Re: Nightshots - Satovi u mraku
Citat:
backarelli kaže:
-ni ja nemam sreće sa luminatom... jedino ovaj Commando (u sredini) što izdrži do ujutro, ovi ostali isčezavaju vrlo brzo. Ni jedan sat do sad nisam imao sa stvarno dobrom iluminacijom:(
Prilog 21019
Koliko god ih držao na svetlu ili mraku, ishod je uvek isti, te stoga mislim da izlaganje svetlosti niti doprinosi niti šteti....
Hehheeee... i gazda je malo obradio fotku sa Fortisom, te mu i rukav od košulje izgleda kao da je obogaćen triciumom ! :D
Žao mi je što ne možete dugo da uživate u sjaju vaših čukica. Ja sam tu imao sreće sa Monsterom koji je po tom pitanju neverovatno dobar. Ali, zaista neverovatno. Sedim noćima u potpuno tamnoj sobi, ispred mene je samo 19-inčni monitor, svi znate koliko je to svetla u pitanju, i kada ga ugasim i legnem brojčanik i kazaljke na monsteru se lepo vide sve do jutra. Uhvatim sebe kako se pravim važan pred ukućanima kad pređem deset metara po suncu od ateljea do kuće, uđem u polumračni dnevni boravak, i uhvatim njihove poglede usmerene prema mome satu koji sija kao lampa. :ohmy:
Zato sam i pitao u prethodnom postu, da li će, vremenom, luminacija slabiti?
Uuu da ovo za monitor je potpuno tačno. Minimalna svetlost je potrebna da Monster pokaže ko je i šta je.
Citat:
umbra kaže:
Dva pitanja?
Zna li neko da li fluorescentni premazi na satovima vremenom gube svojstvo i slabije svetle?
Ako sat često i dugo izlažemo svetlu da li je to povoljno ili nepovoljno po pitanju trajnosti luminiscencije?
Napomena-Nisam stručan po tom pitanju.Odgovor je baziran na iskustvu sa većim brojem satova.
Rekao bih da premazi vremenom gube to svojstvo ali da je to,pre svega,posledica dejstva vlage koja vremenom u minimalnim količinama prodire u starije satove i dovodi do fizičke degradacije premaza.
Ako uspemo da pronađemo sat koji je proizveden ,recimo,70-ih godina i koji nikada nije nošen(pa samim tim ni izložen atmosferskim uticajima) videćemo da mu je sposobnost luminiscencije nepromenjena.
Takođe mislim da često i dugo izlaganje izvoru svetlosti nema bitnog uticaja na trajnost premaza.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Potpuno se slazem sa Vladanom, i mislim da je apsolutno tacno sve sto je napisao u predhodnom postu vezano za luminaciju.
Evo i jedne nocne, da vidimo kako to izlgeda kod Citizena:
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Nije fotošop niti nešto slično, samo Monster na delu.
Prilog 21194Prilog 21195
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Posto sam vec toliko kasno ostao napolju, ajd da ne bude da nocas nisam nista radio :)
JLC u mraku:
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
milan zmaj kaže:
HE HE
radioaktivni IWC
Al' ti je štos... moram da petljam u Photoshopu da bih video.
Prilog 24548
EEE nemas pravo :)))))
:)))))))