Re: Koji sat nosite danas?Maj 2017-Maj 2018.
..i je simolizirani volan jer je sat izdan povodom auto trka jedino jos moram istraziti koje god i koje su trke bile u pitanju. Davno sam citao o tome ali jbg, godine cine svoje pa se zaboravilo ;)
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Seiko SRP031K1
Prilog 132709
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Nadam se, da mi momci sa slovenačkog portala Minutka.si neće zameriti ali ovo je vredno šire pažnje.
Radi se o najboljem časovničaru g. Robniku iz Kranja, koji je jedini u Sloveniji sa Wostep Certifikatom. A evo, kako je obnovio staru Omegu.
Prilog 132710
Citat:
skydrummer kaže:
Therion odlican Seiko, odlican mehanizam i lepo parce istorije jednog horoloskog velikana.
Da li je mozda potrebno menjati neke delove mehanizma?
Pitam jer me interesuje kakva je dostupnost novih delova za tako stare Seiko satove.
Mozda bi mogao napisati i kod kojeg casovnicara servisiras sat i kakva su tvoja iskustva sa tim casovnicarom. Moze koristiti nekome u Sloveniji.
Citat:
Haifisch23 kaže:
Nadam se, da mi momci sa slovenačkog portala Minutka.si neće zameriti ali ovo je vredno šire pažnje.
Radi se o najboljem časovničaru g. Robniku iz Kranja, koji je jedini u Sloveniji sa Wostep Certifikatom. A evo, kako je obnovio staru Omegu.
Prilog 132710
Citat:
therion kaže:
Trebat ce mi jedan o ring na krunici, drugo se moze popraviti. Najveci je problem oksidiran lubrikant na hair springu ( zaista ne znam pravi izraz za taj dio na srpskom ). Casovnicar je Joze Vidovic, cetvrta generacija casovnicarskih majstora u Mariboru, jedan najvecih strucnjaka koje sam imao cast upoznati. Sve, sto je dosad radio za mene, je vise nego nadmasilo moja ocekivanja. On kaze, da je neke delove moguce dobiti, a neke bi trebao pronaci rabljene u dobrom stanju,pa da se obnove. Ali nema potrebe, kaze da se moze snaci i bez toga.
Obe poruke bi trebalo prebaciti u podforum Iskustva sa ovlastenim serviserima i casovnicarima.
Ovde ce poruke brzo biti zaboravljene i tesko ce ih neko pronaci.
Plavo, plavo bas plavo...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e83c4befc2.jpg
Послато са GT-I9060 уз помоћ Тапатока
Jedan vintage sat za popodne.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...64f6a27699.jpg
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
1 Priloženi(h) fajl(ova)
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Kolega Sdbiba,
Odlično očuvan Baby Whale. Ksda ga uporedim sa mojim......
Prilog 132727