Pozdrav svima!

Skoro sam kupio polovan SEIKO 5, i sada pokušavam da otkrijem godinu proizvodnje. Našao sam interesantna uputstva o tome kako se to može učiniti preko serijskog broja utisnutog na poklopcu. Ukoliko nekoga zanima, ovo je taj link How to tell when your Seiko watch was made (Part 1) .
Serijski broj mog sata je 470045. Prema uputstvu, mogu da zaključim da se godina proizvodnje završava sa 4 (1974, 1984), da je proizveden u julu te godine, i da je bio 45. proizvedeni primerak u tom mesecu. Jedini problem mi predstavlja određivanje decenije.
Oznaka mehanizma sata, koja se takođe nalazi na poklopcu je 7019. Uspeo sam da pronađem podatak da je SEIKO ovaj mehanizam uveo 1969. godine, međutim, nigde ne mogu da pronađem info o tome do koje godine ga je ugrađivao, tako da mi u igri i dalje ostaju 1974. i 1984. Eliminišem naredne dekade isključivo zbog informacije koju sam pronnašao na netu, a koja kaže da su retki mehanizmi koje je SEIKO ugrađivao duže od 10 godina.
Po forumima sam pronalazio linkove ka Seiko date calculator-u koji računa datum proizvodnje na osnovu serijskog broja i broja mehanizma, ali su postovi stari i svi linkovi su ćorci.
Postoji li neki SEIKO entuzijasta koji se malo bolje razume u ovo i koji bi mogao da mi pomogne?

Hvala unapred!