Verujem da je dosta članova imalo dvoumicu oko Tudor satova, da li je Tudor, Rolex?

Svoju dvoumicu sam rešio prelistavanjem časopisa " Satovi "

Rolexov brend Tudor je tu dvoumicu rešio i na prošlogodišnjem sajmu u BAZEL-u. Prestavio je svoja nova tri modela iz svoje tri kolekcije, dobro poznati Hydronaut, Grantour i Glamour.
Nakon čega je izašao iz surove senke svoga starijeg brata Rolex-a.



Hydronaut



Grantour






Glamour

Vidljiva razlika između Rolexa i Tudora napravljena je i u prvom Tudorovom modelu, Osteri.

Sada citiram časopis "Satovi" Tudorov Osteri, u svom kućištu učvršćenom vijcima umesto Rolexovog manufakturnog mehanizma imali su mehanizam koja je isporučila Ebauches SA, ETA. ( završen citat)

Nikada nije poricana veza između Tudor satova i njegovog starijeg brata Rolexa, naročito ne kada su u pitanju prodajna mesta Rolexa. Tudor je zbog svojih nižih, pristupačnijih cena postizao i značajne rezultate u svojoj prodaji.
Osim u S.A.D-u prodajna mesta Tudor satova su zastupljena na prodajnim mestima Rolex-a, u Aziji, Kanadi, Evropi i Južnoj Americi
Na reklamiranju svog brenda Rolex, Tudor je 1997 god. potpisao ugovor sa poznatim golf igračem Tiger Woods koji je kasnije i ovekovečio svoj uspeh novim modelom sata Tudor Cronagraf Tiger Woods



Hans Vilsdorf, legendarni osnivač Rolexa i začetnik Tudor brenda koji ga je osnovao 1946-te godine. Inspirisan starom engleskom dinastijom Tudor odaje svoju počast nazvavši svoj novi brend Tudor.
ZaštitnaTudorova oznaka štit, koji nije bio na samom početku brenda već tudorska ruža koja je bila simbol heraldičke dinastije koja se nalazila nekih petnaestak godina na Tudor satovima.


inspiraciju dobio i citat preuzeo iz časopisa "Satovi"