Re: Smešni oglasi (i komentari) za prodaju satova
Citat:
Rus_PA kaže:
Ovo je,takođe,primer dobre investicije :)
To je najbolji primer.
Zarada 20x, 2000%
mene je ovo isto intrigiralo i otvorio sam slicnu temu, mada sam se ja pitao zasto toliko dobro cenu drzi Audemars Piguet Royal Oak model, da bi se neko ulaganje smatralo dobrom investicijom, sada cu pribliziti stvari, mora da zadovolji uslov da je stopa prinosa ili dobiti na to ulaganje veca nego stopa prinosa na sledece najbolje alternativno ulaganje, najcesce je to sledece alternativno ulaganje orocenje novca u banci, dakle neko je kupio Daytonu pre 30 godina za 3.000 dolara, ali je neko drugi taj novac orocio u banci sa kamatom od 5%, posle 30 godina on dobija 3.000*(1+0,05(5% kamate je 0,05)) pa se izraz u zagradi podigne na 30-i stepen, dakle gotovo 13.000 dolara, sada lako mozete preracunati koji su satovi dobra investicija.....nego Larosa je malopre spomenuo da neki satovi koji kostaju 10k evra se potom ne mogu prodati ni za 2k eura, koji su to satovi, mozda oni koji se na internetu mogu naci sa veoma velikim discountom, tipa JLC, ili Corum, ili Franck Muller na koji se vec i u samim radnjama dobija zaista ogroman popust