Evo jednog "pravog vodomera" u nocnom okruzenju. Ne moze se reci da sija, jos i nije bio potpuni mrak.
Prilog 12296Prilog 12297
Printable View
Evo jednog "pravog vodomera" u nocnom okruzenju. Ne moze se reci da sija, jos i nije bio potpuni mrak.
Prilog 12296Prilog 12297
Steinhart Nav. B-Uhr
http://i52.tinypic.com/1j11th.jpg
Steinhart,IWCAquatimer,Oris
Prilog 12604
Onaj levo je moj
cestitke i sa moje strane stvarno je prelep
Ne zna ko vise svetli, a taj iwc ima bas koloritan bezel.
igrao se malo volim ovu temu...
onaj tvoj graham ima ...daleko bolji koloritet :))))
Prilog 12703Hamilton JazzMaster
Evo samo da pogodite koji je uljez menju ovim.... :))
Prilog 12743
sve ga vise volim i jos kad majsto Pugo odradi posao mislim da cu ga jos vise voleti...Crane spremi povecu vrecicu :lol:
Prilog 12745
Morao sam iz kupatila da skidam ogledalo i da pozjmjujem fotoaparat ali sam odusevljen..bila je tu i nenka..zena je mislila da sam :banghead:
ali...prelepo makar meni....
Prilog 12751
^^ Pravi si umetnik :thumbsup: Slika je ispala odlično :congrats:
Kao Dzoni??? :)
^^ Pa sad... Još malo prakse i bićeš kao Dzoni :thumbsup:
Citizen CA0125-07E
Prilog 14669 Prilog 14670 Prilog 14671
-slabo mi svetlo u sobi, pa se malo "dopunilo" ... pa lako je milanu zmaju i gazdi , kad im sat sija k`o uskršnje jaje u mraku. :rolleyes:
EDIT: malo se editovale slike, jer sa ovim "idiotom" sa kojim sam slikao, pravi previše šuma...
mudro zboris....:)))
I ja sam se malo poigrao fotografiranjem u tami, pošto imam dva divera, koji su u mraku zbilja vrlo posebni. I present to you: Citizen Ecozilla i Omega Ploprof:
Prilog 15214
Evo malo mi je dosadno pa sam uslikao kako izgleda
Prilog 15871Prilog 15872Prilog 15873Prilog 15874
Nadam se da će mi biti "oprošteno" (zbog nedostatka boljeg foto aparata) ali nisam mogao da izdržim :drool:
http://i39.tinypic.com/97sivq.jpg
Jedna nocna i luminacija na JLC:
evo kako sam ja dozivljavao moje satove i njihovo sijanje....opet ko o cemu ja o...ali volem
Prilog 18287Bell & Ross
Prilog 18288Omega Planet ocean 42
Prilog 18289Omega Planet ocean 45.5
Prilog 18290Chopard GMT
Prilog 18291Seiko Velatura
Prilog 18293Omega Seamster Prof..James Bond
Prilog 18294Stenhard
Prilog 18295kao Night...Tissot PRS 516
Prilog 18296uhhhh IWC Aquatimer
Prilog 18297Seiko 1 sec - :) Stargate
imao sam i za Zenitha Defy ali ono je smehoteka
Fortis B-42
Sveza slika iz kuglane ;-)
Pozdrav sa Kopaonika i vidimo se sutra.
E to je ta fluroscentna narandzasta :)
Da, baš je fluorescentna, ali da napomenem da je sat fotografisan pod ultraljubičastim svetlom, čisto da ne bude zabune.
Dva pitanja?
Zna li neko da li fluorescentni premazi na satovima vremenom gube svojstvo i slabije svetle?
Ako sat često i dugo izlažemo svetlu da li je to povoljno ili nepovoljno po pitanju trajnosti luminiscencije?
Kada sam kupio moj Zeno bio sam blago razočaran iluminacijom pogotovu što se radi o diveru - tako da sam obišao neke strane forume i video da im je to možda i najveća slabost i da ljudi za stotinjak dolara obnavljaju premaz jer vremenom dolazi do slabljenja iluminacije . Takođe sam tamo saznao da su neke vrste premaza radioaktivne:blink:
Moj zeno tek kada se dobro osvetli izgleda ovako
Prilog 21017
Prilog 21016
i relativno brzo brojevi na ciferu prestaju da svetle :(
-ni ja nemam sreće sa luminatom... jedino ovaj Commando (u sredini) što izdrži do ujutro, ovi ostali isčezavaju vrlo brzo. Ni jedan sat do sad nisam imao sa stvarno dobrom iluminacijom:(
Prilog 21019
Koliko god ih držao na svetlu ili mraku, ishod je uvek isti, te stoga mislim da izlaganje svetlosti niti doprinosi niti šteti....
Hehheeee... i gazda je malo obradio fotku sa Fortisom, te mu i rukav od košulje izgleda kao da je obogaćen triciumom ! :D
Žao mi je što ne možete dugo da uživate u sjaju vaših čukica. Ja sam tu imao sreće sa Monsterom koji je po tom pitanju neverovatno dobar. Ali, zaista neverovatno. Sedim noćima u potpuno tamnoj sobi, ispred mene je samo 19-inčni monitor, svi znate koliko je to svetla u pitanju, i kada ga ugasim i legnem brojčanik i kazaljke na monsteru se lepo vide sve do jutra. Uhvatim sebe kako se pravim važan pred ukućanima kad pređem deset metara po suncu od ateljea do kuće, uđem u polumračni dnevni boravak, i uhvatim njihove poglede usmerene prema mome satu koji sija kao lampa. :ohmy:
Zato sam i pitao u prethodnom postu, da li će, vremenom, luminacija slabiti?
Uuu da ovo za monitor je potpuno tačno. Minimalna svetlost je potrebna da Monster pokaže ko je i šta je.
Napomena-Nisam stručan po tom pitanju.Odgovor je baziran na iskustvu sa većim brojem satova.
Rekao bih da premazi vremenom gube to svojstvo ali da je to,pre svega,posledica dejstva vlage koja vremenom u minimalnim količinama prodire u starije satove i dovodi do fizičke degradacije premaza.
Ako uspemo da pronađemo sat koji je proizveden ,recimo,70-ih godina i koji nikada nije nošen(pa samim tim ni izložen atmosferskim uticajima) videćemo da mu je sposobnost luminiscencije nepromenjena.
Takođe mislim da često i dugo izlaganje izvoru svetlosti nema bitnog uticaja na trajnost premaza.
Potpuno se slazem sa Vladanom, i mislim da je apsolutno tacno sve sto je napisao u predhodnom postu vezano za luminaciju.
Evo i jedne nocne, da vidimo kako to izlgeda kod Citizena:
Nije fotošop niti nešto slično, samo Monster na delu.
Prilog 21194Prilog 21195
Posto sam vec toliko kasno ostao napolju, ajd da ne bude da nocas nisam nista radio :)
JLC u mraku:
HE HE
radioaktivni IWC
http://i1097.photobucket.com/albums/...j/IMAG0711.jpg
Citizen Ecozilla..........:drool:
http://i1260.photobucket.com/albums/...7/IMG_4275.jpg
Al' ti je štos... moram da petljam u Photoshopu da bih video.
Prilog 24548
EEE nemas pravo :)))))
:)))))))