Ma Zagi, božije piće :thumbsup:
Printable View
Ma Zagi, božije piće :thumbsup:
Whiskey vs rakija:dao bih prednost rakiji zbog rasola,mislim da u kontraindikacijama whiskey_a ne pomaze:lol:
Još jedna prednost rakije je što se nabada meze uz nju. Lagano flašu i oval pred sebe i milina jedna.
Meze stvarno najbolje ide uz neku prepecenicu, tu se slazem sa tobom!
Sto se rakija tice, nikada nije bilo vece ponude nekvalitetne rakije nego danas.
Tek sto sam imao prilike da probam ove vocne rakije, pa to je smesno sta su ljudi pravili. Svaka cast izuzetcima, ali bilo je rakije koju bi zabranio.
A gledaj,nije nekakva mudrost ispeći dobru rakiju.....drugi je par opanaka što to neko neće da uradi jer štedi na svemu.
Moj ćaća peče čistu jabuku od 45-47% i ne stidim se je natočit ni caru.
Rakiju pecem godinama,onako kako su to radili moji pradeda,deda a danas ja i cale.Kao sto rece Hadzija mogu je posluziti svakome bez pardona.Ono sto ja ne bih pio nedam ni drugome.Kod nas u Pomoravlju i Sumadiji domacin se poznaje po rakiji i vinu.
Ne mogu da odolim a da se ne uključim u ovo "nadmudrivanje". Uz dužno poštovanje viskija ili bilo kog drugog obojenog pića, po meni, rakija je neprikosnovena. U mojoj Semberiji se peče čista "šljiva" i jedan od pokazatelja dobrog domaćina je kakva mu je rakija. Ja lično, više volim kad mi neko za krsnu slavu donese flašu domaće dobre rakije nego bilo koji viski bez obzira na cijenu i kvalitet tog pića.
Zato obje ruke u vis za rakiju...:thumbsup:
Slazem se sa gore navedenim, mada su to dva razlicita pica, jedino sto isto deluju! Ali ako bih morao izabrati.....rakija domaca :thumbup:
Domaćica, jakako nego!
Šljiva,kruška,jabuka,dunja,višnja....samo da je pošteno pečena i amin.
Skoro sam stuko flašu Martela i ne vidim čemu tolika fama oko konjaka!?
Kakvo je to žestoko piće koje se pije uz čokoladu!?
Ne znam, nije to za moju seljačku dušu.
ova je prava
Prilog 99773
Alo ljudi, ja sam iz Sumadije, ispekao sam stotine kazana rakije. Odlicno znam sta je sta. Nego da ne idemo dalje. Predlazem da mi uradimo jednu degustaciju na sledecem okupljanju, pa da tu na licu mesta ocenimo pica! :)
....+1
Evo i par slika satova u saradnji sa poznatim viski brendovima.
Bremont & Chivas
Prilog 99798Prilog 99799Prilog 99800Prilog 99801
Hublot & Johnnie Walker
Prilog 99802Prilog 99803Prilog 99804
Nepoznati model sa miyotom unutra (tako je barem pisalo u opisu sata) i JW logo.
Prilog 99805
E za ovo nisam znao. Svaka cast Markoni, ne znam gde si iskopao, ali do malopre sam mogao da se opkladim da tako nesto ne postoji :) Svasta covek moze ovde da sazna!
A ja nisam vidio kraće i manje kazaljke! Damn!
Hvala Tolarbo. Nije bilo toliko tesko naci, jer ove serije su bile namenjene za prodaju pa ih ima na netu, a tek mogu da zamislim marke i modele satova koje velike kompanije porucuju za svoje radnike i poslovne partnere. Da ne idem mnogo u off, mali primer: od mog kolege tata je generalni uvoznik Hyundai-ja za Belorusiju i pre nekih 4 godine imalu su svi Hyundai dileri iz citavog sveta okupljanje u Svajcarskoj i tom prilikom dobijali su Franck Muller satove sa posvetom na poklopcu i malim Hyundai logom na ciferu. Galantno nema sta! :thumbsup:
@Hadzi - pa kako drugacije da se vidi logo! :lol:
Skromni doprinos temi...
http://i1320.photobucket.com/albums/...ps1e144b19.jpg
I ja da se upišem :-) Prilog 99945
Izlet u svet burbona. Inače, ko voli Laphroaig, zanimljivost kaže da destilerija sa Ajle, kupuje buriće od Maker's Mark destilerije.
Američki zakon za proizvodnju burbona kaže da se burbon može držati isključivo u novim hrastovim burićima. Posle pražnjenja burića, naknadno punjenje je zabranjeno. Većina ovih burića(aka bourbon cask) završi kod proizvođača viskija.
Prilog 99949 Prilog 99950
Svaka kampanja demokrata u SAD se završava baš u Maker's Mark destileriji i ovaj burbon je uvek prisutan u Beloj kući.
Što se tiče samog pića, Maker's Mark je jako dobrog kvaliteta. Bolji je po ukusu od Jack Daniels Single Barrel a povoljniji po ceni koštanja drastično:) ! Prava radost! Uz Knobs Creek, najbolji burbon definitivno...
takve su i noge kad se pretera :P
Svi na okupu, i sta ima od viskija :)
Prilog 99964
Evo i ja da se upisem ...
DrAgod, odlican je Makers Mark.:thumbup:
Takodje po mom misljenju najbolji burbon.
Old Red Fox
U poslednje vreme me TapTalk zeza sa položajem slika, ovo je bio whisky u dobrom društvu, Loch Lomond sam dobio na poklon, a Crnogorac rezerve su već liga za sebe, na ovog čileanca sam naleteo na Tempu pre neki dan, bilo neko sniženje :P ima u zdravlju da se degustira :cheers:
Evo i mog doprinosa
Prilog 100004
Darko, em dobra fotka, em dobar ponudjeni sadrzaj......ja bi se prikljucio :yes4:
Darko,
dobar viski, dobar sat, dobra slika, nema greske!
Da bas volim ovaj viski:) a i Hamiltona
Evo jos dvije
Prilog 100079
...........................................
Prilog 100080
Ove su bas dobre! LIKE!
I od mene jos jedna fotka.
http://i1320.photobucket.com/albums/...ps9fda4aad.jpg
Gde kod nas ima da se kupi i po kojoj ceni Maker's Mark?
Nisam ga video odavno.
^Ovo i mene zanima, posto ga nisam video nigde, uglavnom sam ga kupovao preko.
Opet se pilo! Nadam se ne previse! ;)
^ Previse ili ne, nije ni bitno, uglavnom ne zove se kad se pije tako lepo pice.;)
Jos uvek nije otvoren,cekam neke hladnije dane😊
Sto hladnije....led u casu
Malo da podignemo temu...
http://i1320.photobucket.com/albums/...pswrvpcd8k.jpg