Reci mi samo posto i sam razmisljam o kupovini steinhart ili debaufre sata sto je u sustini isto,da li si zadovoljan sa svojim satom,i zamolio bih nekog ko se susretao sa ovim firmama da mi da savet sto se tice kvaliteta.
Printable View
Reci mi samo posto i sam razmisljam o kupovini steinhart ili debaufre sata sto je u sustini isto,da li si zadovoljan sa svojim satom,i zamolio bih nekog ko se susretao sa ovim firmama da mi da savet sto se tice kvaliteta.
2 sata koja su me dobro služila i služe još uvijek!
Romanson sam kupio prije ~ 12 godina,a Seiko sam dobio prije ~ 6.
Seiko je napravljen 1991.,a ja sam mu 3. vlasnik(koliko znam,ništa mu sem baterije
nije mijenjano)!
Ako bude sreće,doći će još 2 satića u skorije vrijeme!
Već smo nešto diskutirali o tome ovdje. Da, vrlo sam zadovoljan satom! Imao sam visoka očekivanja jer sam izvršio detaljnu istragu prije kupovine a svugdje naišao samo na hvalospjeve i pozitivna iskustva. Sat ispunjava sva moja očekivanja i više.
Što se tiče kvaliteta ja mislim, da se radi o izuzetnom kvalitetu u odnosu na cijenu. Istina je, da mogu pronaći nekoliko zaista malih imperfekcija (koristeći lupu ako si "bolesna" cjepidlaka :banghead: kao ja) ali su totalno zanemarljive a možda čak to i dodaje karakter satu. Teško je pronaći mekanički sat koji za takvu cijenu (350 EUR) nudi sve što imaju Steinhart satovi uz takav kvalitet. A i njihov "customer service" izuzetan je. Uvjeren sam, da mi to nije poslednji Steinhart sat.
Tissot PRC 200 Chronograph.
Prilog 1342Prilog 1343Prilog 1344Prilog 1345
Ja juce kupio ovu Raketu, pa da podelim rados' s vama. :) Radi odlicno, malo da se ispolira staklo i bice kao nova!
Prilog 1376Prilog 1375
Ovo sam nasao o mehanizmu:
2628.H
Mechanical lever movement
Manual winding
Diameter 26 mm
Jewels: 19
Functions: hours, minutes, seconds, day, date
Shock protection
Frequency 18000 vph
Power reserve ~35 hours
Dalibore, odlični satovi. :) Šteta što fotka Romansona nije malo oštrija.
Simurgh, čestitam na kupovini. Sat zaista izgleda jako dobro. :)
Simo, prelepa raketa.
Gde si je kupio? Cena ako nije tajna? Jesi li je nosio ovih dana, kako se pokazala? Merio možda odstupanja?
Pozdrav
Hvala, dragon :) Kupio sam je na pijaci Zeleni venac u bg, a cena je bila celih 600 din, sto je stvarno neverovatno s obzirom na to da je zaista kao nova, osim sto staklo ima dve-tri ogrebotinice, i sto je krunica malo izguljena, ali pretpostavljam da staklo moze da ispolira a krunica da se zameni. Nisam jos merio odstupanje, ali na nekom od ruskih sajtova sam nasao da je odstupanje ovog mehanizma od -20 do +40 sekundi. Za sada radi odlicno!
@Dalibor: imam takav Seiko chronograph iz 2001, to mi je omiljeni satic. Postavicu sliku ovih dana.
600 din? Prosto je neverovatno po kojim cenama se prodaju ovi lepotani i to još u ovako očuvanom stanju. Deklarisana odstupanja mehanizma su manje bitna, ovi satovi znaju da budu izuzetno precizni, zato me je i interesovalo. Mada, za relativno star sat čak i da je odstupanje na samoj granici deklarisanih vrednosti, rezultat bi opet bio odličan.
Moram ti priznati da mi se sat izuzetno sviđa i mislim da je zaista lep dodatak kolekciji. Još jednom čestitam na kupovini.
Pozdrav
Evo i moje rakete.
Isti je model samo bez datuma i dana.
Prilog 1401Prilog 1402
Isto je placena tako nesto smesno.
Evo jos par rusa iz kolekcije.
Prilog 1403Prilog 1404Prilog 1405
Imam ih jos dosta, samo moram sa uslikam sve, a kao sto vidite fotografija mi nije jaca strana.
Ako nekog zanima jos nesto o satovima(slika poklopca ili mehanizma),neka kaze,
postavicu.
Inace ova raketa 24h mi je jedan od omiljenih.
Rus_PA, pa zbog čega kriješ ti ove satove? Lepa kolekcija. :)
Mene interesuju slike i poklopca i brojčanika i samih mehanizama kao i brazletni/narukvica. :)
Možeš i ovde da postaviš fotke a možeš i da otvoriš temu u forumu "Ruski satovi" pa da se malo raspišemo po pitanju ovih satića!
Pozdrav
Hehe, lep satic i lepo ocuvan! E da, covek od koga sam kupio sat rekao mi je da je ovaj moj relativno redak model, ali sam mislio da 'tvrdi pazar'. Medjutim, izgleda da ipak jeste jer uglavnom sam na netu vidjao modele kao sto je ovaj tvoj, sa mehanizmom 2609.HA, a izgleda da su ovi sa danom i datumom zaista redji.
I meni se mnogo svidja taj podmornicki sto pokazuje 24h! Naleteo sam pre par meseci na isti takav, ali nije bio u tako dobrom stanju kao ovaj tvoj, pa nisam pazario. Zanimalo me je cemu sluze ti plavi i crveni podeoci koji se pomeraju drugom krunicom, pa su mi objasnili da, posto je sat pravljen za podmornicare, one oznacavaju vreme izrona i zarona, odnosno neke vremenske okvire za uspostavljanje radio veze sa bazom. Da li neko zna da li je ovo objasnjenje tacno?
Odlicna je dragonova ideja da otvoris posebnu temu i postavis jos slika!
Poz!
Slozicu se sa komentarom iznad! Zaista lepa kolekcija ruskih satova, mislim na sve skupa sa slikama iz drugog posta.. Svakako si je trebao i ranije podeliti sa nama! :)
Nego, mene jos interesuje kad ce nas dragon udostojiti svoje kolekcije? Vidim pita Rus_PA, a njegove krije kao zmija noge? :p
Ili sam to ja mozda negde prevideo te slicke, u tom slucaju se u napred izvinjavam..
Pozdrav
Nema šta da se previdi ako nikada nije ni postavljeno. :)
Biće drugari, mada ne mogu da obećam i kad obzirom da ćete me sve ređe viđati na forumu u predstojećim mesecima. Nisam od onih koji su se priklonili svetu digitalne fotografije, tako da ćete morati sačekati neko lepše vreme da se iz budžaka izvuče stari dobri Zenit (eto još jedan vintage Rus :lol:), očisti od prašine i postavi neki film u njega.
Do tada, moraću da vas držim još malo u neizvesnosti. :D
Pozdrav
Haha nista dok ne 'shkljocne' stara masina, nema tu digitalac ni da primirise! :lol: A i jes stvar, ne mora da se mucis oko Micro moda, nema da zeza autofokus, milinka! Jos te i natera da izadjes malo iz kuce i prosetas do fotografa, a setnja zimi uvek dobro dodje, hehe..
Nego s' obzirom da ces biti sve manje prisutan, moracu da postavim neke 2teme za vikend.. Da te jos malo makar iskoristim dok si tu! :p
Odoh malo od teme, izvinjenje.. Sta cu kad nema nikako novih satova, a ime teme samo po sebi mami da se postuje u njoj! Morace biti neke obnove pod hitno! :D
Pozdrav
Kako nema? Otvor blende, ekspozicija, pa drndanje objektiva, pa svetlo, pa položaj Sunca, pa... Ufff... 100 čuda... :lol:
Mislim da sam ja ovde pogrešno shvaćen... Ljudi, nemam ja ništa protiv zezancije ili odlaska u off kod bilo koje teme, dokle god to nije težak off-topic i dokle god nema svađe ili preotimanja teme. Tako da nema potrebe za izvinjenjima... ;)
Pozdrav
Evo i mog ljubimca i vernog drugara, Seiko 7T32-6H40. :)
Posle niza godina, privremeno je ustupio mesto onoj 'novoj' Raketi. ;)
Prilog 1528Prilog 1529
Salek, tek sam sada video tvoju kolekciju i mogu ti reći da ovaj Steinhart
http://www.svetsatova.com/forum/atta...1&d=1267904163
Ostavlja bez daha ... :adore:
Pozdrav,
V.S.
Hvala! Prezadovoljan sam ovim satom. Ovo mi je za sada i jedini mehanički sat u mojoj kolekciji pa i najomiljeni
Evo mojih lepotana
Zahvaljujem se dobroj vili...:)))
Milane, jel to taj Longines o kojem sam toliko slušao? Ipak si ga na kraju uzeo?! :)
I hami je odličan. Lepa kolekcija. :)
Pozdrav
Nisam siguran da ima je ovde mesto, pa se unapred izvinjavam.
Avionski sat koji je predpostavljam pokazivao temperaturu izduva.
Prilog 1578Prilog 1579
Nije taj,ali ovo je iskrslo bas nekako na vreme...i mnogo mi se svidja.hami:) sladak ali sad u poredjenju sa ovim ....
Ma dobar je hamilton, nemoj da zezaš i ti sad. :) Mada, Longines je odličan, zaista.
@Rus_PA
Može fotka da ostane, zašto da ne, merni instrument je u pitanju... Jel znaš možda iz kojeg aviona je to vađeno?
Da znam, da ne sedam u isti ako budem morao avionom negde da letim. :lol:
Pozdrav
Prilog 1659Prilog 1660Prilog 1661
Najnoviji i najlepsi clan moje male kolekcije.Zapanjen sam ovim satom,sto se mene tice bolji sat od ovog mi verovatno nikada nece trebati.Slike mehanizma su sa interneta a slika sata je moja.Slikacu ga na ruci danas, sutra pa cu postaviti,kao i slike ostalih satova,pozdrav.Sat mi zadnjih 5 dana zuri 2 sekunde ukupno,prezadovoljan sam.
@Nikle...
Čestitam ti na satu, stvarno je odličan...:)
Da vam predstavim novog clana kolekcije... :)
Prilog 1662
Jos da nabavim onu cudotvornu krpicu za poliranje, i neki lep kais, i bice skroz kao nov. Cini mi se da zuri oko 30 sec dnevno, ali juce sam ga kupio pa nisam merio... u svakom slucaju ce pasti ciscenje i servis.
Inace ne volim bas zlatne satove, ali posto sam ga platio 250 dinara, mislim da nema mesta izvoljevanju. :)
Poz!
Zanimljiv sat. Imam isti takav.
Prilog 1665
rus_pa, svaka cast, imas zaista lepu kolekciju ruskih satova! znas li mozda, okvirno, kada je prozveden ovaj model?
nabavio sam u poslednjih mesec-dva nekoliko lepih 'rusa', pa cu okaciti slicice u temi o ruskim satovima, samo da nadjem malo vremena...
poz!
Cortebert.
Jutros nabavljen.
Prilog 1675Prilog 1676
Rus, ako nije tajna, koliko si platio ovog Corteberta i onu Amphibiu iz teme o ruskim satovima?
Ja sam danas naleteo na, mislim, isti model Corteberta, bez narukvice (mislim da ni ova na tvom satu nije originalna, mada nije ni bitno), ali u nesto losijem stanju, i covek mi je trazio 3.000 pa mi izgledalo mnogo.
Ali sam zato pazario jedan lep i vrlo ocuvan Poljot. :man_in_love:
Pozdrav!
Cortebert 400, ampfibia 300.
uf, gde to, ako nije top secret? pretpostavljam pancevacki buvljak? :) na ovom novobeogradskom nema skoro nista, ili ima ono gore, skupo...
poz!