Možda je zanimljivo postaviti temu o sajmovima kolekcionara koji se održavaju u Srbiji ili bar u većim gradovima. Beograd, Novi Sad, Niš...
Tu možemo razmenjivati neka iskustva kao i preporuke šta treba kupovati a šta ne.
Printable View
Možda je zanimljivo postaviti temu o sajmovima kolekcionara koji se održavaju u Srbiji ili bar u većim gradovima. Beograd, Novi Sad, Niš...
Tu možemo razmenjivati neka iskustva kao i preporuke šta treba kupovati a šta ne.
kako mislis to? ja sam bio zaredjao jedno vreme svake subote i uvek se nesto nadje ali to vise nisu kolekcionari vec preprodavci...
sve to je dobro to je i jako skupo mislim skupo relano gledajuci. tesko je razmenjivati informacije kad nesto i kad naletis moras odmah da kupis ili vec kod preprodaca
mislim ako neko ima drugu ideju ok
Mislim da je ovo odlična ideja, a predlažem da temu proširimo i na pijace i ostala mesta gde se kupuju polovni satovi. Nemam trenutno vremena da pišem, ali obećavam da se vraćam kasnije.
Ukoliko se tema proširi, predlažem i da se preformuliše tako da obuhvati sve ono što će pokrivati.
svidja mi se ideja.bilo bi lepo da nas poneko obavesti sta se nudilo otprilike po kojoj ceni i jos ako zna po kojoj ceni je stvarno nesto prodato.
Evo da na brzinu spomenem neka meste u BG gde se mogu kupiti polovni satovi, što će biti dovoljno za početak:
- Sajam kolekcionara u hotelu Slavija; održava se vikendima, ali ne svakog. Koliko sam čuo od više ljudi, treba posetiti i hotelsku kafanu, gde se rade pravi poslovi.
- Berza kolekcionarstva u Savezu gluvih Beograda (Svetog Save 16-18, kod pozorišta); održava se utorkom, počinje oko 14h
- Zeleni venac (pijaca); najpoznatiji prodavci Srba i Žika, koji imaju tezge. Ostali uglavnom prodaju kinesko đubre i replike (koje su po definiciji đubre). Ima i neki tip koji drži narukvice i kaiševe. Ukoliko hoćete bolje, naglasite da hoćete one iz kese
- Novobeogradski buvljak; ima više (pre)prodavaca polovnih satova, a najveća je koncentracija oko železničke stanice. Satovi se mogu naći i na najlonima oko buvljaka
- Zemunski buvljak na kraju Prvomajske; najbolje je ići nedeljom i stići najkasnije oko 11 sati, premda je izbor relativno slab, mada se tu i tamo može ponešto upecati.
Imate sreču. U Srbiji se barem nešto događa. Kod nas u Sloveniji nema ni jedan takav dogodak.
da dopunim nesinu listu - preprodavaca ima i u bubanj potoku, na tzv. maloj pijaci, vikendom, mislim da je subota udarni dan.
Slučajno videh :)
Obrenovac,mala pijaca na izlazu prema Šapcu-Čovek ima tezgu na kojoj prodaje replike i Q&Q satove ALI...ispod tezge uvek ima par zanimljivih vintage primeraka.
Vršački buvljak, subotom - ima satova "kol'ko 'oces", ali treba doci rano! :)
p.s. mogli bismo jednu kartu da napravimo, sa ubelezenim tezgama. :D
A oni koji imaju mobilne telefone sa dobrim foto mogućnostima i da uslikaju prodavce iz par uglova kako ne bi previše lutali po buvljacima i pitali se da li smo došli na pravu tezgu ili ne. :D
obavezno da se slikaju prodavci bez toga nista
A jel bi neko imao hrabrosti da pita najčuvenija dva prodavca sa Zelenjaka da poziraju u roze tangama okićenim satovima? Mislim da bi se to odlično odrazilo na njihov marketing :D
salu na stranu stvarno ne bi bilo lose da nas ponekad neki od clanova obavesti sta se nudi i koje su cene.mislim da bi nam to svima koristilo ipak dosta nas ovde daje pare za satove kad god ih ima
Nije problem, staviću kratak izveštaj kada sledeći put odem na neku pijacu ili sajam.