Preporuka - Lokacija za fotkanje
Posto se u zadnjih par meseci ozbiljnije bavim fotkanje , potrebane su mi preporuke o lokacijama u Srbiji. Svaka sugestija za lokaciju bi mi znacila , pa ako znate neku javite:) Pre svega hocu da fotkam pejzaze i priprodu (malo mi se smucila studijska fotografija, kad vidim ovo lepo sunce) , tako da sve lepe sume, jezera , vodopade itd u Srbiji , prihvatam:) Unapred hvala:)
P.S Ova tema ce biti korisna mnogima, ima ovde mnogo ljubitelja fotgrafije:)
re: Preporuka - Lokacija za fotkanje
Možda za početak može pomoći ova stara tema: http://www.svetsatova.com/forum/f67/...-sad-5903.html ili otići bar na Avalu, Kalemegdan i probati za početak u lokalu nešto slikati...
Re: Preporuka - Lokacija za fotkanje
Lokal sam odradio, te klasicne Bg lokacije su vec dosadne:) Dobro si me podcetila na tu temu , sad cu da prelistam :)
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Ovcarsko-Kablarska klisura i pogled sa Kablara...Prilog 65478
Uh, toga ima dosta... :) Recimo reka Uvac je prelepa, kao i jedno prelepo mesto, koje sam skoro "otkrio", zahvaljujući jednoj meni bliskoj i dragoj osobi... Grza, kod Paraćina. Baci pogled na oba, da ne kačim slike sada...
5 Priloženi(h) fajl(ova)
Hvala drugari, stvarno dobri predlozi:) Ovo leto planiram da predjem Srbiju uzduz i popreko:)
Samo za Goliju ti treba toliko vremena :P
Rtanj je idealan za fotografiju, Čestobrodica, Boljevac, oko starog rudnika u podnožju Rtnja.....prelepa priroda, nagle promene vremena, vrh planine pod oblacima, magično mesto.:thumbup:
Citat:
23jewels kaže:
Uh, toga ima dosta... :) Recimo reka Uvac je prelepa, kao i jedno prelepo mesto, koje sam skoro "otkrio", zahvaljujući jednoj meni bliskoj i dragoj osobi... Grza, kod Paraćina. Baci pogled na oba, da ne kačim slike sada...
Da okacis slike jer su to dva prelepa mesta!!
To pitanje je i mene mucilo u pocetku....ako fotkas recimo modele(bilo svoje prijatelje ili mladence!), nije lose probrati neko napusteno staro mjesto, neku rusevnu fabriku, kuću, ali rano ujutro ili pred zalazak sunca, nisi ni svjestan koliko efektne fotografije mogu biti....a za lokaciju po Srbiji-ne znam! ;)
Moja preporuka je da se čim prije spustiš do otoka Brača.proljeće je idealno za fotografiranje,zbog zelenila.Znadem da je malo daleko al vjeruj mi isplati se.Malo ti bude pola dana za pojedina mjesta poslikat poput Pučišća i moje rođene vale koju sam poslikao mali milion puta,Postira,Bola,najstarijeg mjesta Škripa pa Vidove gore koja je najviši vrh svih dalmatinskih otoka...
Oni koji su bili na Braču znaju o čemu pričam,užitak zagarantiran.
Ja sam baš danas malo pofotkao smotru konja,malo da djeca vide konje uživo.Isto lijep motiv.Preporuka isto da modele poslikaš uz konje,nešto nesvakodnevno a lijepo.
13 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo ja da preporučim jug i jugoistok zemlje, Sićevačku klisuru, Suvu Planinu, Staru Planinu i put do nje preko Svrljiških Planina, Zavojsko jezero, Đavolja Varoš, itd...
Prilog 65519Prilog 65520Prilog 65521Prilog 65522Prilog 65523Prilog 65524Prilog 65525Prilog 65526Prilog 65527Prilog 65528Prilog 65529Prilog 65530Prilog 65531
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Serb znam da si trazio lokacije u Srbiji ali ako budes dolazio u komsijsku Crnu Goru pogled sa Kotorskih zidina odnosno sa tvrdjave San Giovanni je nezaboravan, ako nisi vec bio
Evo jedne lijepe fotke
Prilog 65548
Bice jos nekih slika iz malog sela Zalazi povise Kotora ali sam lijen da ih prebacim u komp inace i sa tog mjesta se pruza nevjerovatan pogled na cijeli zaliv, ali je mjesto malo nepristupacno odnosno ima nekih 3 sata da se pjesaci uz brdo.
Hvala ljudi na predlozima:) Darko CG sam obisao celu , verovatno cu i ovo leto biti tamo:) U kotoru sam svako leto provodio po 2 meseca:) Boka je stvarno jedno od najlepsih mesta na kojima sam bio:)
Ako vec i ovo ljeto budes u CG obidji RT Veslo ne vjerujem da si tamo bio to je prilicno nepoznato mjesto i ljudima odavde a ne furestima (strancima). Imam par slika ali slikanih u oktobar pa cu postavit sjutra imam sad nekog drugog posla
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Evo obecanih fotki
Prilog 65591Prilog 65592Prilog 65593
Ako vec budes ljetovao u CG obavezno posjeti ovo mjesto ne samo radi fotografisanja vec i radi kupanja jer je more fenomenalno, ovako zimi izgleda malo surovo ali ljeti je prelijepo i jos uvijek nepoznato pa nema puno ljudi, vec samo nekoliko kampera jer je 100m iznad auto kamp u sumi, znaci da ne povjerujes ustanes u sumi napravis nekih 20 koraka i eto te na otvorenom moru
Brač, Postira...
...bio na svadbenom putovanju 1988....
Sada, posle 25 godina vreme je da ponovim...naravno sa istom zenom !
ja mogu da preporucim deliblatsku pescaru - blizu je bg-a, a na relativno malom prostoru mozes da nadjes neverovatne predele, od jezera sa retkim vrstama ptica (gde mozes da iznjamis camac za 500 din na nekoliko sati) do mesecevih pejzaza (kojima se moze prici samo terenskim vozilom) i interesantne arhitekture po okolnim selima... da bi sve natenane obisao treba ti 2-3 dana, a smestaj npr. u odmaralistu "čardak" je dzabe. :)