Re: Seiko SARB023 mišljenja
Po meni vredi.
I to svaki cent!
Pre svega zbog kvaliteta sata i samog mehanizma, a pored toga i jako je lep sat.
I sve to sa poznatim i pozeljnim poreklom, "made in Japan" :thumbup:
Ako pise made in Japan onda mora da vredi xD
Dobijas sat 80% Grand Seika za 1/10 cene.Nabolji odnos ulozeno/dobijeno na svetu.
Takvog, ali plavog sam si dugo vremena gledao za kupiti...Vrijedi.
Hvala! Sad znam sta ce biti sledeća kupovina. :dance3:
Citat:
tiha kaže:
Hvala! Sad znam sta ce biti sledeća kupovina. :dance3:
Hehe... uhvatila te Seiko-manija. :)
Vredi tih novaca sigurno jer je kvalitet izrade na visokom nivou. Svi ti modeli vrlo lako mogu da se svrstaju u kategoriju "Poor Man's Grand Seiko" ili kao što Nikle reče, dobijaš 80% Grand Seiko za 1/10 cene. :thumbup:
Mehanizam odlican, ali dizajn i velicina kucista meni se ni malo ne dopadaju. Tako da obrati paznju i na te detalje, posebno ako sat narucujes a da ga predhodno nisi video uzivo.
Meni licno se dopada na slikama a nadam se da je uzivo jos lepsi ;), mozda cu jedino da stavim kozni kais. Imam malu ruku pa mislim da nece biti premalen. Mada se slazem da kupovina bilo cega na nevidjeno nosi odredjeni rizik.
Sat je fenomenalan i sigurno vredi svaku paru...ja ozbiljno razmisljam o Seiko SARB 035 ;)
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Ta dva modela su veoma slicna - nije mi bas najjasnije zasto je 023 toliko skuplji.
Prilog 11163Prilog 11164
Tiha, koliko znam SARB023 je noviji model i ima bolju obradu kucista, markera i samog brojcanika (za plavi sam gledao, bijeli je vjerojatno isti nacin izrade), a vjerojatno i narukvice. Pogledaj, mozda ima i potpisanu krunicu, a stari nema, ne znam.
U biti unutra je isti mehanizam i sjecam se kada su se ovi stariji modeli prodavali za 300tinjak dolara... Ako ti se svidja stariji model go for it. Minimalne razlike a razlika u cijeni maksimalna :crying:
Pratim jedan Sarb035, nadam se da nece izici na vise od 300$, to je dosta povoljno, druga opcija mi je da stekam pare za Steinhart Ocean 1 GMT.
Citat:
Milanche78 kaže:
Pratim jedan Sarb035, nadam se da nece izici na vise od 300$, to je dosta povoljno, druga opcija mi je da stekam pare za Steinhart Ocean 1 GMT.
-pa jesi li siguran, da oba sata odgovaraju tvojoj ruci (zglobu) ? :confused: Steinhart Ocean je dosta veći i masivniji sat. (bar po specifikacijama. Ni jedan nisam uživo video)
Kao što kaže backarelli, obrati pažnju na to da li ti dimenzije odgovaraju. Sto se tiče samog kvaliteta nećeš pogrešiti.
Pa dobro, nije Steinhart tako veliki, vise bi mi odgovarao 39mm Debaufre, ali oni su u problemu, a i skuplji su.
edit
Ode Sarb, zakasnio sam za 1 sec, 260$+postarina. Mozda je tako i bolje.