-
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Yema Rallye pomoć
Pozdrav poštovani članovi:D, potrebna mi je pomoć oko sata Yema koliko sam pronašao Francuskog brenda, da li se isplati ulagati u njega..na internetu sam pronasao da se kreće od 200 dolara pa do 3000 dolara,opet to traži prodavac,ne znam mu realnu cenu a raspon je jako velik..kako da znam o čemu je reč?:blink: ko može da pomogne unapred mu hvala!!
Cifer je zlatne boje sa drvenim motivima, na njemu piše Yema Rallye,ispod ima dve zastavice sa tekstom modele depose,prozorčić sa datumom..Prilog 136633Prilog 136633
-
Re: Yema Rallye pomoć
Šteta što je bazel u očajnom stanju. Prelep sat.
-
Baš je lep,izgleda kao brzinometar u kolima :D golema šteta za bezel :(
-
Ovaj sat je bio gadno udaran, sudeći po bezelu. Sa obzirom, na to da su u '60 godinama u njih ugrađivali Valjoux 7733, sa delovima ne bi smeo biti preveliki problem, jer je iz tog mehanizma nastao Poljot 3133, kada su otkupili ovaj kalibar.
Staklo se može napraviti novo, a bezel je već pitanje.
Sve zavisi od cene, koja je tražena za sat.
Ako ti je isključivo izgled taj, koji je te privlači, možeš direktno od njih naručiti:
https://yema.com/collections/rallygraf
Na žalost od kada je ovaj brend nazad otkupljen od Seika u čijem vlasništvu je bio skoro 20 godina, ove modele proizvode samo u quartz veriziji (ako se ne varam, radi se o Miyoti mehanizmima).
Očekivao sam, da će 70-godišnjicu osnivanja proslaviti nekim mehaničkim heritage modelom ali za sada ne izgleda ništa u tom segmentu.
-
Hvala na informativnom odgovoru, propratio sam rad sata, kasni 2,3 minuta na sat vremena,cronograph radi..tako da uložiću u sat na servis,dihtovanje i poliranje stakla,kvalitetnija svetlo braon narukvica sa kockastim rupama,i krunica mu je menjana koliko sam video,i nju jos pa da padne neka slika istog :thumbsup: pozdrav!
-
Realno oko 700-800$. Prelijep sat.