Mislio sam na sajtove gde ima Bell & Ross, Oris satova. Ovde ne postoji zastupnik za te satove pa mi je ifo koristan šta ima u okruženju! :D
Obavezno pogledaj i Certina satove vidim da ih ima na sajtu. Hamilton i Certina ništa više!
Printable View
Mislio sam na sajtove gde ima Bell & Ross, Oris satova. Ovde ne postoji zastupnik za te satove pa mi je ifo koristan šta ima u okruženju! :D
Obavezno pogledaj i Certina satove vidim da ih ima na sajtu. Hamilton i Certina ništa više!
Za Oris je firma Dicta: http://www.dicta.hr/, a Bell & Ross prodaje De Petrus u Zagrebu, ali nemaju svoju internet stranicu. Certina Podium DS je bila u izboru dok mi je u izboru bio i PRC200. Hamilton ipak nekim svojim modelima ima svoj stil. Mnogi njihovi fontovi brojki me podsjecaju na MASH i tu vojnu spiku, nisam zaludjen ratovima, ali su ipak posebniji nego Certinini i Tissotovi modeli.
Desio se povrat love, par rijeci o novom satu ipak nece tako brzo, prvo se moram malo ohladit i razmislit dobro. Dijele se neke stipendije, razmisljam da se prijavim, pa ako dobijem, mogao bi opast i neki Oris u izbor za par mjeseci. Iskreno, lomim se da nastavim skupljat lovu dalje, pa dok ne posizim i kupim nesto.
Najbitnije je da si ti rešio problem. :)
Pošto vidim da si student, možda bi mogao da razmisliš o kupovini nekog jeftinijeg ronilačkog Seika, kao što su SKX007/009 ili SKX779/781? Relativno pristupačni, pouzdani i kvalitetni i sigurno će te služiti podjednako dugo kao i svaki skuplji Švajcarac.
Ako si baš nameračio Švajcarce, onda umesto Orisa savetujem da pogledaš Doxa ili Fortis satove. Oris je dobar, ali ovi su recimo za nijansu kvalitetniji. :)
Mada, ukoliko ti se Hamilton zaista dopada, da sam na tvom mestu ne bih tako lako odustao od modela koji si kupio i gledao bih da ga po svaku cenu nabavim na nekom drugom mestu.
Hajde, ohladi glavu, razmisli pa da krenemo u novu potragu za satom. :)
Pozdrav
Iskreno pametno razmišljanje! :D
Spomenuo si Oris, znaj da je brend kao brend bolji od Fortisa za Doxu nemaš toliko para tako da ga ne uzimaj u razmatranje osim ako ne želiš neki polovni sat.
Eva par stvari zašto Oris,
U svim svojim satovima ima ugrađen ISO 764 standard (magnetic resistant watches standard).
Antirefleks sa unutrašnje strane, dakle nema bojazni da ćeš staklo ogrebati kao kod Fortisa!
Modifikovani mehanizmi sa svojim oznakama dakle nećeš naći ETA 2893-2 već Oris 668 sa svojim lagurama.
U ostalom pročitaj u mom primeru šta nudi jedan brend za nekih 1000€. link
Veliki sam ljubitelj Fortisa u ostalom videćeš za neko kratko vreme ali Oris je po meni daleko bolji brend.
Generalno, ako sat ne bude vukao po asfaltu i ako ga bude normalno nosio nema prevelike bojazni da će ogrebati safirno staklo, imalo ono AR premaz ili ne i bez obzira da li je reč o spoljašnjem ili unutrašnjem premazu. Mada se mora istaći da je i safirno staklo moguće ogrebati ukoliko se udari na površinu koja ima veću čvrstoću od safira, Vladan je sve to lepo opisao u temi "Akrilno, Mineralno i Safirno staklo - karakteristike i kako ih razlikovati". I čisto da ne bude zabune, evo jedan link u kojem je lepo objašnjeno čemu AR premaz služi --> Anti-reflective coating
Oris 668 = ETA 2893-2, simple as that.
Pozdrav
Najbolji ti je Vladanov primer, on je ogrebao AR premaz pitaj ga sada koliko mu smeta! Da safir se teško grebe ali je moguće ogrebati ga ali kod AR premaza je mnogo lakše kao da imaš Hardlex staklo na rući. Najbolji antirefleks je iznutra!
Da, ali je Oris 668 pa zatim baza mehanizma 2893-2. ima tu nečega zar ne.Citat:
Oris 668 = ETA 2893-2, simple as that.
