Neso, Vladane, probajte aromu Deluxe Tobacco (takodje Dekang). Naravno, sve je individualno, ali ja sam, nakon sto sam isprobao 5-6 aroma, na ovome zavrsio.
Printable View
Neso, Vladane, probajte aromu Deluxe Tobacco (takodje Dekang). Naravno, sve je individualno, ali ja sam, nakon sto sam isprobao 5-6 aroma, na ovome zavrsio.
Probao :)
Dobra je
EDIT-
(Za zainteresovane)
Evo,posle dva i po meseca...
U međuvremenu nisam zapalio ni jednu cigaretu i sadržaj nikotina u ovim tečnostima sam sveo na minimum.
'nači, odradila je pos'o! :thumbup:
jos malo i batalices i to. samo posle treba biti odlucan i ne vratiti se ponovo pusenju...
Ma nešto razmišljam da kada i mene prođe kriza probamo zajedno da ostavimo cigarete i da navučemo još nekoga da to uradi. Što se mene tiče, vidim da imam super društvo za taj poduhvat, a ako ćemo i praktično da gledamo - manje cigareta = više para za satove i časovničare.
Ja jesam mlad, ali sam pusio na periode vise puta, dok to nije preraslo u pravu zavisnost, ako to tako mozemo nazvati. Interesantno je koliko para covek moze da ima kad je za cigare - da sam odvajao za sat, sad bi trckarao po livadi noseci Monstera. U svakom slucaju, zbog gripa sam usporio, tu se javio i visok pritisak, ozbiljan gubitak kondicije, iskasljavanje, finansijski momenat... negde u tom periodu sam ja popi*deo, i batalio to potpuno, zajedno sa alkoholom. Sad se vracam na trcanje, teretanu i zdraviji zivot sveukupno.
Susretao sam se sa ozbiljnom zeljom da zapalim samo jednu cigaru, osecas se kao da ti nesto fali bez cigare. Neka neobicna mentalna zavisnost, ne fizicka. Dosad nisam popustio, i nadam se da necu, a alkohol pijem ali u veoma ogranicenim kolicinama. Ponekad volim da zapalim tompus, u izuzetnim situacijama, ali on ima veoma malo dodirnih tacaka sa cigaretom. Sad sa 98 kg trcim po 9 kilometara bez problema.
Poenta price ? Probajte da nadjete motivaciju, mozda vam e-cigareta i nije potrebna. Nije kasno baciti se na neki sportski hobi, a ako vas privuce stvarno brzo cete krenuti da se takmicite... uporedjujete rezultate sa drugima... Life is a race.
Pozdrav, i srecno svima koji su resili da se ratosiljaju cigareta
Ja necu..ma da pusim kao zesko.....ha ha dok sam pisao pomislih...na stil drzanja cigara ;)
Mada se slažem sa skoro celim tvojim postom izdvojio sam navedeni do sa kojim se ni u ludilu ne bih mogao složiti.
Da se takmičim i upoređujem sa drugima!?
Life is a race!?
:banghead:
Ti reče da već imaš problema sa pritiskom...Opusti se malo :)
Život svakako nije trka a tek nije takmičenje i upoređivanje.
Bar se ne bi smelo dopustiti da to bude.
Trka, sa drugima ali i sa samim sobom. Naravno, postoji negativan i pozitivan smisao ovoga... trcanje recimo, vremenom prelazi u naviku zelja da budes brzi i izdrzljiviji od svih ostalih. Ne znam kako bi to opisao, nije to bolest, niti opsesija, vec neka prirodna zelja. Koja, uzgred, svakoga dana zacrtava nove ciljeve pred sobom koje treba oboriti, a koji za uzvrad daju osecaj uspeha.
Neka jedan uspeh, da se izrazim na engleskom "achievement", vama bude ostavljanje cigareta. Ne sumnjam da cete biti ponosni na to sto ste savladali sebe, i pomerili jednu granicu.
