Po mojim saznanjima festina se pokvarila po kvaliteti be zele prihvatit svoju gresku u garantnom roku i da mbogo trgovaca odbija prodavati festina brend.
Printable View
Po mojim saznanjima festina se pokvarila po kvaliteti be zele prihvatit svoju gresku u garantnom roku i da mbogo trgovaca odbija prodavati festina brend.
Kupio sam Festina 6830/3 za 104 € na sniženju u Beču.Vaše mišljenje i iskustva o ovom satu ukoliko ih ima?
Duki
Nema se tu šta mnogo reći.
Uzimajući u obzir popust-napravio si dobar posao.
Zanimljiv sat lepe boje koji će ti trajati.
Čestitam.
Pozdrav svima,
Hteo bih da vas pitam šta treba da uradim da mi je sat osvetljen toku noći (kazaljke da mi svetle). U pitanju je Festina model f6844/4. Dobio sam savet da ih ostavim na suncu, to sam i probao ali samo posle nekoliko minuta više ne svetle. Da li je možda u pitanju neki kvar ako je to uopšte moguće? Ili možda to što sam ostavio nekih 20 minuta, maksimalno pola sata? Sve mi je ovo novo, pošto sam tek prvi put kupio sat :)
Unapred zahvalan,
Pozdrav
To ovisi o luminacijskoj masi kojom su markeri i kazaljke premazani. Takodjer i o tehnickoj kvaliteti premaza....tvoj mi se cini jakooooolos cim nakon malo vremena "gasne"
Hvala vam na odgovoru.
Da li mogu nešto povodom toga da uradim? ili možda da ih odnesem nazad u prodavnicu pa da oni nešto povodom toga urade?
..nema tu pomoci...osim odneti nekom da nanese bolju i jacu luminaciju.
FredTheRed dobro došao na forum.
Iz mog iskustva sa domaćim časovničarima nanošenje svetleće mase na satne markere i/ili kazaljke ima više estetski karakter najčešće kod restauriranja starovremenskih satova.
U tom (Festina) cenovnom rangu kvalitetno osvetljenje možeš očekivati od Seika i Citizena.
Hvala skydrummer.
Znači tako je kako je. :D dobro, barem nije nekakva greška, nego jednostavno takav je sat.
Hvala na odgovorima. :)
Zna li ko gde naći staklo za Festina sat?
BPM ako zelis original, a bilo koji casovnicar da ti stavi zamensko pricam za Bg. Svi uglavnom u Beogradu uzimaju od istog lika. Pozz
Pitao sam BPM kažu nisu uvozili taj model, pa nemaju original staklo.Kažu može da se napravi za 2.200 din.To mi je malo mnogo.Da li postoji neko ko za manje novca to može da uradi?Hvala
Hvala puno, poslao upit, čekam odgovor.Pozdrav
U tom cenovnom rangu ovaj Citizen BJ7019-54E NIGHTHAWK
Best buy sto bi rekli Anglosaksonci, neces pogresiti
Pozdrav,
Prvi je hronograf sa Dual Time, što znači, da ima mogućnost prikazivanje i druge vremenske zone. To je ona kazaljka na pozciji broj 4. Pokreće ga japanski Miyota kvarčni mehanizam FS26.
Drugi je klasični sportski hronograf, sa štopericom, koja meri vreme do 1/20 sekunde. Pokreće ga Miyota OS20.
Oba mehanizma su pouzdana, robusna, popravljiva i tu ne treba očekivati nekie veće probleme.
Ono što je meni ovde nekako najmanje sigurno, je što su oba kućišta pokrivena sa PVD premazom, koji je ionski nanešen na čelik. Deluje atraktivno ali treba imati na umu, da se prilikom svakodnevnog nošenja sata i uticaja raznih manjih i većih udaraca o razne predmete, pa čak i stvavljanja ruke u džeopva, obično desi, da dođe do ljuštenja nanešenog sloja posle određenog vremena, što može doneti prilično ružan izgled sata.
