Jest vala,ne zna se ko je mlađi,a kad se dođe na okupljanje svi probeharali! 😂
Veb,koje si godište?
Printable View
Jest vala,ne zna se ko je mlađi,a kad se dođe na okupljanje svi probeharali! 😂
Veb,koje si godište?
veberz, malko si u pravu....ali skola i sport, odgoda do 23., umro tile i sve nas onda pokupilo, đabe sto sam imao odgodu.....
HADzI, sta ja mogu kada mi svi kazu da imam 37.....:lol:
Davno šes'prvo - hebo sliku svoju, no JNA sam poceo sluzit jos '75-e :D (u Rajlovcu - i bez čuke)
Bogati, pa to je bilo jos u srednjem veku ... (ali Mario je jos -kako-da-to-lepo-kazem- davniji! pa me to donekle tesi:D )
Podgorica 95/96 u Maslinama. Seiko 5, imam ga i sada sa zamenjenim staklom, poliran i kompletno sredjen.
Ma da, imao odgodu jos celu godinu, ali jbg.....mada se nesmem zaliti. Posle obuke sam bio "general"! Tih 11 meseci mi je jedan od lepsih perioda u zivotu.
Eh, vojska... Nit' sam sluzio vojsku, nit' sam u vreme kad sam bio za sluzenje imao sat. Nikad od mene covek nece biti :D
PS. Doduse, oduzio sam dug narodu civilno, ali to je zesca glupost! Bolje da ga naprave da bude smisleno ili da ga ukinu. Glumio sam postara za GSP, a trazio sam da me stave u nekakvu civilnu zastitu, spasilacku sluzbu, u nesto korisno... Da su kroz civilno sluzenje obucili ljudstvo, prilikom poplava i ostalih s*anja bi mnogo sta drugacije bilo....
Štaš,nije tvoja krivica......
Tako sam ja tražio hirurgiju kada sam morao volontirati. Gledali me ko u čudo! Vele aj ti sine na očno(tamo nema posla-piješ kafu po vasdan). Jok vala,daj hirurgiju il odo kući.....i dadoše naravno!
Kovin Sombor 1985 plavac auto jedinica kao i velika vecina ovdje sat Seiko 5.
Septembarac 1990.-91. Obuka auto-jedinica Kičevo, prekomanda u jedan od dva diverzantska odreda u Pančevu. Kad se rasformirao i svi osim vozača zavrsili u Nišu (razloge znamo :( ), ja završio kao vozač u vojnoj akademiji u istoj kasarni.
Sat nisam nosio , barem se ne sjecam, a kad se sa odmakom sjetim svega, nabijem ih na nesto zbog godine zivota koje su mi uzeli nepotrebno :)
Aha. Skoro sam i zaboravio koja to klasa bejaše...
Uglavnom, tada sam trenirao rukomet (bio golman), pao, zeznuo zglob leve ruke i stavljen mi je gips i od tada sat nosim na desnoj ruci.
Kako je zanimljivo kad je čovek među "svojima"...jutros pijem kafu, duvanim (naravno) i čitam ovde sve i svašta, a juče sam se učlanio...i idem sa teme na temu i vrlo brzo pronalazim slična ili ista interesovanja pa makar i u formi pitanja. :)
Bio sam Martovac '09...i krivo mi je što se služilo samo 6 meseci. Nosio sam PRG-40 najviše...većina me gledala bledo ali posle kad smo se malo upoznali onda smo se i skapirali. :)
Oktobar 1981 - 82. Trebinje prekomanda Novi sad. U to vreme družio se sa Poljotom.