Pozdrav
Tvoja tvrdnja je da AR premaz sprečava da se safirno staklo ogrebe što nije tačno jer AR premaz ima sasvim drugu namenu i NE MOŽE da spreči grebanje safirnog stakla. I skidanje spoljašnjeg AR premaza ne znači da si automatski izgrebao i staklo, već samo da si skinuo anti-refleksni premaz.Citat:
ANGEL II kaže:
Baza jeste ETA 2893-2 koja je zatim modifikovana u određenoj meri te je mehanizam dobio naziv Oris kalibar 668. U Orisovom slučaju to znači da su ubacili svoj rotor i verujem da se tu priča završava.Citat:
ANGEL II kaže:
ne tek pocinje....Oris bolji do Fortisa???
neeeeeeeeeeee dragi moj gde to moze da bude hahaha
aj ti mali zmaju ne mešaj se :) , uopšte mi nije namera da se svađam da li je Oris bolji od Fortisa jer na kraju krajeva, kvalitet je približan, cenovni rang sličan a na budućem vlasniku sata je da odluči koji sat mu se više dopada i koji mu odaje utisak kvalitetnije izrade.
:sarcastic:mali zmaj? i kako to ti ooo veliki zmaju da se ja ne umesam...naravno da je se ne moze Angeleee reci koji je sat bolji da li ovaj ili onaj...
mene jednom jedan profesionalni rolnilac koji stvarno ne znam gde sve nije bio posle krace prica samnom iskusnim poznavaocem satova i mehanizmima upita pa dobro ja znam samo za casio ali koji je sat najbolji na svetu....zateklo me pitanje..sta da mu kazem...
tako da se ne mesam po pitanju koji je bolji..samo zbijam sale i plasim se dalje prepirke
ma da ja dajem glas Fortisu a ti Angele iovako ces da ga uskoro...:yes4:
O tome se radi ja nisam rekao da je ogreban safir već anti reflek na staklu jer se samo tamo nalazi dakle na staklu sa površinske strane je antirefleksni premaz i grebanjem se stvaraju crte na staklu kao kod naočara sa antirefleksnim premazom samo što se ta stakla mogu polirati dok ova na satu ne mogu jer ih niko ne polira!
Nije samo rotor ukrašen glupavom crvenom bojom pa tako dobio svoju oznaku već su delovi pravljeni lagurama za koji smatraju da su potrebni radi ISO 764 standarda. I videćeš uskoro Fortisa na mojoj rući i opet ću reći Oris je bolji jer dobijaš mnogo više u mom slučaju od Fortisa!
Ljudi - odoste u totalni off.
Vracajte se na temu Hamiltona ili otvorite zasebno temu Oris vs. Fortis.
Mada ne vidim da ce nas to igde odvesti!
prelep je onaj Hamilton
[off topic]
Da - sa Air Race-om definitivno ne bi pogresio :top:
[/off topic]
Predlazem da sacekamo Daltonov odgovor - sta je odlucio.
Nakon toga - ovu temu cemo lockovati.
Da li mozda neko zna, ko je u Srbiji uvoznik Hamiltona? Nesto sam ih gledao na internetu, ali ne vidim da ih neko prodaje kod nas.
Zdravo skerla i dobrodosao na forum!
Hamilton uvozi Chronos Time, koji ima prodavnice u Novom Sadu, Kragujevcu, Nisu i Sabcu... ostalo mozes videti na njihovom sajtu ili ih direktno pozvati.
Auuuu, nisam trebao spominjati Oris, koliko vidim hahahahaha, al dobro, ponekad OFF nije ni los. Da se mi vratimo na Hamilton.
c/p sa Sekunde
"I've got my money back! Sad malo chill out.
Ja odnio sat u subotu, zove mene zenska jucer da je ona isla namjestit sat da vidi kaj ne valja, i gle cuda, kazaljke su poklopljene (a kad smo se culi, kad me zvala da mi je sat stigao, rekao sam joj neka pogleda sve zivo i nezivo, da se nije slucajno desilo da je sviscu ispao i sl. - na sto je ona zazujala pa sam ju podsjetio na reklamu, naravno, nije ona nista vidjela, nisam ni ja)! Ja velim, da, cuda se desavaju vikendom u Dubravi, mora da je svizac isao prtljat po satu. Naravno, uvjeravanje da nije, da se meni pricinilo, i da zelim li sat nazad? Rekoh NE! Uglavnom, nofci su vraceni, a ono najzalosnije u cijeloj prici je to da sam ja bas naivko kad sam iole pomislio da ce oni depesu slat u Sloveniju da je problem tvornicki i da ce to Slovenija proslijedit u Svicarsku. Sat ide u prodaju, ofkors, popravljen, ko nov, da nemre biti noviji. Eto, ako slucajno naletite na nekog da ce mu se svidjet sat, sad mu znate povijest.. Pitam se koliko je takvih satova u Kroni "novo"?