PVD sloj je pozdaniji izbor, kod luksuznih satova, koji su nekoliko puta skuplji od ovog modela.
Za cenu Chrono Bika, ja bih razmotrio savet kolege Zorga. Citizen Nighthawk je ipak bolji i još pouzdaniji izbor.
Ako su ti hronografi primarni izbor, za 300 € se isto tako mogu dobiti kvalitetni satovi švajcarskih proizvođača, koji za razliku od Festine imaju safirno staklo i Ronda mehanizam (5030D), koji je odličan. To su Roamer, Candino, Wenger i koliko mi je poznato, svi oni se prodaju u Srbiji.
I ja bih isto predlozio - za te pare Nighthawk.
Ljudi, Hvala Vam puno na odgovorima i na ovolikim informacijama. Da li imate jos neki specifican predlog za sat koji bi bio crne boje i sa Stainless steel narukvicom? Cena moze biti recimo jos 100 evra skuplja a zbog posla sam svako malo u Emiratima pa nije problem ako nema da se kupi u Srbiji. Ovaj Citizen mi nesto ne izgleda lepo (iako verujem da jeste kvalitetniji od Festine) zbog toga sto nekako ima bas puno informacija na njemu. Ne volim ni bas onako klasicne satove, nesto kao sto sam ova dva gore predlozio. Haifisch23 da li bi mogao da mi predlozis neke modele (koji se tebi svidjaju a u tom cenovnom rangu) od ovih brendova koje si predlozio. Hvala jos jednom na informacijama, zaista cenim.
Pozdrav Noname88,
Evo nekih predloga, koliko sam mogao naći za Srbiju. Tu imam malo problema, pošto sam iz Slovenije, pa ne poznajem detaljno situaciju u Srbiji ali pošto si napisao, da si često u Emiratima, onda ti neće biti problem probati i pogledati.
Sve ove modele bi probao potražiti prvenstveno na čeličnoj narukvici.
https://bomar.rs/roamer-superior-508837-41-05-05
https://bomar.rs/roamer-superior-508837-41-55-50
https://bomar.rs/wenger-seaforce-010643111
BPM - najveći izbor satova i nakita - BPM - prodaja satova i nakita - C4477/3
BPM - najveći izbor satova i nakita - BPM - prodaja satova i nakita - C4517/7
BPM - najveći izbor satova i nakita - BPM - prodaja satova i nakita - J687/3
U UAE bih potražio i neki model od Alpine. Odlična završna obrada i zaista jako lepi i kvalitetni satovi.
https://www.amazon.de/Alpina-Herren-...ywords=watches
https://www.amazon.de/Alpina-Geneve-...ywords=watches
Svi gore navedeni satovi imaju zajedničku poantu. To je mehanizam Ronda iz Startech serije sa 13 rubina, koji je robustan, trajan i vrlo kvalitetan mehanizam.
Potrebno je istači, da se u cenovnom rangu, koji si naveo, mogu naći i još poznatiji brendovi kao što su Tissot i Certina ali oni u sebi sadrže mehaniam iz ETA Fashionline serije sa 4 rubina i priličnim udelom plastičnih delova. Ipak je Ronda, koji je potpuno sastavljen iz metalnih komponenti sigurniji izbor.
Svi ovi satovi su napravljeni od safirnog stakla, što je svakako jača strana od Festine, pa čak i od Nighthawka.
Predložio sam ti hronografe, pošto mi deluje, da te oni najviše privlače. Pored toga, cene kvarc satova omogućavaju, da se može lakše doći do satova sa tom funkcijom.
Puno sreče u traženju i odabiru onog pravog.
