Sigurno ima satova koji se vise ne proizvode, a za koje bi voleli da se jos proizvode. Hajde da vidimo koji su to satovi za vas. Meni prvo na pamet pada Omega Seamaster quartz.
Prilog 53435
Printable View
Sigurno ima satova koji se vise ne proizvode, a za koje bi voleli da se jos proizvode. Hajde da vidimo koji su to satovi za vas. Meni prvo na pamet pada Omega Seamaster quartz.
Prilog 53435
Ja bih vratio sve Seiko mehanicke stopere (da ne trazim slike sad), neke od mehanickih Citizena, Citizen i Seiko digitalne satove, poneki G-Shock, Casio ronilacke satove a od svezijih primera Nighthawk (ako je prestao da se proizvodi), Seiko Samurai...
Čuveni "papagaj" model Speedmastera......:drool:
http://i1260.photobucket.com/albums/...ps88c93c3f.jpg
MD-703...VRH...:w00t:...CASIO...
Prilog 53436
Prilog 53437Prilog 53438Prilog 53439
odlicna tema, krle! :)
kao i tiha, i ja bih voleo da vidim neke od seikovih stopera, narocito rogonju, a i bellmatici bi dobro dosli.
i vecina heuerovih satica... skoro svi, kad bolje razmislim. :D
i da, voleo bih da mogu da vaskrsnem i omegu geneve dynamic, taj sat mi se mnogo svidja.
Prilog 53440
ja bih voleo ovaj model da se ponovo proizvodi i da ne bude tako skup kao ovi danasnji Glashutte modeli, ali ni tako jeftin kao nekada, malo me podseca na PP Nautilus
Prilog 53459
Ja bih vrlo rado vratio Valjoux 7733 mehanizam...:) I Seiko 6105...:)
Darwil
Naravno naj nagradjivaniju firmu na svetu Cortebert i to ovaj model:
Vratio bih vecinu Heuerovih modela iz 70-80 godina.Heuer Autavia,GMT,Diver,Skipper.
Aquastar,Aquadive,Darwil,Glycine,Guinand,Lemania, Mortima,Omikron,LIP,Sicura,Wakmann,Yema........... .....
poljot-strela cal.3017
http://ts3.mm.bing.net/th?id=H.4952029391553102&pid=1.9
Prosto, izdvojis 990eura kupis ga i sa ZADOVOLjSTVOM nosis i uzivas (toliko se prodaje) . . . Da stvar bude jos zanimljiviju, unutra se nalazi masina doradjena od strane Cortebert-a (valjoux 7750) koji su oni zbog dorade nazvali Cortebert cal. 77500, koja je dorada u pitanju neznam, ali znam da izgleda PREDOBRO . . .
Pre svega sto se mene tice,vratio bih Seiko Spork i vrhunske kvarc modele Omege.
Nikad necu skontati zasto je Omega tu odluku donela,ali nbt.
A i Darvil,koji uz Tissot,predstavlja deo zivota mog oca.
Pozdrav i uzivajte u divnom danu.
Interesantna tema: Da se ja pitam, izdao bih naredjenje prizvodjacima da se odmah vrate u proizvodnju svi satovi koji su se proizvodili 60-tih i 70-tih!
Naprimer neki od Seiko hronografa iz sedamdesetih bi bio još uvek jako aktuelna....
Prilog 54186Prilog 54187Prilog 54188
Ovaj što mi je u avataru,po meni najlepši diver koji je Omega izdala,sa čuvenim cal.1120.....:drool:
http://i1260.photobucket.com/albums/...7/DSC_0747.jpg
Prodaje ga neki Italijan, a ja sam slike dobio od prijatelja koji mi je rekao da ih je napravljeno veoma MALO i da su veoma skupi. . . . Tako da hiljadarka za njega uopste nije puno, po nekom uvidu u dokumentaciju Cortebert-a taj isti gospodin mi je rekao da je napravljeno 150 komada sa tim mehanizmom . . . Koliko je istina nemam pojma ali sam ih na internetu video samo dva, ovog i jednog prilicno izguljenog koji se prodavao na swiss sajtu za aukcije . . .
Auf, za toliko mali broj, ime i lepotu i nije mnogo, ako je sve istina, naravno...