Ja nikad necu zaboraviti kad je prvi put moja pretrcana distanca krenula da raste... skoro euforija. Brzo sam dostigao standarde drugara uz kojeg sam trcao, a od tad je pocelo nadmetanje, uz vecito medjusobno zezanje na tu temu. Uzivali smo obojica, ali bez iole "zle krvi".
Na trku sam mislio kao jedno sredstvo motivacije, a ne kao bolesnu opsesiju.
P.S. Pritisak je otisao kako je i dosao, te u cast njemu nastavljam sa sportom :D
Takmičenje sa nekim? Jok, to nije my cup of tea, da upotrebim engleski izraz. Da pravo kažem, savršeno me ne zanima da li neko ima veći stan, bolji auto, više para, bolje satove, veći televizor, da li brže vozi bicikl, lepše izgleda i slično. Razumem one kojima je to profesija, npr. sportiste, pevače koji učestvuju na takmičenjima i slično, ali moj posao i način života to ne podrazumevaju. Nemam ništa protiv kada se neko ugleda na pozitivan primer onoga ko je svojim radom ili odricanjem nešto uspeo, ali neke stvari se jednostavno ne mogu staviti na vagu, niti ima potrebe. Mogu da merim neke druge stvari, kao npr. količinu krompira kupljenog na pijaci, litre benzina u rezervoaru ili slično, ali ne vidim svrhu da gledam da li će npr. moj drugar X voziti bicikl brže/sporije od mene ili će kolega Y napisati više/manje radova u toku jedne godine. Jednostavno - ne vidim svrhu.
Sto ljudi, sto cudi... :D
Kako god, bolje vam je da vozite bicikl nego da pusite... samo treba da preklopi u glavi
eh, moram i ja da se zapljunem na listu onih koji preziru sve vrste takmicenja, osim onog sa samim sobom. sto ce reci - probaj danas da budes bolji nego sto si bio juce. sve ostalo je, najopstije uzev, gubljenje dragocenog vremena.
al' dobro, to nekako i ide uz mlados'. kod jednih se to promeni kad sazre, kod drugih kad omatore, a kod trecih, na njihovu nesrecu, nikad.
nego... nisam o tome 'teo.
elem, za ljubitelje satova i e-cigare... :)
http://fasttechcdn.com/products/160/.../1603000-4.jpg
$6.66 Omega Style Rebuildable Dripping Atomizer at FastTech - Worldwide Free Shipping
Samo da se prijavim:),
danas kreće terapija odvikavanja
bravo, samo napred.
i ja sam opet presao u vapere, sa velikim zadovoljstvom.
probao sam i neke nove tecnosti, pa bih da kolegama pariocima preporucim da probaju tecnosti firme Mental4Smoke. Zaista su odlicne. ja sam probao RY4, za koju sam procitao da je jedna od najpopularnijih, i stvarno je odlicna. :)
Veloz
Dobra odluka
:thumbup:
Simo, mogu li da su kupe kod nas i kakav je odnos cena/kvalitet kada ih uporediš sa dekangovim tečnostima?
Mogu da se kupe na vise mesta u bg, da ne reklamiram sad prodavce, lako ces izguglati vec. Pakovanja su samo od 20ml, a cena 800 din. Bocice su super, imaju dugu i tanku iglu, pa se vrlo lako puni svaki klir ili tank.
Meni mnogo vise prijaju nego Dekang, imaju prefinjene arome i nemaju tako izrazenu tu slatkastu komponentu koja mi posle nekoliko dana parenja smeta kod Dekanga, znatno je svetlija od Dekanga (mada je moguce da to zavisi i od arome) i zato manje prlja klir.
Mnogi "iskusni parioci" kazu da je za klasu iznad Dekanga, mada, naravno, ima i onih kojima ne prija.
Najpopularnije su arome Usa Mix iliti Mab, Spicy Tobacco, RY4 i Dark Smoke.
U svakom slucaju, vredi probati.
Ja sam do sada probao Dekang, Flavour Art, Joyetech i Mental, i sve su ok, ali mi je Joyetech najmanje prijao (mada je to mozda i zato sto sam samo jednu aromu probao, i to sa vise nikotina nego sto obicno koristim), a Mental mi je, 'nako, nekako bas po meri.
