-
9 Priloženi(h) fajl(ova)
Orient CEM75002D Mako XL
Prodao sam Lorus,malo dodao parica i kupio ovo! Znači,ovo mi je trenutno radni sat i prezadovoljan sam!
Da krenem sa opisom:
Kućište:čelično, 44,5x13,3mm, zadnji poklopac na zavrtanje
Mehanizam:46943 automatik(21600vph,21 rubin,rezerva snage ~ 40h)
Staklo:mineralno,ravno
Narukvica:čelična,puna,22mm,preklapajuća sa sigurnosnom kopčom
WR:200m
Bazel:čelični,rotirajući u jednom smjeru,60 pozicija
Cifarnik:kazaljke za minute,sate,sekunde(prebojene iluminirajućom supstancom,kao i "brojevi"),prozor za dan i datum
Kruna:na zavrtanje,plus još jedan taster na poziciji od 2h koji služi za namještanje dana u sedmici
Garancija:1 god.
Cijena:220$ sa svim davanjima
Prilog 2812Prilog 2813Prilog 2814
Prilog 2815Prilog 2816Prilog 2817Prilog 2818Prilog 2819Prilog 2820
Prvi utisak je: :top:! Ovo je sat sa najvećim prečnikom koga ja imam i perfektno mi odgovara! Završna obrada je stvarno dobra! Izgleda robustno i jako,narukvica ne depilira(za razliku od Lorusa),težak je oko 200gr ali ja to skoro ne osjetim,tj. prija mi ta težina! Bazel je vrlo čvrst i potežak za okretanje(fakat da nije pravljen za igru)! Što se tiče odstupanja,kreće se negdje oko + 2s/d, što je fantastično,mada je još rano govoriti o tome. Ono što mi se ne sviđa je loša iluminacija,ali,već sam očekivao takvu,pa to nije razočarenje za mene! Naručen je preko www.long island watches.com i stigao je za 7 dana USPS-om! Sve pohvale za gazda Marca....stvarno su poslovni,a i brzi! E sad se moram pohvaliti malo:za sat nije plaćen ni pdv ni carina! Nemojte me pitati kako, jer stvarno ne znam(kada mi je Aristo stigao,to nije bio slučaj)! Tako je mene ovaj ronioc izašao 220$,tj. 175$ cijena sata + 41$ S&H + 4$ poštarina! Kada bih bio siguran da će se to odigrati svaki put....pa.....mogao bi se biznis razviti!!! Elem,šta reći osim da sam kupio opasnu čuku za male pare i da preporučujem Orient svima(i do sada sam to radio ali na osnovu tuđih iskustava što više nije slučaj)!
-
Re: Orient CEM75002D Mako XL
Cestitam ti na satu dobri moj. :D
Jako dopadljiv sat, taj precnik ti pristaje na ruci.
Kolika mu je rezervna snaga?
-
Taj satic je i meni na listi za shoping!!
Koliki ti je obim zgloba Dalibore?
-
Odličan sat Dalibore. Sve čestitke na novoj kupovini. Još ako ga staviš na neku nato ili zulu narukvicu, zaista pravi radni sat. :)
Proveri samo jednu stvar dal se dešava... pročitao sam nedavno da se taster na 2h lako pritisne dok je sat na ruci pa da zna da dođe do neželjene promene datuma što bi moglo da predstavlja problem, ako je zaista tako.
Za iluminaciju i nisi mogao da očekuješ mnogo bolje, čak ni Mako nije briljirao u tom segmentu kada ga uporediš sa recimo, Seiko satovima. Mada, ne bi bilo loše da napraviš i koji lume shot, ako nađeš vremena...
U svakom slučaju, za ~180€ mislim da je reč o zaista odličnoj kupovini i neka te služi u zdravlju. :)
I hvala na opisu.
Pozdrav
-
-
Prijatelju, cestitam na kupovini, zaista super izbor za radni sat!
Odlicno ti stoji na ruci, a verujem da ce se i odlicno pokazati! A drago mi je i sto ti se posrecilo sa carinom!!! :) E, kad bi svaki put bilo tako, gde bi nam kraj bio...! :)
-
Dalibore, svaka cast! Sat je odlican a vidim da si imao srece i sa transportom i pratecim troskovima ;).
BTW - 44mm ti bas dobro stoji. Koliki ti je obim zgloba?
