hvala nesa :)
Printable View
Pridruzujem se cestitkama neka te dugo sluzi i obavezno postavi slike da vidimo kako ti stoji:D
čestitam,u zdravlju i veselju da ga nosiš:congrats::thumbsup:
Hvala svima :)
Pre svega poz svima, nova sam clanica, nadam se da ima jos zena na forumu :D Elem, u potrazi sam za satom, pa cu malko da vas smaram ovde, bar sam na pravom mestu. Imam vremena da odlucim, nigde ne zurim, ne trcim da ga kupim, pa razgledam i premisljam se vec nekih mesec dana...
Trenutno su u igri Citizen eco drive i Orient automatik, nista preskupo..Zao mi je sto nisam bila u mogucnosti uzivo ni jedan da pogledam a da mi se svidja, znaci sve je to razgledanje preko neta. Objasnite mi malo koji su pouzdani sajtovi on line kupovine? Posto cini mi se da cu ga ipak morati porucivati od nekud.
Evo nekih modela, pa mi slobodno recite sta mislite o njima...da dodam da preferiram kozne narukvice.
Orient NR1Q003W;
http://www.orient-watch.com/parts/im...g/item/362.png
Citizen EW1568-04A FD1036-09D FE1040-05W
http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225...J2wn4zj7ig.jpghttp://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225...Sak0D-P39A.jpghttp://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225...2w_H0kOZ_A.jpg
Sin mi za petnaestak dana puni 18 godina pa bih želeo da mu poklonim sat koji bi mu ostao za uspomenu. Sat bi trebao da bude mladalački, kako kaže Zela "eksplozivniji". Nisam razmišljao da li da bude mehanički ili kvarcni. Cena ne bi trebala da bude iznad 250 ili eventualno 300 eura. Sin je gledao neke replike Rolexa za 270 eura ali nisam siguran koliko je to pravilan izbor. Ja lično nosim mehanički Seiko (sa "samonavijanjem") već skoro 40 godina i više sam nego zadovoljan.
Pa ja mu svakako ne bi preporucio, kao sto ni nece niko ovdje sigurno, da kupi repliku, koliko god dobra bila ipak je replika i samim tim smece.
Mozda bi mogao da pogledas Victorinox i Certina satove. Takodje je sirok izbor Citizena i Seika u tom rangu
Dobro došli na forum. Toplo preporučujem nešto od Citizena ili Seika.
Npr.
http://www.svetsatova.com/forum/f151...l#.VEUAQMWSytI
ili:
Seiko Solar Herrenchronograph SSC081P1 nur 299,00 €
Ne bacaj pare na rep....!!!!!
Kolege su ti preporucile veliki izbor satova.....ja cu malo suziti izbor. Kako ti vec godinama nosis Seiko i zadovoljan si sa njime (jer ga inace nebi nosio) pogledaj dobro Monstere. Mladi danas vole vece satove, a on ima i neobican dizajn, lep oku. I samim tim ga uvodis u svet mehanickih satova. A ako hoces quartz sat, Festina isto ima lepih modela za mlade, mada bih ja u tom obliku preporucio Citizen.
B-man, ako je sin gledao replike Rolexa, u tom stilu (otprilike) ima odličan Seiko SNZF15, i varijacije u drugim bojama, a da sve to ne košta preko 20 i kusur hiljada u Sense.
Slažem se sa predlogom za Monstera, ali mi ovo palo na pamet kad sam pročitao taj deo o replikama
Slika sata
Pozdrav svima.
Nov sam na forumu i nov uopšte u svetu satova. Kako nisam sebio mogao kupiti pristojan sat a nisam hteo nositi kineska sr**a i kopije evo mene sada kako biram svoj prvi sat. Na forumu sam zapazio da svi preporučuju i hvale japanske satove citizen, seiko tako da sam pri traženju pažnju usmerio na ove proizvođače.
Trebala bi mi pomoć oko odabira sata kao i o tome gde kupiti sat.
Kako se radi o prvom satu izdvojio bi oko 200e za početak, sat bi mi trebao za svaki dan, za posao. Ne previše elegantan ali ne i previše upadljiv i šljašteći. Svaka preporuka je dobro došla.
Casio EF-558D-1A
Ovaj casio mi se svideo, ali se bojim da mi je možda prevelik jer imam tanku ruku.
Unapred zahvalan.
Nista dok ne probas, neki veliki satovi deluju malo na ruci... Spusti se do prodavnice ako mozes i probaj, mada sam ja slican sat uzeo na slepo i stoji odlicno - premda imam velike sape.
