Re: Satovi pod mikroskopom
Gledao, i neprijatno se iznenadio.
Ali realno, kad cemo stavljati sat pod mikroskop:D
Naravno da necemo, ali na neki nacin govori o predanosti detaljima. A upravo ta predanost detaljima je glavna marketinska prica u visoj klasi. Jos jedna stvar - verujem da masinski sklopljeni satovi bolje izgledaju pod mikroskopom nego oni rucno sklapani. Nemam neki dokaz za ovu tvrdnju samo zdrav razum (koliko je on zdrav u mom slucaju - diskutabilno je :)). Zaintrigirao me onaj Zenit. Izgleda da je mozda kako se to kaze ''refurbished'' pa je stoga onako uzasan...mada i to su samo pretpostavke....
Pa mozes da zamislis kakvi su detalji , kod manje renomiranih proizvodjaca, kad ih gledas kroz mikroskop:) Ni meni se ovo ne svidja , ali pogled ispod mikroskopa mi nikad nece umanjiti moj afinitet prema odredjenom brendu. A posebno sto je ovo jedan od primera, ako od 200 satova jedan ima ove "mikroskopske" greske meni je to zanemarljivo:)
Ja samo da kažem da mi je ovo vrlo zanimljivo.
Hvala anbeast.
Jasno! Pa pogledaj Strelu koja izgleda ko muzejski primerak pod mikroskopom, a tako bih je posedovao :)
Vrlo, vrlo interesantno! Na stranu sve drugo - interesantno mi je da je kod Sea-Gulla sve (manje-vise) OK sa metalurske strane ali tolika kolicina niti i trunja, neverovatno! I Komandirskie me vrlo ugodno iznenadio - vidi se da nema niceg suvisnog ali vrlo uredno i bez gresaka. Na kraju - najvise me zacudila Strela - neki detalji, stampa na ciferu su odlicni, daleko precizniji nego na mnogim Svajcarcima, a onda mehaznizam - prilicno razocarenje :(.
U svakom slučaju zanimljiv ugao gledanja na satove koji nam otkriva sa koliko pažnje su odrađeni pojedini modeli. Kinez je u potpunosti ispunio moja očekivanja. :) Voleo bih da vidim pojedine Seiko modele od onih jeftinijih do najskupljih da bih napravio neku komparaciju u okviru brenda.
Sve ovo samo ucvrscuje moje misljenje da je za perfektan izgled pod mikroskopom zasluzno masinsko sklapanje. Sto je i logicno ocekivati... :)
Ljudi, koliko ja vidim za sada - kapa dole za Seiko i Omegu :adore:
EDIT: Cini mi se da je anbeast u pravu - ko ima razvijeniju automatizovanu, masinsku obradu, taj i prednjaci ;)
Odlična tema...
-nego, prijatno sam iznenadjen i ovim Orient Planetom, koji je meni bio dosta dugo meta kupovine. Kako reče bata-Ruja, uopšte ne izgleda loše...
Tek sad pregledah temu(zato sam stavio onaj link direktno sa WUS u temi o FC)!
Stari dobar posao - dankhe!
Omega se pokazala dobro,Zenith i ne tako dobro(otvaran je ali nije se čekićem po njemu tuklo)!
Orient sasvim ok,Seiko takođe!
Volio bih i ja vidjeti GS!
Elem,ok je sve pod pretpostavkom da se ne gleda pod mikroskopom!
Super tema. Tamna silo još jednom svaka čast .
Nisam sve pregledao, na osnovu onoga što sam video: Seiko odličan, ni manje para ni više preciznosti ( osim znaka 5 ali opet za te pare odlično), Omega takođe odlična, Orient odličan osim onih plavih kazaljki ( Orient Star ), Zenit se nije proslavio, Sea Gull očajan ...
Kada smo poceli da ih gledamo pod mikroskopom to znaci da smo duboko zastranili. Ali u svakom slucaju odlicna tema! Po meni su se Seiko i Omega prilicno izdvojili. Ali bi voleo da vidim i GS i Rolex-a i recimo nekoga iz samog vrha na primer Breguet.
Uzeti u obzir da je sea gull najslabiji model i to vintage!
Citat:
tolarbo kaže:
Kada smo poceli da ih gledamo pod mikroskopom to znaci da smo duboko zastranili....
Istina :lol: ali bar znamo sta kupujemo ;)
Odlicna tema.
e ja zato nemam mikroskop....jer neki mehanizmi baš izgledaju kao krševi....ma bitno je da rade...
Da vratim temu u život.
Kad stignem isprobaću mikroskop na poslu. Uvećanje do100x, Karl Zeiss optika. Ko zna na šta liči dedina Molnija :)
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ne stizem.
Evo malo makro sa telefonom i objektivom za 1e.
Prilog 131755