-
Dalibore, cestitam na satu, i da te sluzi dugo dugo. Mnogo mi se dopada boja, i odlicno ti stoji na ruci. Stvarno za toliko para mislim da je i vise nego odlicna kupovina. Javi utiske za koji dan kad se malo slegnu emocije :)
-
Svaka cast na izboru,i da te dugo sluzi.
-
druze super ti je cuka... mene nije bilo neki dan imao sam mnogo posla...sa srecom !!!
-
Hvala narode! Ono što me je stvarno iznenadilo je odstupanje-još je na +2s/d!!! Čuo sam da Orient stvarno namjesti svoje mehanizme ali ovo je fenomenalno! Pa dozvoljeno odstupanje za 46943 mehanizam je +25 do -15s,a oni ga urihtali na + 2s! Svaka im čast!
@vladas
@rasa
Obim zgloba mi je 20cm,što znači da je ovo negdje gornja granica(može i 46mm ali to zavisi od modela sata-probao sam jedan takav četvrtasti i ok mi je)!
@sima hrabri
Eh da nam je....mogao bih iz čistog zadovoljstva da se bavim nabavkom i dilanjem satova,ovako...
@dragon
Nato/Zulu narukvica mi se ne stavlja iz prostog razloga što često perem ruke....medicinar,štaš'(a i ova narukvica je super-ne čupa,a dobro izgleda)!!! Ovo za taster na 2h i slučajno pritiskanje....pa ne znam šta da ti kažem! Može se desiti da udariš satom(tasterom) u nešto ali slučajno pritiskanje nije moguće! Ako snimim dobro "noćnu" sliku,odmah ću da je okačim!
@Angel
Rezerva snage je 40h,tj. Orient traži 8h nošenja po 1 danu.
-
Cestitam na odabiru!
U zadnjih mj.dana dosta ljudi je uzelo upravo ovaj model,prava pomama na Balkanu.Neka te dugo i dobro sluzi.
-
Odlican izbor, odlican sat! Sa srecom da ga nosis! Pozdrav
-
@UlysseNardin
@jole777
Hvala,hvala! Za pomamu oko ovog modela imaju i te kakav razlog! Na pisao sam već da je,sem iluminacije(stvarno je slaba),ostalo na vrhunskom nivou!
-
Čestitam na kupovini....
stvarno odlično izgleda,i još ako ima tako malo odstupanje,kud ćeš bolje!
U zdravlju da ga nosiš, a već dogodine ga zameniš još boljim!
-
Citat:
zms kaže:
Čestitam na kupovini....
stvarno odlično izgleda,i još ako ima tako malo odstupanje,kud ćeš bolje!
U zdravlju da ga nosiš, a već dogodine ga zameniš još boljim!
Hvala prijatelju! Što se tiče zamjene....pa trebao bi dobiti konkurenciju za jedno mjesec i po ali baš žestoku!
-
cetitke na kupovini, svaka cast, jako lep sat! u zdravlju da te sluzi!
-
Dopuna:
Odstupanje posle 7 dana:dok je na ruci odstupanje je 0 do +1s. Po noći +2s kada je cifarnik gore(CH položaj),a kada je kruna gore onda je -3s(3H položaj)! Malo ga "varam",tj. jednu noć ga ostavim na CH,a drugu na 3H ! Tako je skoro non-stop na +10s u odnosu na vrijeme na kompjuteru!
-
Ne pisite nista dok Hadzi ne vidi post :laugh:
Hadzi,proslo je god i jace od prezentacije Maka. Kako te sluzi,jesi li zadovoljan sa istim,ukoliko je i dalje kod tebe? Da li pokazuje neke mane,da li je sve na svom mestu :D Kakav je sto se preciznosti tice,odokativno?
-
bump :D (vidim da je Hadzi tu)
-
Hehehehehe!
Prošla godina,prošla!
Bio je sa mnom na moru ovog ljeta i ništa mu nije falilo!
Naravno,posle svakog kupanja je tuširan o slatkoj vodici!
Koristim ga kao radni sat u malo "težem" okruženju i sasvim je ok za tu namjenu.
Odstupanje ne pratim,iskreno,a i nisam primjetio da se nešto čudno dešava po tom pitanju(zato i ne mjerim)!
Za sada je ok i sasvim sam zadovoljan!