Moja topla preporuka ide za Citizen NIGHTHAWK BJ7010-08E ili bilo koji NIGHTHAWK, sat je vise nego versatilan, i ako ce ti biti jedini koji nosis prolazi u svakoj kombinaciji od dress-a za svadbe i ostala veselja do sata za svaki dan. Ne posedujem ga licno ali sam imao prilike da probam a i da prosvercujem jedan jedini za brata dok bejah bicevana radna snaga po kruzerima, tamo je negde oko 190 usd, ista cena je i na e-bay-U, kod nas se moze naci za 29000 dinara. Mislim da bas ovaj sat pokriva sve, od uzbudjenja, neobicnosti pa donekle i ekskluzivnosti, svako, i zaludjenik za satove kao i obican regularan svet ce ga zapaziti. Ovaj sat je makar meni bio inicijalna kapisla za sve ovo ludilo...nemos pogresit sa Citizenovom pticurinom sve i da oces. Pozdrav
....+1
Imao sam obicnog Nighthawka, pa kasnije RC i nisam prezalio sto sam ga prodao drugaru, koji me btw napadao za njega mesecima. Nedavno nabavio jos jedan, ali u sky verziji AS4020-44B
Neobican sat, ja sam u procesu kupovine jednog Marcello C Nettuno 3 (rolex za siromahe) kao i steinharta ocean 1( opet rolex za siromahe), i opet kad vidim NIGHTHAWK razmislim da mozda bacim cigare kako bi i njega kupio, zver od sata. Oblecem oko zene da mi ga kupi, ove sam nasao polovne pa i ne mora da vidi kolko kostaju...
Sa Steinhartom ne mozes fulati...brdo sata za malo para....Marcelo C...a sta da ti kazem....ako ga budes,danas-sutra menjao, ima da se otelis dok ga prodas....
A ako kupis i Nighthawka...sacuvati ces si i zdravlje ;)
+1 za Nighthawka! I kod mene je, uz Hamiltona on bio uzrok rasplamsavanja ljubavi prema satovima.
I predloženi Casio je odličan izbor a možda vredi pogledati i Citizen Super Titanium Chrono CA0340-55E? Kolega je uzeo takav (doduše plavi) i zaista izgleda odlično. Veliki plus je što je izuzetno lagan (ceo je od odlično obrađenog Titanijuma).
EDIT: On ipak iskače van predložene cifre, izvinjavam se!
Miljane kolko sam ja provalio, kad budes iscitao tone i tona materijala po forumima, i kad vise ni sam ne budes znao sta si to planirao da kupis za 200 eura, nekako, s oprostenjem "jebiga", kao po pravilu, kanonu,dodjes do jednog najbitnijeg zakljucka u zivotu jednog horolskog pocetnika entuzijaste " MAJKU MU DAL DA KUPIM MONSTERA IL NIGHTHAWK" i to ti je to... ne kazem da nema lepih satova za 200 eura ima...ima i previse ali ovo ti je neki amin posle dugog posta i molitve na kamenu...
Sto se tice Marcella...ubi me onaj ablogtowatch lik, moram prestati da citam strane placenicke forume i blogove.
Hvala na savetima i predlozima. Jasno je meni da biranje sata (čak i onog od 200e ) nije jednostavno i da treba vremena. Moraću uskoro do Bomara da pogledam Citizen super titanium što je predložio vladas. Koliko vidim oni u ponudi nemaju nightwalk, gde bih mogao njih da pogledam?
NH imas u Sensi...e sada jedino moras da ih pozoves i da dostave model koji zelis u radnju...jer ih obicno ne drze tamo. Neki put to urade da kupac moze pogledati sat....kazem neki put.
A u Bomaru, mislim da ti oni mogu poruciti sat....
NH je prestao da se proizvodi (postoji naslednik, ni malo harizmatican ko prethodnik), tako da vredi pozuriti.
@Miljan88
Ako ti se svidi NH, poruci sa e-baya ako imas mogucnost sad je 189 dolara Havana verzija. prosli mesec bio 159...pa cak da ti rebnu carinu to izadje na nekih 200, 220 eura. Dutyfreeislandshop
Otišao u radnju da pogledam i najverovatnije kupim ovaj Sports, a zaljubio se u Super Titanium Chrono . Sutra odlučujem, ako neko ima neko mišljenje odnos cena kvalitet samo izvolite
Pozdrav svima! :) Nova sam na forumu, a zapravo i nemam pojma o satovima skoro pa nista. :D Planiram uskoro kupovinu muskog sata ali ne znamo sta da odaberemo, buduci vlasnik sata i ja. :) Ja manje-vise, ali ne zna ni on sta bi. :) Gledali smo par Casio Edifice satova, tu su i Police i Swiss Military. Najvise mu se dopadaju Casio satovi, a sudeci po vasim komentarima mozda bi to bilo i najpametnije. Pre no sto odlucimo, zamolila bih vas , iskusne poznavaoce satova da nam preporucite nesto lepo, kvalitetno i dugotrajno u okviru cene 150-200€. Ono sto bih takodje naglasila je da nikako ne bi zeleo celicnu narukvicu , vec kozni ili eventualno gumeni kais.
