ograda
http://i64.tinypic.com/9h6eq8.jpg
Printable View
Rekao bih da je ribarica tj. rečna zmija. Opasna je koliko i belouška, pa bi bežao bez razloga :)
Hvala kolega! Ovde kod nas u SLO, kažu da je zmija sa glavom u obliku srca otrovna a ova mi je bar tako delovala. Jedino je dužina ta, koja mi je probudila sumju, da nije otrovnica. Ali ko će sve to uživo proveravati:)
Nema na čemu :)
Slično izgledaju i poskok ili šarka (koje jesu otrovna) ali je šara na leđima kontinualna i na nosu imaju kao mali rog.
Ali, što englezi kažu "better safe then sorry"
@Haifisch23
Trebalo bi da je Smuk. A "spasavaj se ko može" je bila valuta kod dece, prvo nisu mislili da je živa, a kad su videli da jezik palaca, bežanija i plač momentalno!! hehehe :D
Da, mogu zamisliti. Kad sam imao pet godina, otac me je spasao pred ugrizom šarke, koju nisam primetio i već sam spuštao nogu, da je zgazim a one je već dignula glavu...i nikada neću zaboravti ono kobacanje i siktanje, kada me je odgurnuo i ubio je. Sada mi je nje žao ali fobija je ostala za ceo život.
Jeste, ova je iz porodice smukova.
I ja sam jednom, kao klinac, zamalo "stradao" od smuka, doduše zato što sam ga doneo kući u rancu, da mi bude ljubimac.
Možete misliti kako su mi ukućani bili srećni. Jedva sam uspeo da izbegnem batine... :)
Prvi susret sa zmijama izgleda svi dobro pamtimo. Baš pričam danas suprugi, isto kad sam bio sinovih godina, prvi put smo nabasali na zmiju ćale i ja u Soko Banji, šetajući nekom uskom stazom, na koju se širom opružila da se osunča očigledno. Stari herojski uzeo štap, pustio je da se okomota i bacio u travu. :)
Sa današnje ekspedicije :)
Prilog 136531
Prilog 136532