Juce sam kupio Festinu Chrono bike 2016 od prodavca iz firme "Zlatare Papic"..to je sindikalna prodaja...ukucavanjem serijskog broja videh da je sat iz BPM...doduse i kesa je iz BPM..s tim sto sam ga ja platio po ceni kad je izasao iako je on pre nego sto je rasprodat iz BPM bio upola cene,kontam da su ga oni kupili..no nbt to...primetio sam da se kazaljka stoperice pri pokretu ruke levo desno pomera za mm rekao bih...da li je to problem veliki i da li se moze resiti?? Hvala unapred na odg 😉
Nznm zašto mesec dana niko nije odgovorio, a ako nije kasno, ja ću ti reći da to treba da reklamiraš. Nije normalno da bilo koja kazaljka ima 'lufta' i da se pomera pri pokretu ruke. Traži da ti srede to u garanciji, ako ne može (mada ne bi trebalo da ne može, nije to Space Shuttle) onda zahtevaj novi ili povrat novca...
https://www.bpmsatovi.com/proizvodi/...iving-f20461-4
Mislim da je ovaj sat bas lepa kupovina. Jako leeep diver sat sa okej cenom.
https://festina.com/en-GB/watch/man/...-f20150_2.html
Ja prvo pomislio IWC :)
Ima i obican
https://festina.com/en-GB/watch/man/...-f20151_3.html
Pogledak koji su mehanizmi, ovo je ozbiljan sat.
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
Da, da, deluje ozbiljno. Ne sviđa mi se sav onaj tekst i font na ovom sa 3 kazaljke, ali mi je hronograf baš dobar, moram priznati
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Nešto mi tu nije baš najjasnije. Piše ETA,a dodata je oznaka 3h104 i 3h204 !?!?!?
Haifisch,jel znaš ti o čemu se ovde radi???:confused:
Ne bi smelo nigde da piše ETA - baš na tome bazira predigra;).
Naime po švajcarskom zakonodavstvu, moguće je uzeti određeni mehanizam, kada mu istekne patentno pravo i klonirati ga ali se ne sme nazvati jednako kao neki drugi mehanizam, koji je već u upotrebi i bazira na istom.
Kada je 1999 godine tadašnja Swatch grupacija mehanizam Valjoux 7750 zvanično prezvala u ETA Valjoux 7750, time ga je pravno zaštitila samo za sebe a njegova arhitektura je postala javno vlasništvo. To je omogućilo, da ga je Sellita 2010 godine klonirala i nazvala SW500.
Festina ovaj hronografski mehanizam označava kao Valjoux 7750 3H-104, što znači da se ne radi o ETA Valjouxu 7750, nego je očigledno reč o nekom novom klonu standardnog Valjouxa 7750, što se vidi iz broja rubina (25) i rezerve rade od 48 sati. Ono što je zabrinjavujuće je to, da je nemoguće naći zvanične specifikacije, posebno ako uzmemo u obzir, da je sat označen kao Swiss Made. Time je, bar za sada onemogućeno doći do podatka, ko proizvodi ovaj kalibar. Pošto ga ugrađuju i u Jaguar satove, takođe člana Festina grupacije, prvi utisak je da se radi o ekskluzivi ili čak o vlastitoj proizvodnji, pošto grupacija poseduje proizvođača kalibara već od 2008 godine (Soprod) ali oni se nikada nisu bavili mehaničkim hronografima, pa zato ne verujem u tu opciju.
Pre bih razmišljao u smeru, da su kalibar naručili od nekih mnogobrojnih švajcarskih manufaktura, koji su napravili umski deo posla i verovatno ga sastavljaju, dok se cnc komponente izrađuju i neki delovi sastavljau u nekom od mnogobrojnih Festitninih pogona u Kini. Pošto je plata švajcarskog zaposlenika znatno veća nego azijskog, time se brzo stiču uslovi za Swiss Made standard, jer se on odnosi na troškove nastanka mehanizma, kao i kompletnog sata.
Ali to uopšte nije problem, jer to rade i mnogi drugi. Problem je netransparentnost, koji se odnosi na specifikacije a zamka je u tome, da običan kupac poveruje, da je reč o originalnom Etinom Valjouxu 7750.
To ne znači, da je 3H-104 slabiji ali kao što kaže Cane Partibrejker: Tamo gde je mrak, tamo vlada strah.
Hvlala druże na objašnjenju. :thumbup: