Re: LONGINES LEGEND DIVER no date
Citat:
skydrummer kaže:
L633 hvala na odgovoru. Cena servisa, uz rekao bih podrazumevanu zamenu dihtunga, od 600 evra za tako bazičan mehanizam je neverovatna, bez obzira što je to zapad (dobro Švedska je na severu:rolleyes:), visok standard itd. Da budem iskren nije mi jasno zašto bi ovlašten serviser uopšte slao sat u Švajcarsku, opet ponavljam, za tako jednostavan mehanizam. Sa druge strane drago mi je da će te na kraju sve izaći mnogo jeftinije.
Pa odgovor je jednostavan, ovlasteni servisi (za satove Swatch grupe pravilo) ne popravljaju mehanizme ni u Svedskoj ni u Norveskoj vec, ako imaju mehanizam, samo ga zamene (imam par Tissot brendiranih 2824-2 u odlicnom stanju) a stari mehanizam salju u Svajcarsku na servis. Ako nemaju mehanizam, ceo sat salju. U Norveskoj nema bas puno casovnicara koji znaju da poprave mehanizme dalje od redovnog servisa (rasklapanje, ciscenje, sklapanje, podmazivanje), ako je kvar zeznutiji - zamena mehanizma ili Svajcarska
KAMILeather (Atelier Petrov)
Facebook: https://www.facebook.com/kami.leathercraft
Instagram: @kamileather
Da li neko od vas, vlasnika "divera" redovno kontrolise tacnost. Ja evo malo kontrolisem, i sad nakon servisa, i nisam nesto zadovoljan. Na 24 sata kasni oko 10-ak sekundi, nekako mi je to previse......
Rekao bih da nemaš razloga za veliko nezadovoljstvo. Eta elabore 2824-2 ide oko +/-7 sekundi , tvoj mehanizma je blizu toga.Ostavljanjem sata u određeni položaj verovatno možeš korigovati odstupanje. Možda će se odstupanje dodatno popraviti kada se mehanizam malo uhoda.
Hvala na odgovoru. Od sad cu ga ostavljati preko noci u razlicitim polozajima pa cu vidjeti.