6 Priloženi(h) fajl(ova)
Pomoc oko procene -dzepni Longines
Pozdrav svima,nov sam na sajtu koji cu odmah i pohvaliti.Posedujem longines dzepni sat koji je u mojoj
porodici vec decenijama,sat je odlicno ocuvan i besprekorno radi,voleo bih da znam nesto vise o tom
satu kao i njegovu vrednost.Slao sam mail i longinesu koji mi je po seriskom broju potvrdio originalnost kao i godinu proizvodnje 1897.sat je srebrni i ima 20,52 kalibara.Nadam se da je neko raspolozen da mi pomogne oko vrednosti sata,evo i slika.
Re: Pomoc oko procene -dzepni Longines
Nažalost, ne razumem se u cene džepnih satova, ali bih bio slobodan da apelujem da ga zadržiš i čuvaš za buduća pokolenja svoje porodice. Ovakvi primerci svakako imaju novčanu vrednost, ali ona druga, koja se ne izražava novcem, mnogo je veća.
Slazem se sa tobom i nemam nameru da ga prodajem,ali ipak bi voleo da znam i njegovu vrednost.
Sat je doista prekrasan,koliko vidim i cifer je super očuvan,ali prije nešto vremena tražio sam vani slične Longinese (jer sam i sam jednog nazad malo postao vlasnik) i nisam se oduševio cijenama.Negdje su se kretale oko 200 €.Ja bih tvoj onako okvirno prema očuvanosti ocijenio na nekih 200-300€ što nije previše,nešto su cijenjeniji oni s željeznicom ili vojne akademije (i njih posjedujem).tako da ću se složit s kolegom čuvaj sat za pokoljenja jer tebi je najvredniji,zanj više od procijenjenog teško ćeš dobiti,u današnja vremena samo manje,a mislim da je za to šteta riješavat ga.
Hvala fotopetar na miiisljenju i proceni.