi bio sigurno Best buy.
Mozda on ne predstavlja bolju kupovinu od Monstera i drugih, ali malo ih ima, pa je zbog toga jos privlacniji.
Ma nedavno sam jednom decku ovde jedini preporucio Seiko Spork dok su mu svi Monstera preporucivali,iako je Spork prilicno skuplji.
Upravno jer Monstera imaju skoro svi pa nije to to.Nema veze sto je legenda.Nije to to.
Slazem se.Meni su strasno privlacni ovi sa crvenim i zelenim ciferom.I dalje balavim. :D
A to za carinike je uvek stvar srece i njihovog (ne)raspolozenja.
Inace,iz Bernhardta za samo 2h su mi odgovoli na mejl,sto svakako lepo doprinosi potencijalnim kupcima.
Pazi koliko sam gledao po intenetu, njihovi satovi nisu ni malo naivni.
Odosmo mi u Off, uglavnom lepo je imati sat, koji vam se svidja ,a malo ljudi ga ima, bez obzira da li je rec o satu od 200, 500 ili 50.000e.
Nije off nista ovde kad govorimo o lepim diverima za 400-450 e,tako da slobodno. :D
I Spork spada u divere od oko 450 e,pa...:)
Zeleni je apsolutno najlepši, tu se slažem. A oko dimenzija......sto ljudi sto ćudi. Svako voli nešto drugačije. Meni eto kad je sat mali nekako izgleda suviše elegantno i klasično. Čak i Monster :lol:
A sta ako bi to bio:
Prilog 44749Prilog 44750
Izuzetan sat!
43mm, 200m WR, mehanizam klon ETA 2824-2, odlicna zavrsna obrada! Nema zamerki! :)
Cena mu je USD 249, tamo kod njih a da se dopremi ovamo kod nas ne znam koliko bi bio?
Prilog 44772
Dial Color: Black Dial
Water Resistant: 200 Meter 20 BAR
Case diameter: 45 (crown) x 42 x 13 mm (thickness)
Face Height: 30 mm
Lug Width: 20 mm
Max Length: 200 mm Circumference
Japan Movement: 8203
Automatic-mechanical Watch
Watch with a balance wheel to regulate time and the mainspring is wound by the movement of the wearer
Unidirectional Rotating Bezel
Citizen Titanium Case
Citizen Diver Strap
Buckle Clasp
Screw Down Case back
Luminous Hands and Markers
Scratch Resistant Mineral Glass
Display Date at 3 o’clock position
Display Day at 3 o’clock position
Crown at 8 o’clock position
Weight: 96g
This watch is available for USD 149.00 with us.
- 316L stainless steel case
- 316L stainless steel bracelet with screw links
- case size: 43 mm width
- lug width: 22 mm
- signed screw down crown
- water resistance: 300 meters or 30 ATM
- sapphire glass with anti-reflective coating inside
- 120 clicks unidirectional external bezel with tritium T25 tube marker at 0
- dial with 12 pieces of tritium T25 tubes and applied SuperLuminova in dial indexes (except orange and white dial stainless steel versions)
- watch hands with 3 pieces of tritium T25 tubes (hours, minutes and seconds)
- Seagull Automatic ST2130 movement (ETA 2824-2 movement clone)
- Two Years WarrantyPrilog 44773Prilog 44774Prilog 44775
- Prometheus Baiji Automatic Tritium Tubes Men’s Diver Watch:
Da ne idem u offtopic, samo ovo: @araphel, ako hoćeš finog dajvera a da je pravi vodomer uzmi Hamilton Below Zero, ali onaj sa PVD premazom -46mm, 2836 kuca unutra, 1000m WR, video sam ga uživo i stvarno je čudovište, a nema neku veliku cenu. :)
P.S. Jeste da je preko ove cene, ali eto, nije loše znati.
Juke, odličan ovaj Citizen!
HELSON TORTUGA
Black Dial 599.99$
Additional mesh bracelet 50.00$
Case:Brushed and polished 316L Surgical stainless steel
case width 43mm -length 50.5mm-height 16mm-lug distance 22mm
Screwed crown 6.5mm 3 gaskets
Automatic helium escape valve
Sapphire crystal-3mm thick-inside AR coated
water resistance:1000m-3300 ft
Dial,hands and bazel coated with swiss SuperLuminova C3
Strap:Comfortable 22mm ruber strap plus a brown leather
Bazel:bidirectional 120m clicks-2 desings incl.bazel change tool
black bazel is on the watch-steel bazel is in the box
Movement:24 Jewel Japanese Miyota 9015 automatic-power reserve 40h
Helson TortugaPrilog 44777
Nego....koji je model ovog Citizena gore....hoću da pogledam još neke slike. Imam Seiko i Orient, možda je vreme za jednog Citizena ;)
^ To je Citizen NY0054
Bernhardt Sea Shark
Size:42mm
Movement:Miyota 8215 automatic
Sapphire crystal
316L-surgical stainless steel
Stainless steel bracelet
200m-660 ft water resistance
Super Luminova on hands and indices
2 year warranty
Price:239$
Prilog 45306Prilog 45307Prilog 45308Prilog 45309Prilog 45310Prilog 45311
Bernhardt Field Diver
Size:39mm
Movement:Ronda 715 Swiss quartz
Sapphire crystal
316L-surgical stainless steel
Stainless steel bracelet w-solid links
Two-piece and pieces
Screw-down crown
Quick set date
200m-660ft water resistance
2 year warranty
Price:149$
Prilog 45312Prilog 45313Prilog 45315Prilog 45316
Deep Blue Blue Tech Master 500 Diver Automatic
Price: $699
Movement: Automatic, Caliber ETA 2824-2, Swiss Made
Number of jewels: 25
Movement frequency: 28,800 vph
Power reserve: 40 hours
Movement decoration: No data
Functions: Hours, minutes, seconds, date
Case material: Stainless steel
Bezel material: Steel with ceramic inlay
Crown material: Matches case
Case shape: Round
Bezel shape: Round
Case size: 46.00 mm
Case height: 16.00 mm
Lug width: 22.00 mm
Dial: White / Green / Orange / Black / Blue
Numerals: Arabic (on the bezel)
Hour markers: Luminous
Hands: Luminous
Water resistance: 500 meters
Strap: Solid stainless steel bracelet with wetsuit extension
Crystal: Sapphire
Case back: Transparent
Prilog 45317Prilog 45318Prilog 45319Prilog 45320Prilog 45321
Molicu da se drzimo cenovnog ranga koji je naznacen u naslovu teme.