Balkane moj.."
Molio bih da se tema jos ne zakljucava, posto mi treba par dana mira da dobro razmislim sto cu i kako cu. Hamilton ima stvarno lijepih modela, trenutni budzet mi je limitan na ovaj model, a ovaj Air Race GMT je mislim nesto iznad 600 eura kod nas. Osobno mi se svidio Navy GMT - H77615133, a u Kroni je ravno 5000 kn, sto je oko 680 eura.
čestitam na dobrom izboru sata. sretno.
Bolje kupi sony!
Ma šalim se naravno, Hamilton <3
Trebao si da kazes,ako ostaje garancija,i s obzirom da je sat otvaran i popravljan,ocekujem 20 posto popusta na cenu koju sam platio,i verujem da bi ti izasli u susret,i ti bi dobio ekstra sat,kome nista ne fali za fenomenalnu cenu.To bi ja uradio na tvom mestu.
Jednom smo postavili Kuki ajkulin kaiš, sat je uhhhhhh, zaista prelep! U ostalom reći će ti Vladas!:D
http://i55.tinypic.com/357ewll.jpg
http://i51.tinypic.com/21e480i.jpg
E moj Nikle, prosla baba s kolacima.. Gdje si bio kad sam trazio savjete? :D Uopce mi vidis to nije palo napamet, iako, cisto sumnjam da bi mi izisli u tom kontekstu ususret. Uvjerio sam se uzivo koliko su nepomicni kod svojih stavova.
Nemojte se ljutit, al ne volim kricave boje, volim sportsku eleganciju, i ovaj model Air Race-a mi je stvarno - ne za mene. Lijep je, ali narancasto i ja, ko krava i new york times.
Daltone - Nikle ti je dao odlican savet. Mozda da ipak probas, kao naidjes u prodavnicu, pitas sta jos imaju itd?
[off topic]
Sto se tice Air Race-a - narandzasta nije bas za svakodnevno nosenje, ali kao drugi (ili treci, cetvrti...) sat, ovakav GMT (bilo sa narandzastim kaucukom ili pomenutim ajkulinim kukijem) predstavlja super izbor za leto i "casual" varijantu. Takodje - imam gomilu narandzastih majica i detalja (morao sam da se pripremim za Orange Monster i Air Race-a :)).
[/off topic]
Da ovaj savet koji je Nikle dao je sasvim ok. Ali znajuci nase prodavce, tesko bi dobio popust od 20%. Mozda bi dobio u Americi, tj tamo bi sigurno dobio, ali kod nas prodavac odmah razmislja: Ma prodacemo ovaj sat nekom drugom :) U svakom slucaju mozda i bolje sto nisi uzeo sat, ipak je servisiran. A i ponovo imas slatke muke, sta kupiti sada ;)
Drzite fige, pokusaj drugi! Otisao sam kod covjeka koji inace servisira satove za ove kod kojih sam uzeo prvi put. Ispricao sam mu cijelu pricu, da se nadam da s njim nece biti natezanja. Kao svaki posten trgovac naravno da se unaprijed ogradio od svega. Ako samo posumnjam da mi zeli podvaliti isti sat, poludit cu totalno. Jedina stvar koja mi se nije svidjela je to sto je spominjao da je franak otisao gore, da se nada da nece i cijena sata otici gore.. Uglavnom, osjecaj ponovno nije dobar, kao ni prvi put.. Drzite fige!
Ako si slikao prosli sat ili znas njegov serijski br.ne vidim kako ti mogu podvaliti istoga.Iako kako si napisao,na Balkanu smo lol.
I jos nesto MEGA VAZNO!
Pogledaj malo ljude koji su sebi od svog novca kupili sat.Vecina nas je zadovoljna i uslugom i satom.Tako bi i tebi kupovina trebala biti zadovoljstvo i uzitak odabira,usluge i konacno samog sata.Znaci kompletno iskustvo,h**es (oprostite na izrazu) kupovinu sata ako se vec pri ulasku u radnju osjecas lose ili nemaju dobar odnos prema kupcu...Bar je danas lako kupiti sat gdje god pozelis.
