Portal Svet Satova u 2014 – Pregled novih funkcionalnosti
Pozdrav svima
Odlučio sam da u ovoj temi dam pregled svih novih funkcija koja su deo projekta koji zovemo Berza 2.0. Nadam se da ćete nakon ovog pregleda imati bolju sliku o svim novim funkcionalnosti i kako ih pravilno koristiti. Lista sledi:
NASLOVNA STRANA
· Mnogo čistiji dizajn, bez nepotrebnih detalja, i sa boljim pregledom novih vesti
· Redizajnirano polje za pretragu sa autocomplete funkcijom koje pretražuje obe berze
· U zaglavlju strane se nalazi dugme za obaveštenja u obliku pisamceta, koje prikazuje broj novih obaveštenja u kontrolnom panelu
· U dnu strane se sada nalaze ikonice za sve društvene mreže na kojima smo prisutni
KONTROLNI PANEL KORISNIKA
· Sveobuhvatni kontrolni panel korisnika, sa pregledom svih informacija od značaja:
o Oglasi – Pregled svih aktivnih i neaktivnih oglasa, sa mogućnošću izmene i promene statusa oglasa (prodat, povučen iz prodaje) kao i aktiviranja usluga promocije
o Poruke – Pregled i mogućnost razmene poruka sa prodavcima odnosno potencijalnim kupcima
o Obaveštenja – Pregled svih obaveštenja o promenama cena i statusa satova iz vaše liste omiljenih, kao i novoobjavljenih oglasa prodavaca koje pratite
o Ocene – Pregled svih ocena koje ste dobili od vaših kupaca
o Pratim – Lista korisnika koje pratite i za koje dobijate obaveštenja o novounetim oglasima
o Omiljeni oglasi – Pregled svih predmeta koje ste označili kao omiljene i koje pratite u berzi polovnih ali i novih satova. Svaki put kada predmet koji pratite promeni cenu ili status dobićete obaveštenje
o Moji podaci – U ovoj sekciji se nalaze svi vaši kontakt podaci koji su obavezni ukoliko želite da postavljate oglase u berzi polovnih satova. Ovde možete izabrati da li želite da primate email obaveštenja i sa kojom učestalošću. Još jedna prednost je što možete da odaberete koji kontakt podaci će biti objavljeni u svim vašim oglasima, da li email, telefon, oba, ili možda nijedan od ta dva i u tom slučaju će potencijalni kupac moći da vas kontaktira samo putem privatne poruke.
o Moj račun – U ovoj sekciji imate sve informacije koje su vam neophodne ukoliko želite da uplatite prepaid kredit na vaš račun.
o Usluge promocije – Ovde se nalaze opisi svih promocija oglasa koje imamo u ponudi kao i cenovnik usluga.
o SvetSatova prodavnica – Ova usluga još uvek nije dostupna ali će biti omogućena u narednom periodu. Omogućiće jedinstvenu URL adresu za ličnu stranicu prodavca u berzi na kojoj će moći da predstavi svoju celokupnu ponudu. Adresa će biti u formi www.svetsatova.com/NAZIV-PRODAVNICE
BERZA SATOVA
· Kompletno redizajnirana forma za unos oglasa sa mogućnošću odabira kategorije predmeta prodaje (ručni, džepni, ostali satovi, kao i delovi i oprema) i jednostavnijim unosom fotografija, vam sada omogućava unos oglasa za svega 30 sekundi. J
· Unos oglasa sa pametnog telefona ili tableta pri čemu se fotografije unose iz foto albuma uredjaja ili direktno sa kamere. ;) => Isprobajte i javite nam kako radi
· Mogućnost praćenja korisnika, pri čemu se dobijaju obaveštenja svaki put kada taj korisnik objavi novi oglas (ukoliko želite da medju prvima saznate kada pouzdani prodavac u koga imate poverenja objavi novi oglas)
· Mogućnost dodavanja oglasa u listu Omiljenih putem klika na malu ikonicu u obliku srca. Ovo vam omogućava da dobijate obaveštenja o promeni cene i statusa ovog oglasa (prodat, povučen iz prodaje)
· Svaki oglas u berzi sada poseduje informaciju o broju pregleda kao i o datumu kreiranja odnosno obnove
· Na stranici berze je uklonjena napredna pretraga koja je zamenjena jednim poljem sa autocomplete funkcijom koja pretražuje polja za brend i model. Sve dodatna filtriranja se mogu obaviti putem filtera sa desne strane
· Na stranici berze se sada prikazuje veći broj (20) oglasa po stranici
· Filteri berze su potpuno redizajnirani i vizuelno i funkcionalno. Sada imate mogućnost odabira više različitih vrednosti u istoj kategoriji (primer: odabir dva brenda odjednom) što nije bilo moguće. Takodje sada postoji mogućnost filtriranja po novim kategorijama kao na primer: tip sata (džepni, stoni..), tip oglasa, stanje sata i lokacija prodavca.
· U berzi se sada nalazi i prikaz opreme i delova za satove koje se prikazuju klikom na opciju Delovi i oprema u filterima
· Medju informacijama prodavca se sada nalaze i linkovi na njegovu kompletnu ponudu u berzi
· Javna profilna stranica prodavca sa mnogo više informacija, uključujući listu oglasa, i ocene. Na ovoj stranici se vrši sada unapredjeno ocenjivanje prodavca za konkretan predmet koji ste kupili.
· Prikaz slika oglasa je sada mnogo bolji sa mogućnošću listanja (sledeća – prethodna) uveličanih slika
· Opcija Prijavi oglas na stranici samog oglasa ispod informacija o korisniku, putem koje članovi mogu obavestiti administraciju portala o eventualnim nepravilnostima u oglasu
· Sistem razmene poruka, gde se slanje poruke obavlja putem polja Kontaktiraj prodavca koje se nalazi ispod slike u oglasu. (sve poslate i primljene poruke možete pogledati u sekciji Poruke kontrolnog panela)
· Ukoliko je u oglasu cena fiksna onda ćete videti mali katanac pored cene J
· Sva unapredjenja u prikazu i pretrazi satova se odnose i na berzu novih satova
DISTRIBUTERI
· Redizajn polja za pretragu gde ono sada ima autocomplete funkciju koja pretražuje distributere po nazivu.
· U listi brendova za pretragu se sada prikazuju samo oni brendovi koji se prodaju na teritoriji Srbije
· U osnovnom listingu distributera za svakog je kreiran link „Svi satovi distributera“ putem kojeg se mogu videti svi satovi iz njihove ponude a koji se nalaze u našoj berzi novih satova
SERVISI
· Redizajn polja za pretragu gde ono sada ima autocomplete funkciju koja pretražuje servise po nazivu.
U listi brendova za pretragu se sada prikazuju samo oni brendovi za koje postoji ovlašćeni servis na teritoriji Srbije
re: Portal Svet Satova u 2014 – Pregled novih funkcionalnosti
Krajnje profesionalno. Svaka čast. Vidi se kad je čovek profesinalac, odgovoran i pored svega toga dobro poznaje svoj posao.
Najbolji portal o satovima na Balkanu, ako smem da primetim.
Samo napred.
:congrats:....mnogo preglednije...svidja mi se....
Hvala Lemi. Ako imas neki predlog za dodatna poboljsanja slobodno javi.
Evo sad sam nesto gledao novu berzu i javlja mi se da kazem problem kad udjem na polovne satove i stavim da mi sortira po datumu najnovije oglase i kad udjem u neki oglas i nakon toga kliknem back ponovo me vrati na prvu stranu a dosao sam bio do 10-te strane recimo, da li se to jos nekom javlja, jer cesto ne zapamtim gdje sam dosao pa trazim stranu
Moze to da se rijesi tako da svaki oglas otvaram u novom prozoru ali nije to to
Darko, hvala na komentaru, proverićemo o čemu se radi. Naravno dobrodošli su komentari i ostalih članova. Jako nam je bitno da sve uočene probleme rešimo u najkraćem mogućem roku.
I kod mene se to isto javlja. Zapravo skoro sigurno da je onda kod svih isto tako.
Kod mene sve radi! Gledaj sve redom, nista ne sortiram! :)
Pa ni ja ne sortiram ali po default-u postavlja oglase od najnovijih ka starijim bar meni
Ni ja nisam nista sortirao, nego je onako kako jeste, tj. isto kao kod Darka.
Citat:
RUS kaže:
I kod mene se to isto javlja. Zapravo skoro sigurno da je onda kod svih isto tako.
Isprobao i potvrdjujem gresku. Javio sam programeru, tako da ocekujem da brzo resimo problem. ;)
Hvala.
Re: Berza 2.0 – Pregled novih funkcionalnosti.
Poštovani,
Želim prvo da pohvalim vaš sajt i rad koji ulažete u isti.
Samo hoću da skrenem pažnju na tehnički problem prilikom pregleda polovnih satova. Naime, kad se korisnik vraća iz pregleda pojedinačnog, konkretnog sata, program ga vraća na početnu stranicu, ali ne onu koju je korisnik izabrao. Tako da kad biram Rolex, pogledam jedan primerak i vratim se na prethodnu stranicu - vraća me na početnu stranicu koja uključuje sve satove a ne samo rolexe.
Pitanje - zašto nema cena novih Rolexa, Choparda i drugih robnih marki slične kategorije?
Hvala još jednom na odličnom sajtu.
Pozdrav,
Milan Cvetković
Re: Berza 2.0 – Pregled novih funkcionalnosti.
Zdravo Milane,
hvala na lepim rečima vezano za portal i rad na njemu. :)
Svesni smo situacije koja se javlja kada korisnik klikne na BACK dugme i prevacivanje na početnu stranicu Berze polovnih satova.
Cene novih satova će u narednom periodu biti dostupne na sajtu. To će biti jedna od narednih inovacija koje nas sve očekuju na Svetu Satova.
Veliki pozdvav!
Dragana