Re: Nivada Ultramatic 36000
WOW!!
Sto mi se svidja efekat koji ostavljaju sitni markeri i ''prozor'' datuma, nemate pojma.... Gledam ga nesto, bio bi lep i bez ovog tanjira (oreola, sta li je :) ) okolo... Aj' da vidimo i Cili Vilija. Nema veze sto je ispoliran... Sto rece Senka, daj neki video klipic te sekundare.
Ako me itko opet bude pitao: "Kakav vintage feel? Sto je to?" Poslat cu ga na ovaj link.
Lude sedamdesete. Obozavam taj ludi dizajn.
Lep prikaz, lepog i zanimljivog sata veoma orginalnog i smelog dizajna. Kvalitet fotografija nedostižan nama običnim smrtnicima. Hvala za prikaz jednog starovremenskog, da ne kažem vintage, sata ! Po mom mišljenju to je nešto što nedostaje.
Fala, dobri ljudi, na lepim recima i lajkovima. :blushing:
Ukusi su razliciti, nekome se svidja ovaj dizajn, nekome ne, ali mislim da su dizajneri u ono vreme bili mnogo slobodniji i mastovitiji nego danas, kada svi satovi lice jedni na druge (, a uglavnom svi na rolex :D).
umbra, anbeast - svakako, potrudicu se da napravim video klip...! zapravo, hteo sam to odmah da odradim, ali nisam stigao, naravno... bice valjda za dan-dva.
Lep sat Simo:) Jel ti fotografises tvoje satove, i ako je odgvor da , koji fotoaparat koristits:)
sam, jasta, a aparat je canon 400d.
Zaboravih da dodam...nisi nam pokazao ni u jednoj fotki koliko je debeo sat...znači, jedan bočni škljoc.
istina - hteo sam i krunicu da uslikam, i poledjinu, tj. poklopac, ali nisam uspeo sve u cugu da odradim (cerkici je bilo dosadno pa je pocela da se provlaci ispod stativa i da mi kaci Silju i strumpfa na onu balast-kuku na stativu :D, pa da ne bi bilo belaja i da bih sacuvao opremu, morao sam da prekinem...). cim budem nasao malo vremena, uradicu to, a i one video klipove...
Hrabri jel koristis blic ili imas posebna svetla koja postavljas ove fotografije su neverovtano dobre:) Ja imam Nikon d90 pa se spremam da uslikam satove pa daj neki savet:) Ne zna se sta je lepse sat ili fotka:)
Tnx, druze, a d90 je odlican aparat kojim ces lako moci da napravis sjajne fotke.
Blic obavezno, ali eksterni, i nikada direktno. mozda se moze koristiti i interni blic, ali pretpostavljam da bi morao da stavis neki difuzor, nesto tipa Gary Fong.
Potreban ti je jos makro objektiv (ja koristim Sigmu 70-300 APO koja ima makro mod). s obzirom na to da blendu moras da zavrnes na 9 ili 11 da bi dobio veliku dubinsku ostrinu, a da se koristi i makro objektiv, i blic, koji zahteva duzu ekspoziciju, nemoguce je fotkati iz ruke, sto ce reci - stativ je, takodje, obavezan.
Takodje, preporucujem RAW format, da bi kasnije u PS-u lakse napravio potrebne korekcije! ;)
U stvari, posto sada imamo i pravi foto kutak, tj. temu na Forumu, probacu ovih dana da napisem i jedno kratko uputstvo za fotografisanje satova i da dam nekoliko saveta i predloga za improvizacije i dovijanja u kucevnim uslovima.