Sa kvarcnim mehanizmom sa izmenjivom baterijom(nikako solar,eco drive ili sličan mehanizam koji koristi svetlost za punjenje baterije):Casio,Seiko,Citizen,i jeftinija varijanta Q&Q.Daju najbolji kvalitet i završnu obradu u svojoj cenovnoj klasi.Švajcarac nikako-u cenu je uračunato i swiss made i do nebesa nabubani CHF.
Zašto kvarc?-svake 2-3 god zamena baterije cca 300 din.I ti mehanizmi traju godinama,desetak i više.Čak i ako dotraju zamena celog mehanizma nije skupa,cena tih mehanizama je 5-6 USD,pa neka je kod nas i tri puta skuplje opet je to sitna para.
Automatik?Može!-Seiko,ima lepih modela po povoljnim cenama,obično uz metalnu narukvicu,ali treba gledati model koji ima standardno kačenje da se može promeniti kaiš i staviti kožni,čak i ako stavite neki od skupljih i finijih kaiševa cena će ostati ispod cene konkurencije.
To što te mehanizme maltene ne dodirne ljudska ruka i što se prave u velikim serijama za mene je samo prednost(čitaj odličan kvalitet po povoljnoj ceni)
Samo ja bih ipak izbegao automatik zbog kasnijeg servisiranja.
Danas setao i usao u Bomar i pogledao ovaj sat.....interesantan...a uzivo jako lepo izgleda na ruci
Promaster Navy
cena sa popustom 200 evra,a u inostranstvu normalna cena to je ok!
mehanizam,ako jeste,ali ipak proveriti http://www.svetsatova.com/forum/f116...l#.Vms_-3pyg_s
pošto sam jako sumnjičav prema bilo kakvom popustu koji cenu svodi na realni evropski nivo proveriti da nije outlet(sitno oštećenje, servisiran ili repariran)
u svakom slučaju odlična ponuda za onoga ko voli takav tip i izgled i veličinu sata,mada bih pre izabrao popularni Seiko SNK809K2
Imao sam ga ja doduse ne novog, ali dobar sat, za ljeto i sve vodene avanture mi je bio super
Pozdrav svima
Da ne bih otvarao novu temu, takodje razmišljam o kupovini novog sata, posedujem već Casio Edifice EFR 302D. Sada mi je želja da imam crni sat, crna narukvica (metalna) i da je sto veći prečnik, znaci sat za sve prilike. Pa bi da cujem neke konkretne predloge, sat se kupuje u DE. Diesel i Fossil bih naravno zaobisao, malo sam i citao ovde da nisu baš kvalitetni satovi i manje vise su modni satovi...
Zahvaljujem svima :)
Na takvim satovima svaka ogrebotina je vrlo primetna a skoro nemoguća za saniranje.
Ne znači da ne treba da ga kupiš već samo da unapred budeš svestan pomenute činjenice.
Još jedna stvar ,ako dozvoliš.
Svakako je to stvar i ličnog mišljenja i ukusa ali crni sat sa crnom metalnom narukvicom što većeg prečnika prečnika se zaista teško može nazvati satom za sve prilike.
Znam to, u pravu si što se tiče crne boje. A volim vece satove :)
Pa vidi, ne mora to ni striktno crn bas da bude, ali eto bar veličina da bude ne manja od ovog što imam sada Casio Edifice EFR 302D... Dobro došao je svaki predlog za taj neki cenovni rang do 200e.
Taj tvoj sat je 51 mm.
Ne znam da li još mnogo ima takvih ili većih.
Mislim da po sistematizaciji tu prestaju ručni i počinju zidni časovnici :)
Bez zezanja šta god mi padne na pamet ima manje dimenzije.
Verujem da će se javiti neko od kolega sa korisnijim idejama.
Pa neka bude onda bar približno toj veličini, eto ne mora da bude ni crn sat, mislim narukvica :)
Sve u svemu eto neka bude nekako drugačiji od ovog što imam sad... :)
citizen eccozila (48 mm) i citizen orca (46mm)
Promaster Marine
Citizen BN0015-07E
^ Dobri predlozi, jedino sto mislim da Orca vise ne moze da se nadje nova.
U svakom slucaju EcoZilla je odlican sat.
videti u DE i suunto (49 mm ) kolika je cena
Core All Black
Prilog 118412Prilog 118413
aj lajk it veri mač :D
Za Ecozillu sve preporuke po svakom osnovu. Mega sat! Još ako se investira u adaptere, pa da se mogu menjati kaiševi...ih!