Vojsku sam služio u Kraljevu(Ribnica) i Prokuplju,vozač u inžinjeriji,putno_mosni bataljon.Od juna 2005. do 1.decembra 2005.Prva klasa sa 6-omesečnim vojnim rokom. :)
Sat je bio na mobilnom. :D
ŠROP Bileća 1987 imao sam Seiko 5, stil sata je bio kao Rolex DJ.
lol, jozand- stažo :lol:
- Valjevo , septembarac 87, neki casio...
au ja se tada nisam ni rodio, a možda sam bio u planu :)
a ni vojsku nisam služio :( dok sam stasao, oni je ukinuše, bio samo na regrutaciji i tom prilikom imao u kasarni prvi i poslednji vojni obrok, pasulj, ribu i dve pomorandže
Prokuplje '87,EIPED a sat je bio neki no name digitalac s kalkulatorom ali je imao pojednostavljenu verziju igrice Frogger;dušu dalo za ubijanje vremena kojeg je bilo i previše.
206. Novi Sad, FTN , inženjerska četa. U suštini, presudnih 9 meseci.
Počeo u martu, diplomirao i raskrstio sa vojskom isti dan 30.11.2006. Da nisam ovde služo, ne bih sarađivao sa dragim mi profesorima i ne bi me zadržali kao asistenta.
Inače, primljen na vojnu akadmiju i, srećom, opametio se na vreme i nikad otišao.
Sat nisam nosio.
Sa vazeljin ili bez vazeljin? [emoji2]
Ajd da se upišem i ja - pokušaj služenja u ŠRO u Beogradu, valjda su Viline Vode. Poslat kući posle 3 nedelje zbog visokog pritiska. 2004ta godina
I ja imao povišeni pritisak,ali ne vratiše me.
:D
Valjevo, junska klasa 2008. Tada nisam nosio sat.
Junska klasa 89te. Četa vojne policije za protivteroristička dejstva, gardijska brigada-Dedinje. 4795/7-4.
Na žalost, bez sata, mada sam na ispraćaju dobio sat od kluba u kom sam tada igrao.:banghead:
eee ma potegao si veze da ne ideš u vojsku, sad je prošlo dosta vremena, možeš sve da kažeš :lol:
Decembar 95/96.Tadasnja SRJ,druga armijska oblast,Uzicki korpus,37MTB,VP 1365 Raska.Sat je bio neki Seiko quartz a posle njegovog neslavnog odsluzenja (zavrsio je razbijen u sastavne delove),nasledio ga neki Q&Q.
Sto je najsmesnije i jesam potegao vezu, al da me ostave. Hteo da oduzim dug narodu kako dolikuje. Sta ces, mlad - lud ( u 27 godina :)). Hteli da me skinu jos prvog dana kad sam dosao na vma na preglede, valjda se bojali da onoliki ne capnem pa da ne odgovaraju za mene. I natezali se dve nedelje, ujak mi tad bio oficir, dolazio je par puta da prica sa lekarima. Na kraju je bilo - ostavicemo te, al ne smes nista da radis.
Sad kad pogledam bude mi i smesno, ali, iskreno, kad su mi rekli ides kuci - bilo mi zeznuto.
Mogli bi i neku fotku iz vojnickih dana da stavimo......
..ja kada sam bio u vojsci nije ni bilo fotoaparata :lol:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2126a6c629.jpg
Ovo je sat koji sam nosio u vojsci,seiko 5 sa buvljaka,koji sam dobio na poklon od kuma tamo negde 7-8 razred snovne.
Sluzio me je odlicno jos i posle vojske u koju sam otisao sa 20 god.posle dosta odlaganja,veza i vezica...
Ludo vreme je bilo tada... 92.god decembar,vojna posta Bar,a posle mesec dana prekomanda u Kumbor na patrolni camac PC172,kao brodski motorista...
Seiko sad ne radi,osovina za podesavanje datuma i kazaljki uopste se iskrivila od nekog udarca,cifer se rotira i ne isplati se popravka,al sat eto cuvam...
Pa dobro ... jeste ... fotografija je počela da biva dostupna tek pre oko 100 godina. Razumljivo.
Zato smo mi dosta mlađi već imali na raspolaganju crno-belu tehniku.
Prilog 118946
omladina nakon uspešne uzbune tamo negde 76-77.-e. Sudeći po kezu na licima očito je taj dan izostala nastava. Ili bar jedan deo nastave.
обојица старији од ватре хах
Золтане де си ти на овој слици