Re: WELDER satovi u Srbiji
Uskoro, moja bolja polovina ce ih postaviti ;)
10 Priloženi(h) fajl(ova)
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Ukoliko nekog zanima ko je ko na fotografiji, Italo Fontana je onaj proćelavi lik u crnom sa leve strane, a gospodin koji sedi pored njega je Mounir Moufarrige.
Još samo da napomenem da je Italo Fontana na promociji nosio sledeći, izuzetno neobični sat sa 3 vremenske zone prikazane na tri razdvojena brojčanika (treći i najmanji je na bočnoj strani kućišta na poziciji "4 sata"):
http://www.svetsatova.com/forum/atta...welder_k32.jpg
http://www.svetsatova.com/forum/atta...mall_watch.jpg
Iskreno, meni se vise svidja kutija nego satovi...:P Ne sumnjam da su satovi tehnicki odlicni, medjutim, nisam pristalica ovakvog dizajna..vise volim "ozbiljniji" dizajn..
meni se svaka inovacija svidja...samo mislim da je ovo freak ali sto da ne... koje su cene..znaju li se
Uh kakvi vodomeri :) Salu na stranu, ali dizajnerski zanimljivi satovi. Iako ne volim previse ovakve satove ne bi imao nista protiv da posedujem jedan u kolekciji. A kao sto neko rece, kutija mi se jos vise dopada. Vidi se po svakom detalju da su dizajnerski posao odradili do perfekcije.
ps Sto neko nije pozvao clanove foruma na prezentaciju?
^ Zato što je distributer odlučivao koga želi da pozove i slao pozivnice :(
Moram da budem iskren danas sam ih video uzivo i meni su nesvakidasnje ruzni, apsolutno mi se na njima nista ne svidja bespotrebne ''budze'' koje nicem ne sluze.
Sub slažem se u potpunosti.Hteo sam i ja da ih prokomentarišem čim sam video temu ali sam odustao.Nisam hteo da zvučim kao ona dva mrguda iz Mapetovaca,time sam sve rekao. Kutija se "ubila" za šrafove i tiple.
Ali u tom slucaju ti zena nikad ne bi pravila problem kada kupis sat u toj kutiji. ;)
Citat:
skydrummer kaže:
Kutija se "ubila" za šrafove i tiple.
Totalno :lol:
Danas dosta pisanija od mene, još samo ovo.
Welder K23, spazio sam ga pre par meseci na netu,naravno.
Ne mislim da branim bilo šta vezano za brend i njihovu orijentaciju, jedino OVAJ sat mi se malo dopao.
Industrijski stil, na samoj granici. Po meni, podnošljivo pa čak i dopadljivo. Sa dizajnerske strane gledano - uspešno rešenje, kada se uzme u obzir ciljna grupa koja i nije tako mala. Švarci sa ovim satom na ruci + neka artiljerija, uklapa se. Ima Miyotu OS10, mogli su malo da se isprse za neki bolji mehanizam.
Hoće dizajneri da pogube kompas, znam jer mi je to struka, pa tako i gosn Fontana. Ono što je doneto na promociju, ako je njegov rad, ne služi mu preterano na čast.
http://img292.imageshack.us/img292/7664/dsc02796zr5.jpg
11 Priloženi(h) fajl(ova)
Welder press materijal za Svet Satova
Prilog 13772
Intervju:
Italo Fontana za Welder
Dizajn kao prioritet
W: Koje su tri stvari najvažnije prilikom izbora sata?
IF: Za mene glavno pitanje koje bi trebalo da postavite sebi jeste – “da li mi se sviđa”? Proizvođači satova su se, čini se, previše izgubili u mehanizmima I investicijama i totalno pomerili fokus sa onog što je esecijalno – dizajn. Dakle, tri stvari koje smatram najvažnijim u izboru sata su: stil, stil i stil.
W: Kako gledate na saradnju sa welderom?
IF: Naša saradnja pružila mi je poptunu slobodu u estetskom izražavanju, nisam bio ničim limitran. Kako su kolekcije evoluirale, tako se i pojačavala moja želja da predstavim nove, uzbudljive produkcije tehnike. Trenutno radimo na izradi aluminijumskih satova kao I novim tehnikama koje će prevaziči sve klasične I već viđene pristupe u izradi satova.
W: Šta welder razlikuje od drugih porizvođača satova?
IF: Pre svega to što, za razliku od drugih koji su okrenuti prošlosti I istorijatu, welder je okrenut budućnosti. Ovaj brend radije gleda unapred nego unazad.
W: Gde pronalazite inspiraciju?
IF: Moć I jačina prirode I sveta koji nas okružuje utiče na moj celokupan rad. Kada bolje osmotrite, boje I teksture koje nas orkužuju su fenomenalne. Takođe, kao Italijan, ne mogu a da budem imun na elemente tradiocionalnog italijanskog dizajna iz koga koristim ono najbolje.
Prilog 13782
Najnovija kolekcija ovog popularnog svetskog proizvođača satova odnedavno se može naći na prodajnom mestu Prime Time, concept store Supermarket, Višnjićeva 10, Beograd.
Prilog 13773Prilog 13775Prilog 13774
Prilog 13776Prilog 13778Prilog 13779
Prilog 13780Prilog 13781Prilog 13777
Da ne ispadne da opterećujem temu negativnim komentarima ali šta ću, dobio sam schlagwort. Kolekcija je interesantna, stil je svež, samo na satovima nedostaje label "nije za starije od 18 godina". Neke bitne funkcije časovnika podređene su "svetom trojstvu" gospodina Fontane, a to je 3 x stil, očigledno. Ide mu od ruke, to je njegov način razmišljanja, samo da razjasnimo: sam se nehotice deklarisao kao stilista, ja bih dodao modni. To je delatnost koja sa dizajnom ima malo dodirnih tačaka.