Re: Koji sat nosite danas?
Citat:
RUS. kaže:
Odlican je.:thumbup:
Deluje dosta ocuvano.
Hvala. Dosta je dobar. Ima poneku ogrebotinu, ali nista strasno za jednog matorca. Kristal ima dosta sitnih ogrebotina koje se jedino vide kada bace senke na cifer na direktnom suncu. Bas sam hteo da nacnem temu, ali evo mogu i ovde da ubacim... Kakva su iskustva sa poliranjem mineralnog stakla? Imao sam Polywatch pri ruci pa sam probao, ali nista, ni da ih ublazi. I pretpostavljao sam da ce mi trebati nesto Heavy Duty, s obzirom na to da je Polywatch za akrilna stakla.
Mehanizam radi solidno i prilicno tacno dok je na ruci, a kada miruje izgubi par minuta na 24h. Putuje ovih dana za Srbiju na servis, pa verujem da ce se to dovesti u red.
Pozdrav!
Dejan
Mislim da je poliranje previse truda a veoma mali rezultati, s obzirmo da mineralno staklo nije skupo.
Ako su male ogrebotine i ako nisu duboke trebalo bi da pomogne poliranje.
E sad, stvarno ne znam kako funkcionise poliranje mineralnog stakla u kucnoj radinosti, ali ako ti sat vec dolazi za Srbiju, to mozes ovde da uradis kod nekog casovnicara.
Citat:
diaboliqstraps kaže:
Classy... A karanfil u reveru? :)
Uh, odličan Seiko. Jedan od meni poželjnijih modela...
Ne moze staklo tako jednostavno da se polira, naneses pastu, par pokreta i kao novo.
Citat:
Dragojlovic Darko kaže:
Mislim da je poliranje previse truda a veoma mali rezultati, s obzirmo da mineralno staklo nije skupo.
Staklo za bullhead-a kosta oko 40-50 dolara na netu. Ne znam koliko bi kostalo kod casovnicara u Srbiji, ni kakvog bi kvaliteta bilo. Nisam siguran da li staklo koje je sad na njemu originalno, ali lezi savrseno. Citao sam o zameni kristala na 6138 i kazu da se desava da sa aftermarket staklima ono bude izboceno vise od 1 mm kada se gleda iz profila (a ne bi trebalo tako da bude). Tako da, kada se sve ovo uzme u obzir, mislim da je poliranje mnogo manje maltretiranje ako ga je moguce ispolirati.
Hvala na odgovorima... odosmo u OFF :)
Dejan
1 Priloženi(h) fajl(ova)
1 Priloženi(h) fajl(ova)