LM, posto upravo zavrsavam bocicu Mentalovog RY4, sutra nacinjem Dekang DK-Tab, pa cu javiti utiske.
Sta ostatak ekipe trosi, dajte neke predloge! :)
Mislim, ima brdo proizvodjaca, a svaki ima po 300 aroma, treba to postici! Lakse je kad se podeli posao. :)
Ja sam probao ranije neke modele, ali sam ih brzo ostavio zbog kratkog trajanja baterije i
nedovoljno odlučnosti da ostavim ove analogne
Sada se nadam da ću istrajati i za prvu aromu sam uzeo Dekang ( Tobacco high ).
Nema mi sladak ukus ali mi je dosta jaka, tako da ću ovih dana razblažiti sa nekom slabijom.
- moja bočica (10 ml) takođe ima dugu iglu za sipanje
pozdrav
Veloz, uzmi dobru bateriju i dobar klir da bi to imalo smisla.
Mnogi kupe losu opremu (kao ja prvi put) i onda se smore, jer ili nema dovoljno pare pa dobiju zauske pokusavajuci da izvuku koji dim, ili je slaba aroma ili baterija posle nekoliko nedelja izgubi kapacitet itd., i onda se brzo vrate smrdusama.
Sa kvalitetnom opremom je ugodjaj drasticno bolji i vrlo lako ces zaboraviti na analogne cigare. ;)
I da, vazno je ubosti pravu jacinu tecnosti, ali tu treba malo eksperimentisati. Ja sam u pocetku koristio 16, a sad sam na 11, i mnogo mi vise prija. Ali, i to mnogo zavisi od proizvodjaca tecnosti i od opreme koju koristis.
Sve u svemu, trazi u pocetku malo angazovanja dok ne nadjes ono sto ti najbolje lezi.
Veloz
Uzeo si previše jaku varijantu.
Ja sam pušio dve i po kutije jakih cigareta pa mi je ta ''high'' bila apsolutno prejaka.
Predozraćeš se.
Ova najslabija (11) je o.k.
Može čak i manje ako voliš češće da purnjaš.
Ja sada razblažujem 16-icu sa nulicom (zero) i tako dobijam otprilike 0,8 mg.
Imam problema sa baterijama za ovo e-đubre, pa htedoh da pitam za pomoć. Kada sam kupio komplet, dobio sam punjač sa izlaznom snagom od 420 mA i baterijom od 650 mA. Baterija je počela da traje sve kraće, pa sam kupio novu, jaču, za koju su me odrali. Navodno traje dva dana, ali kod mene izdrži jedan, i to uz malu upotrebu. Doduše, ova druga se bar bolje ponaša, ali sramota je da baterija traje toliko malo.
Sumnjam na punjač, ali ne znam da li se to može ikako proveriti, jer je ionako kinesko đubre. Ako neko zna kako da proverim, bio bih zahvalan na odgovoru. Upravo sam saznao da je to cela nauka, video da ima čak i neki forum o tome (???), pa mi se sve smučilo i ozbiljno razmišljam da se vratim starom vernom Winstonu.
Moj punjač je isti i nemam nikakvih problema.
Ni sa njim ni sa baterjom.
Šta više,kupio sam juš jedan komplet (cigara ,baterija punjač) za rezervu sa kojim takođe namam nikakav problem.
Baterija od 650 mAH mi traje ceo dan.a punjač je stavljam kada pođem na spavanje a skidam je ujutro.Posle 4 meseca baterija traje isto kao i prvog dana.
Ne verujem da je kod tebe problem sa punjačem.On ili radi ili neradi.
Predlažem da ne odustaješ.
Uostalom,sada imaš dve baterije-napuni obe i uvek nosi rezervnu sa sobom i više nemaš problem.
Sad žurim ali se brzo vraćam (ako budu potrebne dodatne konsultacije :))
Ako hoćeš da budeš siguran puni bateriju preko USB-a na kompu.
Hvala, ali očigledno da ne vredi, bar kod mene. Sa USB-om baterije traju još kraće i duže se pune. Ova jača baterija nekako taljiga do uveče, a o slaboj da ne pričamo. Mislim da sam već previše novca bacio na baterije i tečnosti, tako da idem sada do trafike da kupim normalne cigarete. Ne mogu još da sve pretvorim u pare, a ovo košta živaca. Ako sam toliki baksuz da dva puta kupim dve loše baterije, onda ne znam šta da kažem :thumbdn: Pare sam ionako bacio, a zdravlje... ionako neće biti ništa od penzija kad stignem na red.
Šta da ti kažem?
Svako najbolje zna za sebe gde su mu granice onoga na šta pristaje i kada počinje ono što ne želi da toleriše.
Slažem se da si doživeo ''seks'' sa baterijama ali...
Ja ,još jednom, predlažem da se predomisliš i nastaviš sa elektronikom posebno sada kada si sa dve baterije svakako rešio problem koji ti se pojavio.
Sačekaj da te prođe iznerviranost i na tenane razmisli o prednostima i manama obe varijante.
Potpuno se slazem s Vladanom!
Bas tako - sad imas dve baterije, pa ces komotno pregurati dan, a ubrzo cemo da porucimo one o kojima smo pricali.
Istina, nezgodno je sto u startu treba izdvojiti malo vise novca za ulazak u vapere, ali veruj da se na duze staze to itekako isplati. I materijalno, a zdravlje da ne pominjem. To nije bacen novac.
Nazalost, u pocetku su greske neminovne, jer je i inace ceo koncept e-pljuge star jedva 6-7 godina, pa se jos nije potpuno iskristalisalo koji je proizvodjac kakav, a i inovacije su, kako to biva, vrlo ceste, pa je tesko pohvatati u pocetku sve. Veliki broj ljudi kupi u startu opremu koja nije dobra, uglavnom zato sto sve izgleda isto i ima slicne nazive i karakteristike, pa se ljudi rukuvode cenom, sto je i ocekivano, i onda se posle mesec-dva smore jer ne dobiju ono sto ocekuju. I sam sam tako prosao prvi put.
Ali, kao i sa bilo cim drugim, pa i sa satovima, uostalom - secas se pocetaka - greske u kupovini i proceni su neminovne; svako iskustvo se placa, pa ni ovo nije izuzetak.
Uglavnom, i ja mislim da ne treba da odustajes. Imas dobar klir, samo da nabacis ispravnu bateriju, i sve ce da proradi kako treba. :)
ja da ti kazem uzeo sam e-feel elektronsku baterija mi je 1100mah evo je drugi dan tera bez problema inace koristim 16 mg
Ali, meni je ta druga baterija 1100 mAh, a izdrži jedan dan. Šta da pomislim ako se pređem sa dve baterije? Doduše, ja imam samo usmeno obećanje da će trajati dva dana i ne mogu da izvršim potraživanje po garanciji, a jedino što kod nas može lično da se kupi je to e-đubre u parfimerijama jednog poznatog lanca i u nekom budžaku na NBGD. Doduše, prodavačice iz te parfimerije ne znaju mnogo da kažu, jer to je samo jedan od proizvoda i to od njih ne očekujem. Preko interneta ne bih kupovao od naših, jer ko zna ko sve to prodaje i da li šalju cigle u paketu, kao da nije u pitanju obična cevka sa naparfemisanom vodicom. Samo lično, gde postoji radnja. Gledao sam taj drugi forum i tu još prave neku nauku. Meni treba samo nešto da zagrebe grlo i to je to, pa sam u međuvremenu rešio da se častim, kupio paklicu marlboroa i sljuštio sam je već do polovine.
5. dan http://www.sherv.net/cm/emoticons/ye...y-emoticon.gif
koristim medium (razblažen high) i baterija traje 1.5 dan uz veoma često korišćenje, po meni.
Ego 3 model, dve baterije od 650 i dva kliromizera u kompletu. Za sada prezadovoljan, jedino što se baterija malo duže puni, 2.5 do 3 h.