-
Na to sam i mislio,odokativo, primetio bi da je odstupanje van dozvoljenog. Ja sam imao onaj mali Mako, i nisam bas bio odusevljen, ali kako je to bio bas bas popularan sat, velikoserijski model, pa se desavalo da se po neka sitna greska iskrade. Nisam ga prodao zbog toga, vec da bih odmah kupio plavi, ali to tako ostade i do danas...
Sada sam u prilici da dodjem jako povoljno do ovog XL, plavog naravno, pa sam hteo znati kako sluzi...
Hvala,
U zdravlju te sluzio
-
Molim i drugi put!
Ako je u pitanju polovan,a ok očuvan primjerak - kupuj!
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Gledam ovo cudo na ruci Prilog 20030 i sve vreme ne mogu da se otmem utisku da me
podseca na nesto.... Prilog 20029
Jesam li to samo ja ili jos neko vidi slicnost?:D
-
Pazi, ima slicnosti, nije da nema :yes4:
Oba su crna, imaju tri kazaljke i.....i..... i od metala su :P
:D
-
Paaa, nije da nije.... ja i dalje imam blagi utisak da su orientalci malcice prepisivali.... (makar u naznakama)
-
Salim se...
Moguce da trapezoidni markeri daju taj efekat, a i kazaljke imaju slicnosti.
-
Ma, znam da se salis. I ja sam pomalo saljivo postavio pitanje :) Font na bezelu mi je jako slican....Mada, ako krenemo tako svi satovi lice jedni na druge :D
-
Pa moraju da liče kada imaju istu funkciju!
Nema se tu šta novo izmislit'.
Isti sistem je i kod pilota - k'o jednojačani blizanci!
Inače,ovaj SMP dole je jedna od najboljih stvari koje je Omega napravila!
-
Evo ja se resio da malo testiram Mako u vezi tacnosti.
1.10. ujutru, sat je bio skroz ''prazan''. Nastelovao sam ga po: Current time , (uz pomoc hackinga na silu, sto bi se reklo, tj. vracanjem krunice malo unazad da sekundara stoji), promrdao levo - desno i stavio na ruku. Nosio sam ga gotovo po ceo dan i skidao nocu. Ostavljao sam ga brojcanikom nagore (ko sto stoji u kutiji). Danas Orient zuri 8 sekundi!!!
-
vidim da je tema bajata ali pada mi na pamet ideja da bih mogao da se zaljubim u dotični sat(Mako XL).Omiljeni sat mi je Seiko SKX007 kojeg i posedujem ali sam nedavno na net-u video sat o kome u prvi mah nisam znao ništa ali korak po korak došao sam do saznanja da je to Orient Mako XL.Moja jedina primedba na 007 je da bi mogao da bude veći što Mako XL zadovoljava.Model u koji sam se ja zaljubio ima beli cifer.....
http://www.tutuora.hu//img/products/hq/em75005r-1.jpg.......šta mene konkretno zanima je koliko je slabija iluminacija u odnosu na Seiko i da li je cena za dotični sat od oko 170e u redu ?!?!? Da dodam da mi je zglob obima oko 20-21cm i ako neko ima predlog za sličan diver slične cenovne klase neka slobodno napiše :)
-
Mislim da ima kolega na forumu sa dotičnim modelom (na prvu ruku Hadžija mi pade na pamet), mogu da ti daju podatke za taj sat. Seiko satovi imaju odličnu iluminaciju tako da i dosta skuplji satovi imaju slabiju iluminaciju od Monstera npr. (ja sam imao taj sat istovremeno sa Ray Orientom) ali Orient je bio nosiviji sat , sa svojim dobrim osobinama. U automatik kategoriji, teško da ima bolja ponuda, stvar je ukusa. Meni je taj Orient odličan izbor.
-
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Sat svakako vredi taj novac. Nisam imao Orient ali koliko sam čitao bitna je razlika u kvalitetu osvetljenja (ne govorim za neke skuplje modele).
Primer novog Monstera i Maka XL (Monster svetli malo jače od 007-ce ali ovde je baš primetna razlika):
Prilog 112802
Primer Sporka i Maka XL ( Spork inače svetli zeleno ali hoće taj noćni snimak nekada da od zelenog napravi plavo osvetljenje):
Prilog 112803
-
Pa dobro,kakva god da je ipak se da procitati vreme,a to je najbitnije [emoji6]
-
jako dobro izgleda sa bijelim ciferom. cijena je , meni se čini, uredna. :thumbup: