Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 40
Like Tree18Likes

tema: Orient Black Automatic Dive Watch CEM65001B (Black Mako)

Hybrid View

Član Avatar korisnika edin13
    Član od
    28.1.2009.
    Lajkovi
    117
    Reputacioni uticaj
    17

Određen forumom Orient Black Automatic Dive Watch CEM65001B (Black Mako)

Orient Black Automatic Dive Watch CEM65001B (Black Mako)

Kućište:čelično, 41x13mm bez krunice, zadnji poklopac na zavrtanje
    Težina sata: 170 gr

Mehanizam:46943 automatik(21600vph,21 rubin,rezerva snage ~ 40h)
    Staklo:mineralno,ravno
    Narukvica:čelična,puna,22mm,preklapajuća sa sigurnosnom kopčom
    WR:200m
    Bazel:čelični,rotirajući u jednom smjeru,60 pozicija
    Cifarnik:kazaljke za minute,sate,sekunde(prebojene iluminirajućom supstancom,kao i "brojevi"),prozor za dan i datum
    Kruna:na zavrtanje,plus još jedan taster (također na zavrtanje) na poziciji od 2h koji služi za namještanje dana u sedmici
    Garancija:1 god.

Složio bih se sa svim stvarima koje je Hadzi Dalibor rekao za svoj Orient, doduše on posjeduje mlađe i veće izdanje Mako Divera. Znači prvi utisak je bio jako iznenađujući, u pozitivnom smislu. Kvalitet izrade za sat ovog cjenovnog ranga je i više nego odličan. Narukvica je udobna i jako kvalitetno urađena, ne depilira i odlično leži na ruci. Bezel je čvrst i poprilično je teško okretati ga, kao što Dalibor reče nije pravljen za igru. Tačnost sata nisam mjerio, tako da o tome ne mogu pričati, međutim iz raznih komentara vidim da se radi o jako tačnom i pozdanom mehanizmu (naravno za ovaj cjenovi rang). Ja sam zadovoljan iluminacijom sata, nakom dnevnog nošenja noću bez problema mogu očitati vrijeme, to je za mene sasvim dovoljno. Sve u svemu, ja sam prezadovoljan satom i preporučio bih ga svima koji žele da za poprilično male pare imaju jako jako dobar sat.

Orient Black Automatic Dive Watch CEM65001B (Black Mako)-img_1571-optimized.jpgOrient Black Automatic Dive Watch CEM65001B (Black Mako)-img_1565-optimized.jpgOrient Black Automatic Dive Watch CEM65001B (Black Mako)-img_1563-optimized.jpgOrient Black Automatic Dive Watch CEM65001B (Black Mako)-img_1561-optimized.jpgOrient Black Automatic Dive Watch CEM65001B (Black Mako)-img_1560-optimized.jpgOrient Black Automatic Dive Watch CEM65001B (Black Mako)-img_1555-optimized.jpg
    Djordje, milan zmaj, RUS and 7 others like this.
    Zanimaju me samo takve pobjede koje nisu nečiji porazi...

Moderator Avatar korisnika vladas
    Član od
    17.9.2009.
    Lajkovi
    4350
    Reputacioni uticaj
    181

Određen forumom Re: Orient Black Automatic Dive Watch CEM65001B (Black Mako)

Odlican sat i odlican opis istog !

Daj jos koju sliku, recimo - na ruci. Uz to bi mogao da prokomentarises - koliki ti je obim zgloba itd.
    No time to lose

Stariji član Avatar korisnika ANGEL II
    Član od
    7.11.2010.
    Lajkovi
    387
    Reputacioni uticaj
    0

Daj malo svojih utisaka, koje su mu mane, jel težak na ruci?

Stariji član Avatar korisnika Don_Krstic
    Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Super satić, meni jako lep... Svaka čast na izboru...

Bilo bi dobro ako bi neko mogao da napravi poređenje sa SKX007...

Na wusu sam čitao da osim što je SKX sertifikovan na 200m ima i kvalitetnije odrađenu krunicu i koronu dosta bolju iluminaciju, dok se većina složila da je narukvica na Orientu bolja i da ima i znak na krunici kao lep detalj za razliku od SKX serije...

Meni se ovaj Orient mnogo više sviđa od SKX007, nekako mi baš leži njegov dizajn, naročito cifera i skazaljki, alo opet sa druge strane SKX serija deluje tehnički savršenija... Pa eto ako neko ima oba ne bi bilo loše neko direktno poređenje...

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

SKX je kvalitetnije odrađen sat i definitivno opravdava svoju cenu dok Orient Mako predstavlja odličnu kupovinu za relativno male novce. Zamerka za metalnu narukvicu kod skx007 modela je već diskutabilna, zavisi sa kojom narukvicom želiš da porediš Mako brazletnu... jubilee, president, super oyster?
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18041
    Reputacioni uticaj
    283

Radovane,čestitam.I lep i dobar sat.
    Nek je sa srećom.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    141

Hvala na opisu!
    Orient je postao poznat po tome što za veoma malo para pravi odlične satove!
    Ti si još jedan korisnik koji se u to uvjerio!

Pozdrav

Član
    Član od
    16.1.2011.
    Lajkovi
    480
    Reputacioni uticaj
    0

Hvala na dobrom opisu, sat je lep(dobro te sluzi mnogo leta). Ako ti nije tesko prati malo tacnost sata.

Stariji član Avatar korisnika Don_Krstic
    Član od
    17.7.2009.
    Lajkovi
    522
    Reputacioni uticaj
    20

Meni je super oyster najlepša, i ja ako uzmem SKX007, a nadm se da hoću nosio bih ga na nato ili zulu i super oyster... Mako je meni nekako elegantniji i možda svestraniji sat... Ali SKX ima neku svoju posebnu draž...

Istaknuti član Avatar korisnika dragon
    Član od
    27.8.2008.
    Lajkovi
    1419
    Reputacioni uticaj
    55

^^ Al je zato i najskuplja a kvalitet je blizu onom na president i jubilee narukvicama. Ukoliko baš želiš kvalitetnu metalnu narukvicu onda kupiš Super Oyster II ili anvil/watchadoo koje po izradi znatno odskaču od ovih koje Seiko nudi za skx007/009 modele. Inače, u poređenju sa Mako čeličnom narukvicom Seiko brazletne su približnog kvaliteta.

Pozdrav
    PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA

"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"

Men invented time. Seiko perfected it.

Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Orient CEM75002D Mako XL
    By HADzI DALIBOR in forum Kompletni testovi satova
    Odgovora: 34
    Poslednja poruka: 2.8.2015., 14:21
  2. Calvaneo Astonia Black Diamond Automatic
    By milan zmaj in forum Pristupačni satovi
    Odgovora: 21
    Poslednja poruka: 3.5.2014., 12:21
  3. Odgovora: 0