Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 11
Like Tree24Likes

tema: Dijagnoza: Satitis

  1. #1
    Stariji član Avatar korisnika Prolaznik
    Član od
    29.5.2012.
    Lokacija
    Ni na nebu ni na zemlji
    Poruke
    565
    Lajkovi
    1338
    Reputacioni uticaj
    14

    Određen forumom Dijagnoza: Satitis

    Red bi bio da konačno otkrijem svoj identitet, ja sam doktor Predrag Zumbalo, psihijatar pri ustanovi Laza Lazarević i prvi sam uspešno potpuno istražio i dokumentovao bolest koja predstavlja maniju sakupljanja satova, ali i malo više od toga. Pošto svaka bolest mora imati nekakvo unikatno ime, a prvi sam je jelte potpuno istražio, ovu bolest sam nazvao veoma jednostavno, Satitis i pod tim imenom uvrstio u medicinsku dokumentaciju pre pola godine,a od naredne godine ovu bolest će izučavati i studenti na svim medicinskim fakultetima u Srbiji, a nadam se i šire.

    Sve je počelo jedno hladnog februarskog dana kada su mi doveli pacijenta koji je neprekidno tresao levu ruku u smeru levo desno, desno levo uz povremene neartikulisane reči tika-taka, tika-taka i na kraju je završavao sa tak, tak, tak, čekao jedno 5 minuta pa opet ispočetka. Isprva sam mislio da je jedan od standardnih slučajeva, klasičan nervni bolesnik kome su popustili živci u glavi usred prevelikog stresa, tako i napisah u njegov karton, ali kako je vreme prolazilo, sve sam više osećao da on nije kao drugi slučajevi, pogotovu što sam nakon 2 nedelje morao da ga prebacim u izolaciju na drugo odeljenje jer je ono njegovo tika-taka, počelo strašno da iritira ostale pacijente kojima malo treba da.....

    I tako reših da se malo raspitam o njegovoj prošlosti ne bih li pronašao uzroke njegovog stanja i što sam više čeprkao po njegovoj prošlosti, to mi je sve teže bilo da pronađem "okidač" koji je prouzrokovao slom njegovog mentalno-psihičkog sistema. Bio je veoma situiran, oženjen, poslovan čovek, srećan brak, žena, deca, sve kako treba i jedne noći sine mi lampica pa pozvah kolege iz hitne pomoći da mi kažu gde su ga "pokupili", odgovor me je potpuno iznenadio, našli su ga ni manje ni više nego kako stoji ispred jedne prodavnice satova, trese se, bulji u izlog i balavi, nakon što čuh to od kolega, shvatih da su se moje sumnje obistinile, on ipak nije bio "standardni" pacijent naše ustanove.

    Naredno jutro pođoh sa medicinskom sestrom u vizitu, svratih do njegove sobe da vidim kako je i ima li znakova oporavka nakon terapije lekovima. Sve je proteklo u najboljem redu, do momenta kad je on ugledao sat na ruci med. sestre, a onda, katastrofa, skočio je na nju, počevši da joj uvrće ruku i na kraju joj skide sat sa ruke, pobeže u ćošak i poče da miluje onaj sat ponavljajući reči "Vid ba Rolex, tika-taka, tak".

    Istog momenta sam shvatio da su satovi glavni uzrok njegovog stanja, te sam utvrdio i tačnu dijagnozu, depresivno-manijakalna opsesija satovima s blagom dozom šizofrenije, ili ukratko Satitis i to po mojoj proceni najgori mogući oblik oboljenja. Pacijenta sam tretirao raznim lekovima počevši od bensedina, trodona, elektrošokovi bez ikakvih rezultata, te sam došao na ideju da počnem da ga tretiram satovima i narednog jutra sam otišao i kupio nekakav QQ sat za 2000 dinara, doneo mu u sobu da mu poklonim, a on je uzevši sat u ruke rekao samo, "Djubre tika-taka-tak" i zavrljačio sat kroz prozor. Sreća pa se setih da je spominjao Rolex, te odlučih na svoju odgovornost da pozajmim od prijatelja malo skuplji sat, tada meni još nepoznate marke Brejtling i na moje opšte čuđenje, samo nakon pola sata gledanja u Brejtling, stanje pacijenta se poboljšalo za jedno 20%, čak je počeo i da povremeno izgovara sasvim normalne rečenice. Odlučih da odem korak dalje, pa sam pacijenta lečio raznim satovima od Seika, IWC-a, Longinesa, Casia, svim mogućim satovima do kojih sam uspeo da dođem, tačnije da pozajmim od prijatelja i poznanika, i tokom trajanja terapije, moram priznati, najpozitivnije je na njega delovao Rolex, posle svake terapije Rolexom, taj dan mu lekovi nisu bili potrebni, a već sutradan stanje bi mu se pogoršavalo ako ne vidi barem 3 sata skuplja od 500 evra, začuđujuće sve ovo zvuči, ali imajte u vidu da je ljudski mozak nedovoljno istražen horizont.