Deep Blue Day Night T100 OPS Diver watch
price: $499
Movement: Automatic, Miyota 8215, Made in Japan
Number of jewels: 21
Movement frequency: 21,600 vph
Power reserve: 45 hours
Movement decoration: No data
Functions: Hours, minutes, seconds, date
Case material: Stainless steel, black PVD
Bezel material: Matches case
Crown material: Matches case
Case shape: Round
Bezel shape: Round
Case size: 44.50 mm
Case height: 16.00 mm
Lug width: 22.00 mm
Dial: Black
Numerals: Arabic (on the bezel)
Hour markers: Luminous, flat tritium tubes
Hands: Steel, luminous, flat tritium tubes
Water resistance: 500 meters
Strap: Black flat silicon strap
Crystal: Sapphire
Case back: Solid, etched
Prilog 45324Prilog 45325Prilog 45327
Juke, mozda bi trbalo da prelistas celu temu, posto si postavio nekoliko satova koji su vec postavljeni nekoliko strana unazad.
ok,izvinjavam se.Sad sam video da si ti napisao za field divera i zenith za sea shark.Greska sa moje strane.:banghead:
Malo starija lista iz 2010.
http://www.youtube.com/watch?v=4LtS66Ew2tA
i lista iz 2012.
http://www.youtube.com/watch?v=kgOUTxeKzn8
komentari su dobrodosli
Da ne otvaram novu temu, htio sam da pitam, da li neko zna kakva su iskustva sa ovim Deep Blue satovima cija je to firma i gdje se sklapaju, nesto sam gledao na njihovom sajtu i najvise mi se svidja ovaj model Deep Blue Sea Diver 1000m Black meni se cini kao dobra kupovina sto vi mislite
Ja mislim da se sklapaju u Hong Kongu,dobra je kupovina,Seiko unutra:thumbup:
Da unutra je Seiko 4R mehanizam, Ako je zavrsna obrada na nekom nivou uz sve karakteristike, dobra kupovina
Dobri su satovi.
Imaju odlicne katakteristike, dobru cenu, a kvalitet koliko sam imao prilike da vidim je dosta dobar. Cak im je i iluminacija dobra.
Ko god da ozbiljno razmatra kupovinu ronilackog sata bi trebao da ih uzme u ozbiljno razmatranje.
E hvala Marko i Rus to me uglavnom zanimalo, evo i ovaj model je dobar Deep Blue Pro Aqua 1500m Black je li ovo debljina kucista 16mm, ne mogu da prebacim sajt na Engleski. Ovo je cijena sa VAT-om znaci ovaj drugi bez VAT-a ispod 300 e
Dobri su im svi modeli.
Zvanicni sajt je na engleskom. Home
Jeste debljina (visina) kucista je 16 mm,zlo kako dobro izgleda sat,kod njih je luminacija plava,zbog toga mi se jos vise svidjaju DB satovi.
Dosta je skuplji na zvanicnom sajtu nego na ovom njemackom sajtu nekih 90e, sad ne znam koliko je ovaj sajt pouzdan
Malo oživljavam temu, ne zamerite mi. Uostalom, pitanje koje imam mi baš upada u ovu kategoriju.
Naime, pored svega što već imam u "kolekciji" i dalje mi ostaje neispunjena osnovna želja: masivni diver, po mogućnosti sa narukvicom.
Pregledao sam i ovu temu, i dosta drugih lokacija, ali najviše verujem u sposobnost i znanje kolega forumaša, pa da vidim kakve bi vi preporuke imali na sledeću temu:
Masivan, diver style sat, poželjno sa nekim oranž detaljem i na čeliku, do 400€, ne preko. Kad kažem masivan, mislim da prečnik bude minimum 45mm, ali mi je daleko bitnija visina. Dakle, želim visoko kućište...17-18mm ili više. Vodomer :)
Merkam slike narandžastog VE Anchar, ali mi se titanijum ne dopada.
Ne žurim, ništa nije hitno, samo skupljam ideje...možda sam sebe iznenadim novogodišnjim poklonom :)
Biće nešto od mikro brendova. Nešto poput RUS-ove prinove?
Pogledaj Armida I Deep blue, to mi jedino pada na pamet