1 Priloženi(h) fajl(ova)
Pakovanje i kutija sata - WOW ili Hmm...?
Koliko vam je bitno pakovanje i kutija u kojoj se nalazi sat kada ga kupujete? Da li obraćate pažnju na to ili ne? Da li su vaše reakcije WOW ili Hmm...? Da li vas kutija i pakovanje dodatno oduševe i pojačaju utisak o satu ili ste ipak ravnodušni po tom pitanju? Kakvo je vaše mišljenje?
Re: Pakovanje i kutija sata - WOW ili Hmm...?
Mišljenja sam da je bitno za svaki proizvod da bude lepo upakovan i prezentovan. Problem nastaje kad pakovanje odaje daleko bolji utisak od samog proizvoda. Kad su satovi u pitanju, neće me loše pakovanje odvratiti od kupovine sata koji mi se dopada. Ustvari, mislim da sam u poslednjoj selidbi pobacao sva pakovanja od satova, jer mi nisu potrebna.
Kao odličan primer lošeg pakovanja i generalno lošeg marketinga naveo bih recimo Invictu, čija je žuta kutija zaista užasna. Ali i pored toga, Pro Diver i Grand Diver serije njihovih satova nude daleko više od novca koji se za njih daje.
Kada bih gledao pakovanje ne bih nikada kupio Amfibije :rolleyes::rolleyes:
Ne drzim puno do pakovanja, vise mi je bitno sta je unutra, ali lepo pakovanje doprinosi samom satu.
Meni uopšte nije bitno pakovanje. Ako mi se sat svidja, kupiću ga i umotanog u papir.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
evo jedan primer i pitanje....
Prilog 91626
da li je potreban taj gliser????
Kako nije bitan, napuniš kadu i brrrrm.
hehe prelepo pakovanje
meni je bitno da je trajno, amfibijino je trajno, kad prodajem sat kasnije, da ga dam u komplet paketu, bolja cena, lako se proda
seiko i casio daju papirno, kartonsko verovatno zbog masovne produkcije, nece drvo, kozu ili skaj da daju kad naprave 12 miliona komada
Kao sto ckvrlj rece, potpuno mi je nebitno pakovanje, moze cak i bez njega ako mi se sam sat svidja.
Ja lično volim kada je nešto lepo upakovano. Time se svakako dodaje i doprinosi pozitivnom celokupnom utisku, ma šta god da kupujemo. To je onaj čuveni "value ad" koji ja ipak volim. Stoga, jako cenim kada je kutija ili pakovanje satova kvalitetno i lepo. Pomalo se smorim kada vidim da proizvođači na tome štede. Jedan primer štedljivih je i brend Skagen. :(
Što se tiče onih specijalnih pakovanja ili LE modela, a tu nema polemike... Pa pakovanje i dodaci koje stave unutra su samo izgovori za X cenu po kojoj se takvi satovi prodaju. ;)
Pozz!
U principu i ja volim kad je nešto lepo upakovano ne samo sat. Ali mi prilikom izbora satova to nije od presudnog značaja za kupovinu.
Uopste mi nije bitno u sta je sat upakovan. Ionako su mi sve kutije koje imam smetnja, pomerao sam ih sa jednog na drugo mesto nebrojano puta do sada...
Kutiju dozivljavam iskljucivo kao element zastite sata, prilikom transporta. Istog trenutka kada mi stigne u ruku, mogu je baciti. Za sve godine koliko imam satove, nikada ni jedan nisam odlagao u fabricku kutiju, osim kada fotografisem sat, ili ga prodajem.
Volio bi da je sto manja kutija da mi manje mjesta zauzima.. sluzi mi samo kod prodaje eto da ju imam, inace nebitan element.
Hm,kod izbora sata,kutija mi ne igra neku ulogu.
Ali,nije baš da volim da je skup sat zapakovan u kutiju od par €!
Stowa je imala/ima odličnu aluminijsku kutiju,Omega ima dvije: kartonska i vještačka koža i gomila propratne dokumentacije, ML Miros lijepu plastičnu kutiju, dok Tuna 017 ima jednostavnu kartonsku i tu su mogli staviti onu od 015 modela.