    Nakon par meseci konačno saznam mogući uzrok njegovog psihičkog sloma, bio je strastveni kolekcionar satova, a satove su mu odneli lopovi te je on upao u tešku krizu koju očito nije uspeo da prebrodi.

    Zaboravio sam da pomenem jednu veoma bitnu stvar, čuvajte se, Satitis je prenosiva bolest, lečeći njega i ja sam se zarazio, i nemojte neko da vas laže, niko se ne može izlečiti potpuno, posledice ostaju celoga života, hvala Bogu te postoje ovi forumi, pa se manijakalni nagoni za satovima mogu donekle ublažiti gledanjem slika, što toplo preporučujem svakome ko oseća da ima simptome koje sam naveo.

  2. #2
    Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lokacija
    SRBIJA.Beograd
    Poruke
    9.492
    Lajkovi
    36955
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    159

    Određen forumom re: Dijagnoza: Satitis

    Da ti nisi slucajno doktore Pokojna MIleva??????
    Tika takaaaaaaaa

    next year at this time I'll be a millionaire




  3. #3
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom re: Dijagnoza: Satitis

    Nešto nalik romanu Jelene Baćić Alimpić... samo da pronađemo izdavača i grafičko rešenje za korice...

  4. #4
    Stariji član Avatar korisnika luger
    Član od
    23.8.2010.
    Poruke
    638
    Lajkovi
    1384
    Reputacioni uticaj
    17

  5. #5
    Stariji član Avatar korisnika Prolaznik
    Član od
    29.5.2012.
    Lokacija
    Ni na nebu ni na zemlji
    Poruke
    565
    Lajkovi
    1338
    Reputacioni uticaj
    14

    Određen forumom re: Dijagnoza: Satitis

    Kad imam inspiraciju mogu da pisem u nedogled, a pricalo se ovih dana o maniji sakupljanja satova moglo je biti malo bolje sastavljeno al sta je tu je. Ne, nisam pokojna Mileva, ja sam njen unuk

  6. #6
    Administrator Avatar korisnika Shmizla
    Član od
    25.2.2008.
    Lokacija
    Beograd, Srbija / Belgrade, Serbia
    Poruke
    7.360
    Lajkovi
    11832
    Reputacioni uticaj
    250

    Određen forumom re: Dijagnoza: Satitis

    Možda da nastaviš sa ovim romanom... I da ima srećan kraj! Pod Obavezno...

  7. #7
    Mlađi član Avatar korisnika Varga
    Član od
    28.8.2011.
    Lokacija
    Indjija
    Poruke
    60
    Lajkovi
    161
    Reputacioni uticaj
    13

    Određen forumom Re: Dijagnoza: Satitis

    ..predlog za naslovnu stranu knjige.... Naziv: uci.gif, pregleda: 385, veličina: 8,4 KB

    Dijagnoza: Satitis-watch_animation_1_.gif (klikni)
    VLADAN P and Prolaznik like this.

  8. #8
    Stariji član Avatar korisnika Prolaznik
    Član od
    29.5.2012.
    Lokacija
    Ni na nebu ni na zemlji
    Poruke
    565
    Lajkovi
    1338
    Reputacioni uticaj
    14

    Određen forumom Re: Dijagnoza: Satitis

    Izvinjavam se što kasnim sa nastavkom, bio sam na godišnjem odmoru na Kubi, divna zemlja, divan narod, svi srećni i nasmejani pa sam morao i ja da se uklopim u tu atmosferu, te celih 10 dana nisam skidao kez sa lica, evo i dalje se smešim, ali zbog ukočenosti vilice. No da se vratim na ono što vas najviše interesuje, a to je Satitis.

    Godine su prolazile, stanje pacijenta je bilo veoma promenljivo, iako je svakodnevno bio lečen satovima on i dalje nije bio spreman za povratak u normalan život ili bolje rečeno spreman za puštanje iz ustanove. Probao sam par puta na svoju inicijativu da ga uz pratnju obezbeđenja pustim malo da prošeta ulicama grada, naravno što dalje od prodavnica satova, ali svaki put je napravio par incidenata. Sećam se zadnjeg puta kao da je bilo juče, kada je morala policija da interveniše jer je na slučajnom prolazniku nekako uspeo uoči repliku Hublot sata i kao životinja nasrnuo na njega vičući iz sveg glasa reči "Laž, tika taka tak", tada umalo da zaradim suspenziju, ali srećom sve je prošlo kako treba bez posledica za mene.

    Tada sam shvatio da pacijenta moram da priviknem na replike i na lošije satove kako znam i umem, ako mislim da ga osposobim za normalan život te sam ga zaključavao u sobu, vezivao i terao ga da gleda u replike i satove koji koštaju po 500,600 dinara ne bih li uspeo tako da ga odvratim od napadanja drugih ljudi koji nose lošije satove ili kopije i mogu vam priznati, ova metoda lečenja je bila pakao za njega, ali uspeo sam u svojoj nameri da otklonim jedan od propratnih simptoma Satitisa.
    Nakon 4 nedelje, pacijent više nije reagovao negativno na replike, ali je i dalje zadržao onaj istančan ukus kad su satovi u pitanju i moram priznati, bio je veliki poznavalac satova te sam u par navrata dovodio ljude kod njega da im on proceni vrednost sata i procena je svaki put prošla bez greške.

    Kliknite za sliku za veću verziju

Ime:	IMG_1797-1.jpg
Viđeno:	461
Veličina:	52,8 KB
ID:	30278Nakon šest godina, pacijent se potpuno oporavio i bio je spreman za povratak kući i svojim najbližima te je pušten iz ustanove, ali leči se i dalje, jer kao što sam rekao, pojedini simptomi Satitisa mogu da se izleče ili ublaže, ali bolest ostaje trajno.
    Lečenje se sastoji iz gledanja slika satova i nošenja minimum 3 sata na ruci, kao što možete videti na priloženoj slici, a u kriznim momentima pacijent ulazi u sobu u kojoj su svi zidovi prekriveni posterima satova i to onih najskupljih počevši od Rolexa do Patek Filip i tako dalje.

    Pošto redovno dobijam poruke sa pitanjima da li je moj bivši pacijent prisutan na ovom forumu, moram i ovo prilikom da naglasim da nije (a i da jeste ne bi imalo smisla da otkrivam njegov identitet).

    Nastaviću kasnije, moram u vizitu, ako imate kakvih pitanja slobodno pitajte, ako sumnjate da bolujete od Satitisa, možete potpuno anonimno poslati mi privatnu poruku, a ja ću vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

    dr Predrag Zumbalo
    milan zmaj, vladas and KureNS like this.

  9. #9
    Stariji član Avatar korisnika Prolaznik
    Član od
    29.5.2012.
    Lokacija
    Ni na nebu ni na zemlji
    Poruke
    565
    Lajkovi
    1338
    Reputacioni uticaj
    14

    Određen forumom Re: Dijagnoza: Satitis

    Dokazano deluje za sve tipove Satitisa, cak i za one slucajeve koji su prodali kucu zbog Rolexa. Za vise informacija kontaktirajte me preko PP, popust za sve clanove foruma !

    Dijagnoza: Satitis-antisatitis.png

  10. #10
    Član Avatar korisnika 2 Busy
    Član od
    28.11.2015.
    Poruke
    108
    Lajkovi
    425
    Reputacioni uticaj
    9

    Određen forumom Re: Dijagnoza: Satitis

    Sinoć gledao u Berićevom izlogu u Bazaru satove i opalih ćelom u isti.Prvi simtom satitis-vulgarisa.
    vladas likes this.

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •