Re: Pomoc pri izboru Seiko sata
Citat:
d1d kaže:
Nije bas cista kozmetika ;)
dobro, dobro, priznajem, :D, ali hteo sam da kazem da i strane sveta i azimut mozes da odredis i bez prstena i, k'o sto 23 rece, ako ne znas to da uradis bez prstena, neces znati ni sa njim, pa u tom smislu nije mnogo koristan i, drugo, iako prsten vrlo lepo izgleda i daje satu neki macho avanturisticki smek, verujem da bi vecina nas cak i stopericu koristila cesce nego kompas :D (osim anbeasta, naravno :laugh:).
Ehh... Simo, Simo...
Ne mogu da verujem, :cray: ti si drugi koji je priznao da gresi na forumima, uopste, necuveno...! :stupid:
Obrati paznju na Dragonov post #574 http://www.svetsatova.com/forum/f67/...a-2278-58.html :shout:
Meni bi trebao taj kompas prsten, ima jos nas avanturistickog duha, mladih i snaznih pionira :pleasantry:
ispravka: Simo, salio sam se :o
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Pozdrav svima, ja sam nov na forumu, i imao sam i ja razne dileme oko izbora sata,
a ovaj forum je u mnogome zasluzan za moje divljenje SEIKO-u i njegovim ronilačkim satovima.
Moj Glas ide Black Monsteru!
Evo kako ja gledam na ova tri sata:
1)Atlas: druga krunica na satu je opravdana jedino ako služi ispuštanju helijuma ili rotiranju korone(ako je unutrašnja). Ako je tu samo zbog beskorisne komplikacije, i postavljena tako da kopa podlakticu (ili zglob ukoliko ga nosite na desnoj ruci), onda ovaj sat ne razumem.
2) SKX007: odličan sat, odlično napravljen, i graciozno stari. Naime, na ovom satu tragovi "eksploatacije" ne čine da ovaj sat izgleda ofucano i istrošeno, već naprotiv, daju mu nekakav vintage izgled i šmek. Naravno što rekoše drugi članovi skoro za svaku priliku. Mane?...pa ovaj sat se u ovom ili sličnom dizajnu jako dugo pravi i ni po čemu ne liči na nov sat.
3) SKX779 (Black Monster): Drugačiji od bilo čega na tržištu. Best value for money, hrabar dizajn, nije za svakoga.
Kada bih ga upoređivao sa autom to bi bilo ovo:
Prilog 10188
Strašno robustan, prava radna mašina, skoro za svaku priliku(kuća-poso-"pležur"), ali na operu ne bi išao sa njim.
Dok postoji i malo upadljivija verzija zvana Orange Monster:
Prilog 10189
Pležur only :)
Dobrodosao Tomash,lep prikaz tvog gledista na ova 3 sata...:)
Sa malim zakšnjenjem hvala na dobrodošlici.
Nadam se da ću uskoro uraditi jedan mali test ronilačkog sata i to podeliti ovde. Naravno kada se odlučim.
Moja dilema je trenutno Black Monster ili Sumo (SBDC003, plavi cifer), ali još uvek tražim priliku da vidim Sumo-a uživo, i čim padne kupovina ide jedan review malčice drugačiji od standardnih, jer se inače podosta zna o ovim satovima.
Malo extreme expoatacije od mene :)
Tomash, pridruzujem se dobrodoslici!
Nekako mi se cini da ovi satovi nikako nisu u istoj klasi. Ja bih ti svakako savetovao Sumo, znajuci da je samo pitanje vremena kad ce mu se pridruziti i BM ;)
I ja bih rekao da mi BM ne gine...ali isto tako i Sumo ako mi bude legao, dok mi se sada i 007 počeo sviđati...
Izgleda da sam navučen!
Damn! svetsatova.com :)
Ukoliko je dilema izmedu Sumo i BM onda dileme nema. Sumo je debelo iznad BM-a.
Zasto sam uopste u dilemi?
Ako sat "legne" na ruku, onda dileme nema, ali ga jos nisam imao prilike probati :)
Juce je sam dobio Seiko Atlas japanska verzija , stigao je iz Australje narucio sam ga od prijatelja koji je bio tamo na boravku, sta reci prezadovoljan sam i nekajem se sto sam njega izabrao izmegu Monstera i 007. Monstera sam video uzivo kod Maestro Kire bio je na servis i uposte se ne kajem sto ga nisam izabrao video sam ga u crnu varijantu mozda je orange lepsi ,ali o ukusima se ne polemise, 007 mi je nekako previse obican. Komentari o Atlasu slede malo kasnije !