Kako bi proslavio prvu godinu partnerstva sa jednim od najprestižnijih istorijskih relija u Evropi, Hublot je predstavio novi Classic Fusion Tour Auto Chrono model u limitiranoj seriji od 100 primeraka. Švajcarski proizvođač je izabrao model iz svoje najelegantnije kolekcije satova, kako bi što bolje oredstavio autentični "vintage" stil, koje se svakog proleleća može videti na starim kolekcionarskim automobilima na Tour Auto Optic 2000 reliju.



Hublot je na ovom mestu zamenio Audemars Piguet, koji je bio zvanični partner od 2006. do 2012. godine.



Classic Fusion kućipte je izrađeno od poliranog titanijuma i prečnika je 45mm. Na brojčaniku se nalazi trkačka šara, koja se savršeno slaže sa onom na belom kožnom kaišu u trkačkom stilu. Podbrojčanici su crne boje, i na poziciji "9" se nalazi 30-to minutni registar, dok se na poziciji "3" nalazi sekundara.



Mehanizam koji pokreće ovaj sat je HUB1143 automatski hronograf mehanizam, koji se sastoji od 280 delova, ima 59 rubina, radi na 28.800 Bph i ima rezervu snage od 42 časa. Mehanizam i mostovi su naravno ukrašeni, kao i rotor koji je izrađen od volfram karbida. Poklopac sata je takođe izrađen od titanijuma i dolazi sa Tour Auto 2013 gravurom. Staklo na satu je naravno safirno, a deklarisana vodootpornost je 50m.


Izvor