Kolege vaperi, kolika vam je približna dnevna potrošnja ulja ? Pozdrav
Bilo je 2,5ml tečnosti Dekang Camel 16mg.
Još sam i dobar :), ne trošim mnogo.
Sa medium uljem sam na 2 ml već treći dan
Nešo,nisu baterije kod tebe problem već intezitet korišćenja cigarete (broj uvlačenja).
Ako ti spržiš 2,5 ml za jedan dan to baterija od 650 ne može da izdrži.
I ta od 1100 verujem da će jedva izgurati.
Meni 2,5 ml tečnosti traje bar dva dana!
Dakle.našli smo gde je ''problem''.
Baterije su verovatno ok.
Tebi preporučujem jaču tečnost (onu od 24) po logici da ćeš onda ređe ''uvlačiti''.
Veloz, pa ti si super! :) ja sam prve nedelje ljustio skoro 4 ml dnevno od 16 mg, a sada, posle 3 nedelje, trosim izmedju 2 i 3 ml, kako kad, ali slabije tecnosti, od 12 mg.
Neso, bas si ljut! :) Ne secam se da te je ista toliko razljutilo kao danas ovo! Razumem sve... ali, ko sto Valdan rece, iskuliraj dan-dva pa odluci. ;)
E, malo sam se zabunio kod cifre, ipak je oko 2 mg, a na rezervoaru piše 2,4mg.
Moram da priznajem da ovde jesam ljući nego da sam kupio krš od sata - majstor ga može popraviti, a ovde treba čitati enciklopediju. Video sam na internetu neke jače baterije, ali to izgleda kao motka, a ima i nekih od 150€, koliko košta sasvim pristojan sat ili telefon sa sve baterijom. Imam doduše i zamerke na telefonske baterije, pa računam da bi mi bilo pametno da se vratim i na normalan mobilni telefon umesto gnjavoida. Cigaretama sam se već vratio :)
Neso, neeeeee...!
Vladane, mislim da bi morala da izdrzi baterija ta 2,5 ml. Ja stucem dva klira po 1,6 ml bez problema sa baterijom istog kapaciteta. Moguce da to zavisi i od tipa klira i starosti grejaca. Pretpostavljam da istoresen grejac/atomizer, svakako vise jede bateriju jer mu duze treba da se zagreje i napravi paru. Nagadjam, doduse, ali mi logicno deluje... :dontknow:
Pokušao sam da dam e-smeću novi šansu ali... ona plastika koja ide u usta (lula, ili kakos e to već zove) mi je ostala u rukama, tako da sam jedva dopunio tečnost tako što sam metalni deo vrteo kleštima. Kada pokušam da spojim lulu sa onime što drži grejač i fitilj, opet se ponovolo isto. Ako završim u ludnici, donesite mi cigarete, ali one prave.
joj... :( ne smem vise da te ubedjujem...
nemoj ni ga punis vise, verovatno ce i cureti ako se nesto tu polomilo ili odlepilo ili sta vec...
Kupio sam novi set druge firme ;-) Nek ide zivot ;-)
koja je u pitanju ako nije tajna ja sam uzeo e-feel baterija od 1100mah mi traje dva ipo dana uz skoro 2 tanka
Kutija mi je ostala na poslu, ali je sive boje. Doduše, mislim da sam je već bacio, ali imam bar fiskalni. Na fiskalnom za gornji deo piše T2CC. Račun je uzak, pa je verovatno zato i skraćeno ime. Mislim da je e-Go, a radnja se nalazi u TC Milenijum, dole u suterenu. Kupio sam i tečnost USA Mix (Joytec) i mogu reći da je ukus super.
A danas - nijedna prava cigareta.
:congrats::adore: ja skim god sam pricao rekli su mi za ovu sto sam ja uzeo i da je najjeftinija za odrzavanje i da je ovako nja sad budi pametan mada ja se za sada nezalim opet se ponavljam baterija 2.5 dana uz 2 tanka