Podrzao bih jole777-tov komentar. Ako imas problema od pocetka i samo se gomilaju moj savet ti je - odustani.
Na kraju krajeva, uvijek mogu traziti povrat akontacije i odustati od sata. Sigurno znam da ga ovaj put necu uzeti iz radnje niti platiti ako ne budem siguran u njegovu ispravnost. Vjerujem da bi sad ipak trebalo sve biti u redu. Baksuz uduplo valjda nisam. A mozda pomogne i jedan "business angel" - da se tako izrazim. Medju nama postoje dobri ljudi voljni pomoci, hvala sto su tu da ih ne zaboravimo.
Ako nije zbog franka onda znaj da se za Hamiltona se već neko vreme priča da će ga vratiti za klasu više nego gde je sada. Dakle u rangu Longinesa, Omega itd....naravno cene idu gore. Serviseri nesmeju, gube licencu odmah ako kažu da su servisirali isti sat, a nalazi se u ponovnoj prodaji zato nisi dobio potvrdan odgovor ako je servis rađen.
bdw, opusti se, ne daj strahu da pobedi, ako ništa drugo dođi ovde kupićemo sat zajedno!:happy:
I ja bih odustao, mislim da danas bar mozes kupiti sat gde god pozelis. A to treba, po meni, da bude lep trenutak. A ne da ti bude neprijatno i da se natezes oko nekih stvari! Ali dobro, ti proceni sta ti je bolje i da li ti se isplati da opet prolazis kroz sve ispocetka.
ps sada videh da mi je malo kasnio refresh, moj odgovor se nadovezao na @jole777-tovu konstataciju
Nista od sata. Nema na lageru do iduce godine nekad, a isti sat mi nije htio ponudit, i vratio mi je akontaciju. Fer i korektno. Ovaj Hamilton mi nije sudjen, potraga se nastavlja. Molim da se ova tema zakljuca.
Nije nam praksa da se nakon završene diskusije tema na forumu zaključa, tako da nema potrebe za tim. Verujem da će se naći tu i tamo još po neki član kojeg će interesovati ovaj model Hamiltona i da će informacije postavljene u temi smatrati korisnim. A možda će želeti i da postavi po koje pitanje. :)
LM, žao mi je što se sve ovako završilo i što nemaš sreće sa Hamiltonom. Vidim da si na drugom forumu napisao da si odustao od ovog modela?! Nažalost, čak i onim proizvođačima koje prati izuzetan glas se s vremena na vreme dogodi propust u kontroli kvaliteta i greške se događaju, ali to opet ne bi trebalo da te obeshrabri u kupovini. Ja se iskreno nadam da nisi odustao od ovog Hamiltona i ukoliko ti se zaista dopada ovaj sat, nadam se da ćeš naći načina da ga kupiš jer je sat zaista lep i kvalitetan. :)
Pozdrav
Ja sam kupio Hamilton a nisam rekao prijatelju da pogleda pre kupovine da li je sve u redu.Ostaje mi da cekam i nadam se da je sve ok.Da li je tacno da ne treba kupovati Hamilton sa metalnom narukvicom?Svi kazu da su katastrofalne.To sam citao na hrvatskom forumu.
Milsim da ne treba generalizovati.
Ja sam kupio do sada 6 Hamiltona, na nevidjeno, i svi su bili besprekorni!
Imao sam prilike da nosim Jazzmaster Auto Chrono i Khaki Avaiation XCopter na metalnim narukvicama i obe su bile vrhunske (mada medjusobno sasvim razlicite po konstrukciji). XCopterova ima kopcu sa oprugom, tako da lezi izuzetno udobno na ruci, iako je sat jako tezak. Trazio sam i narukvicu za svoj Khaki Field Auto Chrono, ali se ispostavilo da ne pase za moj model (drugacija pozicija za pinove). Svakako - i za tu narukvicu sam na WUS-u nasao samo preporuke!
EDIT: E, da - i moja lepsa polovina nosi Hamilton Jazzmaster Seaview na metalnoj narukvici (sa duplom leptir kopcom) i odusevljena je!
Takodjer imao krasan Jazzmaster Chrono i narukvica mu je bila dobra.
Prilog 39748
Znate li ovaj Hamilton.
Nudi se za oko 350 eura, polovan i malo ostecen.
Vrijedi li to tih para?
Boldovani mi je definitivno prvi izbor kada dodje red na kupovinu valjoux 7750. Tacnije ovaj:
Hamilton Jazzmaster Auto Chrono Mens Watch H32616533
Imas li ga i dalje i kako si zadovoljan generalno?