Rafael Nadal i Richard Mille
Na ruci Nadala sat od 525 hiljada dolara
Španski teniser Rafael Nadal na mečevima Rolan Garosa nosi sat vredan 525 hiljada dolara, koji je "težak" samo 20 grama.
http://sport.blic.rs/data/images/201...ver=1306778779
Svima je poznato da sportisti vole svoj nakit. Neki od njih su i odlično plaćeni da nose te predmete dok su na terenu, a jedan od njih je i španski teniser Rafael Nadal.
Sa kućištem napravljenim od karbonskih kompozita i litijumskih legura, sat pod nazivom RM027 Tourbillion je "težak" samo 20 grama.
To znači da uopšte ne smeta Nadalu tokom meča. Ovaj skupoceni sat dizajnirala je švajcarska kompanija "Richard Mille", a biće proizvedeno samo pedeset primeraka.
Clanak preuzet iz Blica
Re: Rafael Nadal i Richard Mille
Bilo je reci o ovome.
Ne mogu da verujem da ima samo 20 grama,ne svidja mi se to uopste...
^ eh, promace mi, ja juce procitao... :(
slazem se, trebalo bi da je tezi sat, jer masa x ubrzanje - imao bi jaci udarac. :D
da bilo je ovo vec ali nije na odmet da se obnovi :p a sta taj sat sem tourbillona ima pa kosta pola miliona? to sto je tezak 20gr?
evo, ovde mozes da vidis sve detalje u vezi sa satom! :)
Technical Data RM035
Simo nece imati jaci udarac,nosi ga na desnoj ruci ;)
Mada ni to mu ne bi pomoglo protiv ovog naseg Terminatora :sarcastic:
Mislim da je jedan isti ovakav vec polomio pri nekom padu na mecu ili tako nesto ali nisam siguran :unsure:
EDIT - Izvinjavam se,ipak mu je ukraden sat http://blog.jameslist.com/2010/rafae...ing-first-one/
pa da to je to manje vise...od bitnijih stvari samo tourbillon. pise da je tezina mehanizma 4.3 grama, neverovatno...
@marko, ne znam da li je polomio neki ali jedan su mu sigurno ukrali
e, pa zato i gubi, sto nosi sat na pogresnoj ruci... :D
[ot]
sad videh i staru temu... :banghead: mogao sam bas i da malo ranije procitam kojom rukom igra nadal, da ne ispadam glup u drustvu. :D
[/ot]
:lol: :lol:
Stvarno si kralj... ;)
Milose ne znam otkud mi da ga je razbio,mozda zbog toga sto cesto pada kad igra protiv Noleta ;)
Ne znam samo sta ce da rade sa tim satom ti genijalci sto su ga "pozajmili"...
zvanicne dimenzije sata su: 48 mm x 39.70 mm x 12,25 mm. kako ovaj sat moze biti 48mm kad na nadalovoj ruci deluje sasvim normalno?
48mm je duzina, sat je pravougaonog oblika (blago zobljene ivice)
Citat:
U stvari, Nadal ne nosi sat kojem vrednost iznosi preko 500,000 dolara. Richard Mille Tourbillon RM027 koji mu je prošle godine poklonila kompanija Richard Mille je ukraden na turniru u Torontu koji je održan 2010. u avgustu mesecu. Richard Mille je ove godine u martu mesecu predstavio novi model, RM035, čija vrednosti iznosi 85000 dolara i taj sat se nalazi na ruci Nadala na svim teniskim turnirima a ne RM027
Izvor: blic komentari :laugh:
Stara tema...
http://www.svetsatova.com/forum/f65/...ille-1620.html
Citat:
crane kaže:
48mm je duzina, sat je pravougaonog oblika (blago zobljene ivice)
pa kontam da je duzina, to je i bitno...al dobro, mozda nadal ima rucerdu pa ne deluje veliko. onaj of shore sto nosi djokovic od 44mm deluje na njegovoj ruci poveliko
To je samo opticka varka, dimenzije su u svakom slucaju tacne. Sto se tice Richard Mille deluje manje i zbog boje, ali u svakom slucaju mi se cini da lezi perfektno na zglobu..
ma sad sam shvatio u cemu je fora sa 48mm...u tome sto taj sat (kao i vecina drugih richard milleova) nema lugove tako da je 48 zapravo lug to lug duzina sto je sasvim prihvatljivo
Meni se onaj Nadalov sat uopste ne svidja... bas mi je bezveze,onako crn,manji,nista posebno..
verovatno je skup kao sto se pise,al meni se ne dopada....
A ovi što su maznuli sat...
verovatno će za lepe novce da ga iznajme Kinezima, koji će da krenu u masovnu proizvodnju istog, jer stvarno je šteta da se ovakvo remek delo pravi u samo 50 komada :)
Nek se on pravi i u nekoliko hiljada komada al da to bude pod okriljem Richard Mille a ne Kineza i ostalih koji štancuju kopije.
Slazem se sa tobom Dragone, ovo sam napisao sarkasticno.
Pozdrav.