-
Foto konkurs portala Svet Satova
Ovaj predlog upućujem najviše Vladanu Stevanoviću, administratoru i vlasniku sajta, jer sam za sve vas ostale siguran da će biti prihvaćen.
Naime, da bi unapredili i podigli kvalitet fotografija koje neprekidno stižu u ovu dobro zamišljenu temu, predlažem kontinuirani, interni foto konkurs, npr. na mesečnom ili kvartalnom nivou, koji bi uvek na kraju rezultirao proglašenjem najbolje i najoriginalnije prispele fotografije i dodeljivanju autoru prigodne nagrade! Po meni, najbolja nagrada bila bi sama pobednička fotografija odštampana na kvalitetnom materijalu u dogovorenom formatu.
(Mislim da Vladanu neće biti teško da pronađe neki od digitalnih studija ili foto radnji koji bi trajno sponzorisali konkurs, a za uzvrat imali recimo svoj reklamni baner na sajtu).
Prednosti ovakvog konkursa su višestruke: autori bi počeli daleko pomnije da smišljaju kontekst snimanja fotke i trudili bi se da one budu što kvalitetnije. Uvođenje malo takmičarskog duha samo bi doprinelo atmosferi na sajtu, a skromnost nagrade i to što smo svi ovde prvenstveno ljubitelji satova a ne fotografi, ne bi, po mom mišljenju, dovelo do nepriličnih radnji kakvih bude ponekad na fotosajtovima. Mi bi više uživali u fotografijama, a i samo glasanje, (lajkovanje), bi nas na poseban način još više vezalo za temu.
Ako ideja prođe kod Vladana, lako ćemo doći do definisanja forme takmičenja!
-
Re: Foto konkurs portala Svet Satova
Umbra, ideja je odlična i definitivno je podržavam. :thumbsup:
Voleo bih samo da čujem još predloga i komentara i da mi neko kaže koliki je trošak te štampe u željenom formatu, kako bih video da li to mogu sam finansirati, ili da tražim sponzora.
U svakom slučaju ideja mi se sviđa i želim da je sprovedemo. Da čujemo i ostale...
-
Citat:
Vladan Stevanovic kaže:
Umbra, ideja je odlična i definitivno je podržavam. :thumbsup:
Voleo bih samo da čujem još predloga i komentara i da mi neko kaže koliki je trošak te štampe u željenom formatu, kako bih video da li to mogu sam finansirati, ili da tražim sponzora.
U svakom slučaju ideja mi se sviđa i želim da je sprovedemo. Da čujemo i ostale...
Drago mi je da ti se ideja sviđa...evo prvo što sam ukucao na googl-u...
Izrada fotografija | Photoweb
Format 20x30cm je 140 dinara, (po meni ne treba veći + još oko 120 za poštarinu van Beograda). Pošiljke van Srbije na teret autora...sve ovo su samo početni predlozi, da čujemo i ostale.
-
Obrati pažnju na magične foto šolje...recimo sa logom portala...takođe lepa i prigodna nagrada ponekad. Majice, puzle takođe...ima ideja koliko hoćeš...
Fotoluka, izrada digitalnih fotografija online, stampanje fotosolje, Beograd, srbija-Zabava i umetnost-infostar.rs
-
-
Lepo osmišljeno. Pozitivna ideja. Svaka čast! A ima nas ovde i ljubitelja fotografije...
Inače što se tiče štampe, i konkretno takve vrste prezenta, toga u Beogradu ima, i to dosta! Pozdrav.
-
-
Meni se ideja lično jako dopada. :)
Možda se i ja pridružim takmičenju. Mada znam da ima mnogo kvalitetnijih fotografa od mene na forumu.
Što se tiče štampe fotografije. Najzanimljivija mi je ideja za štampu na šolji (samo da je kasnije neko ne opere u mašini za sudove pa se slika spere :(). Po meni je to jako dobra nagrada, koja bi kasnije mogla da se koristi svaki dan.
Možda je nedelju dana kratak period... Možda bi adekvatniji bio jedan mesec. A na kraju možemo birati fotografiju godine, i za to osmisliti još bolju nagradu.
Očekujemo i ostale da se oglase i iznesu svoje mišljenje!
Pozdrav!
-
Ja mislim da sam ja pobedio u svim kategorijama :))))
-
Citat:
umbra kaže:
...Format 20x30cm je 140 dinara, (po meni ne treba veći + još oko 120 za poštarinu van Beograda)...
