Re: Uslikao, ovekovecio...
Eh, Milane, slična priča i kod mene. Ja sam u više navrata namerno prolazio pored ovog sata, jer je jedna od najlepših kombinacija estetskog ugođaja i tehničkog savršenstva, naročito kada se ima u vidu da potiče sa početka XV veka. Sreća je da Česi imaju mogućnosti da održavaju ovaj sat i da su ga uspešno sačuvali sve do danas. Kako je rekao vodič, sat je dosta oštećen tokom II svetskog rata, ali su i sami građani znali šta on znači i zahvaljujući njihovom naporima je rekonstruisan posle rata.
5 Priloženi(h) fajl(ova)
^ Ove fotke me podsećaju na detinjstvo. Na period bivše YU kada je moj brat imao sve ovakve stvari. Sklapao brodiće, puštao avione, i šta sve već... Sećam se i nakog Elektro Pionira (valjda se tako zvalo). :-) I naravno mene koja je bila toliko mala da sve to proba i na kraju pokvari. :-) To su bila vremena...
Citat:
Shmizla kaže:
... Sećam se i nakog Elektro Pionira (valjda se tako zvalo). :-) ...To su bila vremena...
Za brata i tebe, Darkwood Dub, pesma „Elektropionir” sa istoimenog albuma iz 1999. :thumbup:.
http://www.svetsatova.com/forum/f67/muzika-koju-volim-ili-šta-slušate-sada-670-46.html#post49843
1 Priloženi(h) fajl(ova)
^
Uhh, mnogo dobra fotografija...svaka cast :thumbsup:
Citat:
milan zmaj kaže:
Prelep je,ja sam stajao tamo jedno 3 sata i gledao ga.
Poneo bi ga ti i kuci da si mogao ;)