Crvena boja na Olimpijadi - Kreacije Fride Đanini

Inspirisana olimpijskim duhom i verovanjem Kineza da broj 8 donosi sreću, direktorka modne kuće „Gucci” Frida Đanini kreirala je ekskluzivnu kolekciju pod nazivom „8-8-2008 Limited Edition“.

Kolekcija će biti puštena u prodaju na dan početka Olimpijskih igara u Pekingu, osmog avgusta 2008. godine, i kako dolikuje, obuhvataće samo osam luksuznih proizvoda.

Osnovna boja čitave kolekcije je intenzivna crvena, jer, kako kaže Frida Đanini, „crveno ne samo što budi sreću i radost, dve emocije koje ne mogu biti prikladnije za odslikavanje uzbuđenja koje vlada u svetu sporta, već je to i veoma moderna boja u 2008. godini“.

Najviše pažnje u kolekciji privlači novi „i-gucci ”sat. Biće to prvi put da ova kuća na tržište izbacuje digitalni sat, koji će ujedno biti jedini proizvod iz kolekcije „8-8-2008 Limited Edition“ koji će se prodavati širom sveta. Svi ostali proizvodi biće dostupni samo u Kini.

Sa crnom pozadinom, čeličnim kućištem i opcijom prikaza sa kazaljkama ili digitalnim brojkama, sat odiše sportskom elegancijom. Na njegovoj poleđini utisnut je crveno-zeleni logotip sa istaknutom 2008. godinom u okviru koje je umesto nula ispisan prepoznatljivi „Gučijev” znak sa dva isprepletena slova G.

Sledeći sportsku liniju, Frida Đanini je kolekciji dodala i ogrlicu od srebra i emajla inspirisanu vojničkim identifikacionim pločicama. Kolekcija posvećena Kini ne bi bila kompletna bez popularnog pande od meke crne i bele kože.

Kolekcija uključuje i bicikl sa mnoštvom detalja od kože u koju je utisnut zaštitni znak „GG” i luksuzni set za popularnu kinesku igru „ma džong” sa kutijom presvučenom crvenom „La Pelle Guccissima” kožom.

Izvor http://www.hedonizam.com/