Uff Umbra, ja se već pripremio na šok, kada ono simbolična cena...
Ja bih iskreno da se osmisli malo vrednija nagrada od te, ali bih voleo da čujem još neki predlog. Iskreno zanima me šta je to što bi ljude dodatno motivisalo da učestvuju u ovakvoj akciji.
Konkurs bi trebalo da se održava svakog meseca, i na kraju godine bi se birala fotografija godine sa još vrednijom nagradom (ima li boljeg poklona nego što je sat ;) )
Za mesečne nagrade bi možda bila adekvatna malo kvalitetnija majica (sa kragnom) sa štampom pobedničke fotografije i našeg logotipa i eventualnim ispisom tipa "Fotografija meseca Portala Svet Satova - Jun 2012."
Pored toga bismo mogli da poklonimo i šolju i eventualno fotografiju srednjeg formata.
Kako vam se to čini, da li je to korektan poklon, i da li neko ima još neki predlog?
-
e sad cu i ja da naucim da slikam.sat je moj.
-
...jagose, kad osvojiš sat, javi koliko parica, pa da trgujemo:thumbup:
-
vladane iako ja u ovom takmicenju najverovatnije necu ucestvovati mislim da ti je predlog odlican.
-
Hehehhe ja sam na vreme poceo da se igram sa fotkama, do kraja godine mozda i napravim neku dobru:)
-
i to je tacno duga je godina a sat je sat.vezbacemo,ucicemo.
-
Citat:
jagos kaže:
vladane iako ja u ovom takmicenju najverovatnije necu ucestvovati mislim da ti je predlog odlican.
A zasto ti ne bi ucestvovao, pa ti bar imas prelepe predele da fotografises. A i fotoaparat cemo ti preporuciti :)
-
ma ne umem da fotografisem a onda ne umem da prebacim slike al probacu polako.
-
Citat:
Vladan Stevanovic kaže:
Uff Umbra, ja se već pripremio na šok, kada ono simbolična cena...
Ja bih iskreno da se osmisli malo vrednija nagrada od te, ali bih voleo da čujem još neki predlog. Iskreno zanima me šta je to što bi ljude dodatno motivisalo da učestvuju u ovakvoj akciji.
Konkurs bi trebalo da se održava svakog meseca, i na kraju godine bi se birala fotografija godine sa još vrednijom nagradom (ima li boljeg poklona nego što je sat ;) )
Za mesečne nagrade bi možda bila adekvatna malo kvalitetnija majica (sa kragnom) sa štampom pobedničke fotografije i našeg logotipa i eventualnim ispisom tipa "Fotografija meseca Portala Svet Satova - Jun 2012."
Pored toga bismo mogli da poklonimo i šolju i eventualno fotografiju srednjeg formata.
Kako vam se to čini, da li je to korektan poklon, i da li neko ima još neki predlog?
Drago mi je da si spreman i na vrednije nagrade. Ono sa satom je prava stvar, svaka čast zaista! Eto, mislim da smo blizu realizacije. Mesečne nagrade bi mogle biti raznolike. što da ne, i unapred najavljenje. Setio sam se i elektronskih ramova za fotografije, sve su popularniji. Ajde još koji dan da sačekamo predloge pa da recimo startujemo od juna! U glavi mi je stalno ona sjajna Simina fotka monstera sa narandžom...od nje je ideja i krenula! Nju nagradi inicijalno majicom, pred početak konkursa. Po svemu je jedinstvena...od ideje i konteksta snimanja pa do kvalitetne realizacije. Može da posluži kao primer kako treba promisliti postavku sata u odnosu na nešto drugo. Po meni, dolaze u obzir i foto manipulacije, montaže, jer i one znaju biti fenomenalno maštovite. Bitno je da će takmičenje znatno motivisati ljude da pokušaju pronaći mnogo bolje rešenje od često neoštrog škljoca mobilnim telefonom.
