Ana Ivanović dobila je svoj „roleks' sat! Poznati švajcarski proizvođač časovnika još ranije je sklopio ugovor sa našom teniserkom, ali od sad ona će na ruci nositi isključivo model „ojster perpetual lejdi dejtdžast'! Taj časovnik biće, kako su saopštili iz „Roleksa', njen zaštitni znak!

Ana je ugovor sa „Roleksom' potpisala ranije ove godine i on joj je doneo 1,2 miliona dolara. Ipak, ono što je mnogo bitnije je da sada dobila svoj model „Roleksovog' časovnika, što je čast kakva nije ukazana nijednoj teniserke pre nje. Slične ugovore „Roleks' ima sa Rodžerom Federerom i Endijem Rodikom.

Tokom pohoda na titulu na Rolan Garosu Ana je nosila muški model „dajtona', što je bilo pomalo iznenađujuće. Njen ugovor sa „Roleksom' tek je bio potpisan i kompanija još nije izabrali koji model časovnika će biti njen zaštitni znak. Zaista je zapanjujuće kako je Ani dobro stajao taj model. Ipak, u „Roleksu' su zaključili da je Ani neophodan časovnik koji odgovara njenom stilu i odlučili su se za model „ojster perpetual lejdi dejtdžast'. U pitanju je ručni sat mnogo nežnijeg izgleda, čija je cena oko 6.000 dolara.

Ana je istakla da je veoma zadovoljna zbog ugovora sa „Roleksom'. Nekadašnja prva teniserka sveta priznala je da joj imponuje što je najpoznatiji švajcarski proizvođač časovnika izabrao nju za zaštitno lice.

- Veoma sam srećna što imam partnerstvo sa „Roleksom'. To je jedna od najprestižnijih kompanija u svetu, i zaista je dobar osećaj kada vam takav brend pokaže poverenje i ponudi ugovor. Uživaću da nosim „roleks' satove na terenu i van njega - rekla je Ivanovićeva.

Nema sumnje da će i „Roleks' imati razloga za zadovoljstvo, jer će njihov model „ojster perpetual lejdi dejtdžast' sada sigurno dobiti na ceni, a postaće tražen i među kolekcionarima. Primera radi, „dajtonu', koju je Ana nosila u Parizu, proslavio je čuveni američki glumac Pol Njumen. Model koji je on nosio među kolekcionarima je postao poznat kao „Pol Njumen dajtona'. Taj sat danas je jedan od najvrednijih „Roleksovih' časovnika. Njumen, koji je nedavno preminuo, više od 35 godina nosio je ovaj časovnik.

Ivanovićeva kao Džejms Bond

Sat „ojster perpetual lejdi dejtdžast' koji će Ana nositi ima i mušku verziju - „ojster perpetual'. Ovaj model „roleksa' nosio je niko drugi do najpoznatiji tajni agent na svetu, Džejms Bond! U romanu Jana Fleminga „U službi Njenog veličanstva' Bond je taj sat upotrebio kao improvizovani „bokser' u jednom od obračuna. Bond je „Roleksove' satove nosio i u većini filmova, replika satova mada u poslednjih nekoliko ipak na ruci ima „Omegine' modele.



Izvor: 29.12.2008 / PRESS / M. STANIĆ