Pozdrav svima,

Nakon dosta vremena od začetka ove ideje, odlučio sam da je sprovedem u delo, iako je jedan broj vas bio protiv. Ideja je da u ovakvim temama ostavimo komentare zasnovane na našem znanju i poželjnom iskustvu o tome koji sat predstavlja bolju kupovinu, odnosno koji sat biste vi izabrali i zbog čega. Naravno da ne možemo ograničiti diskusiju samo na satove koje je neko posedovao, pošto bi u tom slučaju i celokupan forum izgubio na značaju.

Kao i uvek očekujem korektnu komunikaciju sa što više argumenata, i naravno ličnim preferencijama koje su presudne za odluku svakog od vas. Znate i sami da o ukusima ne možemo raspravljati.

Pravila ovog podforuma:

  • Neko od članova otvori temu sa anketom i u nazivu navede dva sata koja će se naći u duelu (Sat A vs. Sat B)
  • Izabrana dva sata moraju imati sličnu preporučenu maloprodajnu cenu sa maksimalno +-10% odstupanja (možemo napraviti i izuzetak uz dobro obrazloženje)
  • U samoj poruci postavi fotografije oba sata i detaljne tehničke karakteristike (ili linkove na iste)
  • Daje svoje mišljenje zašto misli da je jedan sat bolji od drugog. Ovo može biti potpuno subjektivno na osnovu ličnih preferencija.
  • Ostali učesnici ostavljaju svoje komentare, daju argumente za i protiv i naravno glasaju u anketi u kojoj je pitanje jednostavno: Sat A ili Sat B
  • Poželjno je da učesnici u temi takođe postavljaju dodatne fotografije tih modela i njihovih mehanizama, kao i linkove na odredjene izvore koji idu u prilog njihovim tvrdnjama


U ovim duelima, se može dosta naučiti o određenim modelima i brendovima satova i naravno mehanizmima, tako da bi ovakve teme imale ne samo zabavni već i edukativni karakter.

Hvala unapred na učešću u ovom podforumu kao i na poštovanju ovih pravila.