-
Inace moram da podelim sa vama nesto sto sam slucajno saznao, nas cenjeni clan Umbra , pravi odlicne fotke:D Umbra mogao bi neka dela sa zone da okacis i ovde , stvarno sam video neke tvoje fotke koje su me odusevile:D I jedno pitanje Umbra, da li si mislio kad je rec o ovoj temi, fotke satova ili slobodna tema:confused:
-
Da, još nešto važno! Neka tema Fotografije satova iz naših kolekcija ide kao i do sada, jer ljudi često pošalju mnoštvo fotki, a pored nje postaviti zasebnu temu FOTO TAKMIČENJE, na koje bi se slala SAMO JEDNA ILI DVE fotke, ali obavezno ANONIMNE dok je u toku glasanje. Možda nije preambiciozno dodeljivati i po tri nagrade, npr...štampana fotografija, kao treća, šolja kao druga a majica prva. (Ovakvih nagrada, zna Sima hrabri, nema ni na uglednim foto sajtovima, o satu na kraju godine neću ni da pričam...bojim se da bi ova akcija dovukla ovde na sajt mnoštvo fotografa sa raznih fotosajtova, koji bi naprasno postali i ljubitelji satova...:D...ali, neka samo dođu).
Razmisli o zasebnom moderatoru koji bi bio zadužen za takmičenje jer tu realno ima dosta posla za njega, od skupljanja fotki sa e-maila kačenja istih pa do nadzora nad temom, brojanja glasova, kačenja i objave pobedničkih, najava sledećih itd...kad bi mogli ljudi pored glasanja da ostave i komentar na fotku, onda je to već vrlo ozbiljna forumska forma ravna raznim foto takmičenjima...lično učestvujem na mnogima od njih, gde su štampane fotke uglavnom standardne nagrade. Moram priznati da će nagrade koje si ti spreman da daješ, ne samo motivisati ljude, već zahtevati vrlo osmišljen pristup ocenjivanju, da bi se svele na minimum malverzacije tipa kupovine glasova prijatelja telefonom, klanovi ja tebi ti meni i ostale kakvih ima dosta na tim takmičenjima. Sve to kasnije bude razlog za lošu energiju, otvaranje blogova i beskrajne diskusije i prepucavanja. Upravo stoga sam u startu bio za simboličnu i skromnu nagradu. Ne želim ovim nipošto nekoga da uplašim pa da se od dobre ideje, ne dao Bog odustane, već samo da upozorim, pa da se u startu sve dobro promisli i vodi.
Serb...hvala na lepom mišljenju o mojim fotografijama, bavim se dugo fotkanjem. Ovde sam mislio isključivo na sat kao temu i inspiraciju. Imamo već Uslikao, ovekovečio, pa smatram da nema potrebe za širenjem tematika van onih vezanih za satove.
-
Umbra hvala na kvalitetnim predlozima, očigledno je da si razmišljanju o tome posvetio mnogo više vremena nego ja.
Moram još malo da razmislim oko detalja i načina organizacije ovog internog takmičenja, pa bih sa prvim konkursom krenuo od 01.06.2012.
-
Ja se izvinjavam ja sam malko zalutao :D nego sta bi sa tim konkursom na kraju? :blink:
-
-
-
Samo kliknite na baner koji vidite sa strane. ;)
-
Lepo je pobediti na nasem Satfoto natjecaju. Pogotovo sto je ovo bio zadnji.
Zelio bi se zahvaliti svima koji su glasali za moju fotku.
Ali ovu nagradu bi prepustio drugoplasiranom, tj WatchHunter-u.
Kao prvo.....ja sam vec nekoliko nagrada osvojio
Kao drugo...zbilja mi se svidja fotka od WatchHuntera
Kao trece....sram vas bilo bezobraznici koji mislite da nagradu prepustam zato sto je WatchHunter kolegica.....i jos k tome lepa i mlada!
-
Mario i mlade koleginice... Kako meni nisi nekad prepustio nagradu [emoji4] Salu na stranu, pozdravljam gest. Obe fotke su odlicne!
-
Mario, ti znas koliko ja volim tvoje fotografije, ali u ovom slucaju u potpunosti podrzavam ovaj gest. Ova nasa mlada dama vise je nego zasluzila prvu nagradu - i prelijepom fotografijom, a i zaista velikom i iskrenom ljubavlju prema satovima! Glas za nasu drugaricu i od mene.
-
Hvala Mario na komplimentima, zaista si dzentlmen i...eto...iznenadjena sam gestom...hvala jos jednom
-
Citat:
krstin kaže:
Mario i mlade koleginice... Kako meni nisi nekad prepustio nagradu [emoji4] Salu na stranu, pozdravljam gest. Obe fotke su odlicne!
Kad' mi nikad nisi bio ni blizu :flapper: